diumenge, 18 de maig de 2014

Doctor Who. 6a temporada (nova etapa)

La sisena temporada de Doctor Who fou dividida en dues parts, una primera emesa a la primavera (abril a juny 2011) i una altra a l'estiu (agost a octubre 2011). Abans però tenim l'Especial de Nadal de 2010, Cançó de Nadal. En Rory i l'Amy ja estan casats i es troben de lluna de mel. La nau en que viatgen però es troba en problemes greus deguts a l'atmosfera del planeta en que es troben. L'única persona que salvar la parella i tota la nau és el Doctor qui haurà de convèncer un home vell, arrogant i tossut, ja que aquest posseeix un aparell que controla l'atmosfera. Aquesta història està lleugerament basada a la novel·la homonímia de Charles Dickens, personatge que va aparèixer a la sèrie al tercer episodi de la primera temporada.

I ara sí ja entrem a la temporada pròpiament dita, amb els seus dos primers episodis: L'astronauta impossible i El dia de la Lluna. El Doctor convoca l'Amy Pond, en Rory i la River Song al llac Silencio de Utah, on hi fan un pícnic. De cop hi volta apareix un misteriós individu vestit d'astronauta que surt del llac. El Doctor s'hi acosta i després d'uns moments, el misteriós astronauta mata el senyor del temps, tornant tot seguit al llac. Un altres convocat pel Doctor fa acte de presencia, en Canton Everett Delaware III, un vell que porta una garrafa amb carburant amb el qual cremaran el cos del Senyor del Temps. La River fixant-se amb els números de les invitacions del Doctor per convocar-los se n'adona que encara falta algú més. Posteriorment en un bar proper sabran qui és qui falta, el mateix Doctor, o més aviat temporalment anterior al que ha mort. El Doctor intrigat per que els seus amics reaccionen de manera estranya ho intenta saber però ells mantenen silenci. L'aparició anterior d'en Canton però els porta a viatjar a la Florida de 1969, dies abans de l'arribada de l'home a la Lluna, on hi coneixeran la versió jove d'en Canton. Esbrinant un misteri sobre una nena que truca el president Nixon, portarà al grup a conèixer una espècies extraterrestre que fa molts i molts anys que camina per la Terra, però que ningú sap que hi són ja que quan els deixes de veure en perds els records, aquesta espècie és coneguda pel Silenci. A més també hi trobaran l'astronauta on el seu interior hi ha una nena, la qual que trucava en Nixon. 

A partir dels fets succeïts, emprendran una missió per exterminar el Silenci de la Terra, utilitzant l'arribada de l'home a la Lluna. Però al llarg de la missió l'Amy serà segrestada pel Silenci a més d'haver mencionat que estava prenyada, però que cap al final semblarà que no ho està. I a més sobre l'Amy, com passarà en altres moments de la temporada, en parets s'obriran portes on es veurà una dona amb un pedaç a l'ull. Al final de l'episodi, situat mesos després dels esdeveniments del 1969, la misteriosa nena diu a un sense-sostre que s'està morint però que té solució, i comença a regenerar-se, espantant l'home. 

En Canton vell
En Canton Jove
Un Silent, membre del Silenci
La dona del pedaç a l'ull
Nena
Nena regenerant-se
Al tercer episodi, La maledicció de la taca negra, el Doctor, l'Amy i en Rory responen a un senyal de socors i arriben a bord d'un vaixell pirata en el que hi ha una sirena fantasma que sembla matar als tripulants que són ferits. El Doctor haurà d'arribar al fons de tot i descobrirà que la sirena no és tan dolenta com sembla.

Al quart episodi, La dona del doctor, seguint un senyal de socors portarà els nostres tres viatgers a un planeta de dipòsit de ferralla fora de l'univers, on hi veurem altres Tardis, cada un amb la seva pròpia forma, convertits en ferralla. L'ànima del Tardis s'integra en un cos humà i el seu cos és segrestat amb l'Amy i en Rory dins. Qui hi ha al darrer de tot és un ésser anomenat Casa. El Doctor haurà de construir una nou Tardis per salvar als seus amics. En el transcurs de l'aventura, coneixerà a l'ànima del seu Tardis com no ho havia fet mai. En aquest episodi reapareixerà un Ood.

