dimarts, 5 de maig del 2015

El llibre del cementiri. Volum 2

Títol original: The graveyard book. Graphic novel. Volum 2
Autors: Neil Gaiman (novel·la original), P. Craig Russell (Adaptació gràfica) i altres il·lustradors
Publicat per: Fanbooks, febrer 2015
Format: Cartoné amb sobrecobertes, 15.7 x 23.5 cm, 170 pàgines
Preu: 16,90€ 

El passat mes de febrer, Fanbooks va publicar el segon i últim volum de El llibre del cementiri. Amb en Philip Craig Russell al capdavant adapta la segona part del llibre homònim de l'autor Neil Gaiman, el qual fou publicat per Estrella Polar, editorial que també ha publicat obres d'aquest autor. 

El llibre del cementiri és una obra juvenil, fantàstica, entretinguda i amb tocs de terror, pel lloc on viu el protagonista, un cementiri. En aquest segon volum en Ning ja es un jove adolescent, fent-se més gran en els intervals temporals entre cada capítol. Tot i el perill que hi ha fora del cementiri, en Ning s'arriscarà a a anar a l'escola per conèixer món d'una altra manera, més real tal com li tocaria i cada vegada està més interessat en tot el que envolta la mort de la seva família. Així és que un dia arriba el moment de l'enfrontament entre en Ning i en Jan, descobrint tot el misteri que hi ha en en Jan, i així sabent la seva veritable identitat. Malgrat aquesta, ell ha crescut i ha estat criat com a Ningú Owens, i es així com decideix emprendre el camí que se li obra ara, després de derrotar el seu enemic. 

Aquest segon volum conté des del sisè fins al vuitè i últim capítol, estant dibuixats cada un d'ells per un il·lustrador de renom cada un amb el seu propi estil. 

  • Capítol 6: En Ningú Owens va a l'escola, dibuixat per David Lafuente
  • Capítol 7: Tots els Jans, dibuixat per Scott Hampton
  • Capítol 8: Adéus i comiats, dibuixat per P. Craig Russell, Kevin Nowlan i Galen Showman

Com es pot observar en la seva lectura, la història té moltes semblances a una altra novel·la molt coneguda, i a més en quan a noms ja s'assemblen, parlo de El llibre de la selva. I és que en Neil Gaiman al seu dia, volia escriure una història fent referència a les aventures d'en Mowgli, i tot fent-ne la seva pròpia versió, la va situar a un cementiri. Tot un homenatge a l'obra de Rudyard Kipling.