divendres, 30 de maig del 2014

El 14 de juny Verdú acollirà la segona trobada d’entitats de la Segarra Històrica

El simposi serà un nou punt de trobada de col•lectius vinculats a la Xarxa Sikarra que exposaran els seus projectes i enfortiran els seus mecanismes de comunicació i projecció conjunt


Dissabte 14 de juny, el castell de Verdú serà la seu del segon simposi d’entitats de la Segarra Històrica. Acollits per l’Ajuntament del municipi i amb la Fundació Tekhnikós actuant com a amfitrió, representants d’una dotzena d’associacions i fundacions que tenen el seu àmbit d’actuació en terres segarrenques es tornaran a trobar. Després de l’èxit de la jornada de maig del 2013, celebrada a Santa Coloma de Queralt, les entitats tornaran a reunir-se per enfortir els seus lligams i reivindicar la identitat comuna.

 http://www.somsegarra.cat/images/fotos/gran/1401353775.JPG

Al llarg del matí, es preveuen comunicacions al voltant del moviment #salvemSikarra, que va aconseguir aturar el soterrament del jaciment dels Prats de Rei, o dels treballs de recuperació i dignificació de l’arquitectura rural, desenvolupats pels Amics de l’Arquitectura Popular, amb l’exemple de la restauració feta en un marge del castell de les Sitges. També el projecte “Imatges de Pedra i de Silenci” presentarà l’Atlas del patrimoni funerari de la Segarra i els responsables del Camí detallaran el traçat del trajecte al llarg dels territoris segarrencs. Per la seva banda, l’associació Cultural Baixa Segarra farà una xerrada a propòsit de les tradicions vinculades a Sant Magí, patró de la Segarra, el Grup de Recerca de les Terres de Ponent exposarà la visió gràfica de Miró Rosinach sobre la Segarra i el Centre Municipal de Cultura de Cervera presentarà els tres còmics editats sobre la història de Cervera. Les arts escèniques tindran el seu lloc a través de la projecció del treball “visions i sons del romànic”, emmarcat a Vallbona de les Monges.

La jornada clourà amb un àpat de gastronomia local i una visita cultural a la vila de Verdú, centrada en la descoberta del castell i l’església de Santa Maria. A més, la vila mostrarà el seu dinamisme cultural convidant als assistents a visitar les mostres artístiques del centre d’art Cal Talaveró i les exposicions de vídeo art de la Fundació Tekhnikós, que informarà de la seva propera iniciativa d’instal•lar un planetari a Verdú.