En els episodis 5 i 6, La carn rebel i la quasi gent, el Tardis arriba a una Terra del futur, a una fàbrica on doppelgangers humans anomenats Gangers són utilitzats com a treballadors manuals, aquests estan fabricats per un material anomenat Carn. Quan una tempesta solar cau a la fàbrica i produeix fuites d'àcid, els Gangers cobren vida pròpia. Es crea un conflicte entre la gent real i les rèpliques i el Doctor ha d'aturar-los abans que es transformin en una amenaça. La situació amb els Gangers es complica més quan el Doctor descobreix que s'ha creat una rèplica seva. Al final la situació es en part satisfactòriament, malgrat que hi haurà baixes entre els dos bàndols. A més es descobrirà quelcom important, l'Amy tal com sospitava el Doctor des de que la van salvar del Silenci està embarassada, però en realitat la que tenen al davant és una còpia de carn. La veritable continua doncs segrestada. La còpia es destruïda. En un altre lloc, l'Amy de debò està tancada en una càpsula medica, i la dona del pedaç de l'ull li diu que el nadó ja ve, comprovant doncs que està embarassada i a punt de parir. 

La carn
I anem per l'últim episodi d'aquesta primera meitat, Un home bo va a la guerra. L'Amy ha estat segrestada i el Doctor està organitzant un exèrcit per rescatar-la. Però els seus enemics li estan parant un parany acuradament ocult. L'Amy està segrestada al Cos del Domini el qual està controlada per la Madame Kovarian (la dona del pedaç a l'ull), l'Església i els Monjos sense cap. L'Amy a més acaba de parir, un nena, la petita Melody Pond. El Doctor, en Rory i el seu peculiar exercit aconseguiran salvar mare i filla, però amb una desegradable sorpresa en un principi. El Doctor ha estat enganyat, ja que la petita Pond és una còpia de carn. La nena se l'han emportat per tal que esdevingui la persona que algun dia mati el Doctor. Al final de l'episodi a més serà revelador, s'encaixaran moltes peces d'aquest trencaclosques. La clau és la reaparició de la River Song malgrat la petició d'ajuda del Doctor i en Rory no s'havia afegit a la creuada. Si intercanviem l'ordre del seu nom en surt "Song River", on Song (Cançó) és Melody (Melodia), i River (Riu) és Pond (Estany). La River són és una versió futura de la petita Melody. Així el pares, en Rory i l'Amy saben que la seva filla està bé tot i que ha crescut en unes circumstàncies no desitjades. El Doctor marxa sol amb el TARDIS per intentar trobar al petita Melody i retornar-la amb la seva família.

Madame Kovarian
Monjos sense cap
I ara toca la meitat de tardor. En el seu primer episodi, Matem en Hitler, el Doctor torna amb l'Amy i el Doctor però sense haver aconseguit. En aquest episodi si afegirà una amiga de la parella, la Mels, la qual és en realitat tal com ja el nom intueix, la Melody Pond. Durant el capítol es regenerarà i així naixent la River Song, pesistint amb la idea de matar el Doctor, i així amb un petó letal, el senyor del temps caurà moribund, la River però un cop convençuda, sacrificarà totes les seves regeneracions donant-ne l'energia al Doctor, curant-se aquest. El Doctor la portarà a un hospital i un cop aquesta recuperada decidirà ser arqueòloga.

Així, la Melody un cop crescuda és la petita nena del vestit d'astronauta, mesos després però regenerarà en la Mels, amb aquest aspecte, aniria a Leadworth i creixeria juntament amb els que serien els seus pares, fins que finalment altre cop regenera esdevenint la River Song, qui sense la possiblitat de regenerar-se morirà a la biblioteca coneixent el 9è Doctor i al Donna Noble. 

En aquest episodi apareix el Teselecta, una mena de nau, vehicle, màquina del temps, de mida humanoide, capça de canviar de formar, comandada per humans, que es dediquen a desfer-se de criminals, entre ells la Melody Pond.

Mels
Teselecta transformant-se
A Pors nocturnes, una trucada d'auxili d'un nen terroritzat trenca totes les barreres del temps i l'espai i comportant que el Doctor el vagi a ajudar. El nen haurà d'enfrontar les seves pors, si no el Doctor i els seus amics quedaran atrapats entre en un estrany món per sempre. S'escolta per primera vegada el ritme del Tic Toc.

A La noia que es va esperar, en una visita a un centre de quarantena per a víctimes d'una plaga alienígena deixa a l'Amy atrapada en un corrent de temps que es mou massa ràpid. El corrent crea una versió futura de l'Amy, i el Doctor i en Rory han de rescatar-la abans que sigui massa tard.

A Complex de Déu, els Doctor, el Rory i l'Amy van a parar a un estrany hotel, a l'estil laberint del Minotaure. Sabent que el Doctor se li acosta l'hora de morir, deixa els seus dos amics a casa i tornant a viatjar sol.

