dissabte, 3 de maig del 2014

Novetat de Fanbooks de maig: Arriba el còmic de "El pont dels jueus" de Martí Gironell

Aquest mes de maig, coincidint amb el 32è Saló del Còmic de Barcelona, Fanbooks publicarà l'adaptació en còmic de la novel·la El pont dels jueus de Martí Gironell. Sabent que Fanbooks en publicaria el còmic, vaig buscar la novel·la, l'edició cartoné de Columna, sent la primera edició del 2007, per així llegir i conèixer l'obra original abans d'endinsar-me en l'adaptació. A dia d'avui porto 16 capítols llegits del 42 que té la novel·la.

Disponible a partir del 15 de maig de 2014! 


El pont dels jueus, de Cesc F. Dalmases, Pam López i Javi Chaler. Basat en la novel·la homònima de Martí Gironell.
Col·lecció Comic Books
64 pàgines, Color, Cartoné, 22 x 28 cm.
12,95 euros
 
El pont dels jueus ha estat un autèntic fenòmen. Després de diverses edicions, i del la publicació d'obres relacionades, arriba l'adaptació en còmic per a lectors joves i adults. El còmic conserva tota la intriga i el trepidant ritme de l'obra de Gironell, però ens permet una altra lectura, emocionant i suggerent, Amb un tipus d'il·lustració que pot agradar a un públic molt ampli.
 
El comte de Besalú encarrega al mestre d'obres Prim Llombard la construcció d'un pont fortificat. Els habitants de la vila veen aquesta obra com a providencial, però aviat una intriga per donar el poder del comtat a un altre senyor voldrà impedir l'obra i portarà molts problemes al constructor. Els conspiradors fan servir tots els seus poders a l'abast, naturals i sobrenaturals, per aconseguir el seu objectiu. Els partidaris de mantenir el comte confiaran en la comunitat jueva, confinada al call, per aturar la intriga.
 
El pont dels jueus, de Martí Gironell. Columna, 2007
 
Font: ComiCat