A, L'hora de tancar, el Doctor se'n va a veure en Craig Owens per acomiadar-se d'ell. En Craig ara està casat amb la Sophi i han tingut una criatura. Però el comiat serà més complicat del que es pensava. El Doctor i en Craig amb el petit a sobre s'enfrontaran a un ciberhumans perduts sota un centre comercial. Al final de l'episodi la Madame Kovarian i el Silenci capturen la River per fer-li complir la seva missió, matar el Doctor.

I anem a l'últim episodi de la temporada, El casament de la River Song. El temps està alterat barrejat i sempre és la mateixa hora i el mateix dia, les 17:02 del 22 d'abril de 2011. L'emperador romà, en Winston Churchill, es pregunta per que passa això, així que fa cridar el seu endeví, un presoner 11è Doctor, el qual diu que el que passa és culpa d'una dona.

Mentrestant en flaix-bac, el Doctor conscient que ha de morir, busca respostes del per què. Així es retroba amb en Dorium, o el seu cap, més ben dit, en una tomba. En Dorium diu que si el Doctor insisteix a viure, als camps de Trenzalore, al caiguda de l'Onzena, quan cap ésser viu pugui dir cap mentida i sigui impossible no contestar, es farà una pregunta que no s'hauria de contestar mai: La primera pregunta. El senyor del temps vol saber quina és.
El Doctor continua la seva gira de comiat, i mitjançant el Teselecta envia les cartes de comiat a en Rory i l'Amy, a la River i al vell Canton (1r episodi 6a temporada). I així ens trobem al llac Silencio. L'astronauta apareix, el Doctor s'hi acosta, i tal com estava previst dins el vestit hi ha la River capturada. El Doctor perdona a la River pel que està a punt de fer i llavors aquesta dispara, però el Doctor no mort, ja que ella ha manipulat el sistema d'armes, i com a conseqüència el temps s'esfondra. 

Tornat amb el Doctor i en Winston, aquests se n'adonen que estan envoltat per Silents, llavors apareixen una colla de soldats comandades per una Amy amb un pedaç a l'ull i s'emporten el Doctor.
Van a l'Àrea 52, a la Gran Piràmide de Gizeh. L'Amy recorda les dues línies temporals però en canvi no recorda que un dels seus soldats és el seu marit, en Rory. Allà, hi ha centenars de Silents capturats, també hi la River, i la Kovarian presonera. El pedaç és un sistema que permet recordar als Silents. 

El Doctor sap que tocant la River tot tornarà a la normalitat, però ella vol que ell visqui, a més està emmanillat. Llavors els Silents s'alliberen i comencen a matar els soldats, a més que porten s'activa matant-los també, al cap i a la fi és un aparell dels extraterrestres. La Kovarian que momentàniament no portava pedaç, l'Amy li torna a posar i mort, a més també recorda qui és en Rory i el salva dels Silents.

A dalt de la cúspide, el Doctor sense manilles, utilitzant la seva corbata, l'utilitza per casar-se amb la River, i li diu un secret a cau d'orella: el seu nom, que mai ha de ser revelat. Es besen i el temps torna a la normalitat. Al llac Silencio, la River dispara al doctor matant-lo tal com sabíem.

El casament entre el Doctor i la River Song (Melody Pond)
Temps després, la River, finalitzada l'aventura de la caiguda del Bizantium (Temp 5, Ep 4 i 5), apareix a a casa dels seus pares. L'Amy es té curiositat sobre alguns esdeveniments en la línia de temps avortada, sobretot de l'assassinat de Kovarian. Ella ha de parlar amb el Doctor, però aquest és mort. Llavors però la River li diu un secret que no segurament no li hauria d'haver dit. Llavors arriba en Rory trobant-se elles dues ben contentes.

En un altre lloc, un monjo porta el cap de Dorium a la tomba on era. Dorium reconeix que el monjo és el Doctor i li pregunta com es va escapar de la mor. I llavors el senyor revela el seu pla per no morir, pla que li va explicar a la River abans de besar-se i que aquesta deixant-se entreveure li explica a sa mare quan la vista. En realitat la River va disparar al Teselecta amb l'aspecte del Doctor, amb ell a dins i fora de perill. Ara tot l'univers creu mort i és hora de fer un pas enrere en les ombres. Ell se'n va.


El Doctor dins el Teselecta amb el seu aspecte
 En Dorium, mentre marxa el Doctor, crida la tant misteriosa pregunta de la qual el Doctor ha estat fugint de tota la seva vida. I és que a l'home que ha viatjat amunt i avall en el temps i l'espai, tothom que ha conegut, en presentar-se ell, li pregunten "Doctor Who?", "Doctor Què?" "Doctor Què Més?". Com se diu és la resposta, el seu nom.