dilluns, 4 de gener del 2016

S'estrena "Bola de drac Z Kai: Els capítols finals"

Casi 4 anys després de la primera emissió de l'últim episodi, el 98, de Bola de drac Z Kai (Dragon Ball Kai), l'1 febrer de 2012, finalitzant així amb al saga d'en Cèl·lula pel desaparegut Canal 3XL, aquest proper 11 de gener al Canal Super 3 s'estrena la darrera saga, la d'en Boo, emeten-se de dilluns a divendres a les 20:55. Aquesta darrera part s'anomena Bola de drac Z Kai: Els capítols finals, en motiu de que la versió internacional és diu Dragon Ball Z Kai: The final chapters




La versió original japonesa, Dragon Ball Kai: Saga d'en Majin Boo fou emesa del 6 d'abril de 2014 al 28 de juny de 2015 constant de 61 episodis. Així doncs tota la sèrie consta de 159 episodis. 

Ara bé com ja he dit nosaltres tindrem la versió internacional la qual consta de 68 episodis, per tant si heu vist la versió original, en la qual hi ha força farciment innecessari i insofrible sobretot als primers episodis, aquí doncs n'haurem d'aguantar força més. L'altra diferència és que la versió internacional els openings i endings són diferents. En lloc de fer les coses bé, quan ja estan bé, últimament al Toei té la mania de cagar-la quan es tracta de Bola de drac. Aquests estaran en anglès subtitulats en català.

Us poso en primer lloc, el primers opening i ending originals japonesos i tot seguit l'opening i l'ending de la versió internacional. 






Cal destacar l'esforç d'en Marc Zanni, el director de doblatge i la veu d'en Goku adult, en tenir el màxim de veus originals catalanes, i tal com ja va passar als primers 98 episodis està posant èmfasi en la traducció, així doncs s'utilitzaran alguns termes originals en lloc dels inventats o adaptats de Bola de drac Z. Per exemple escoltarem Gran Saiyaman, Gotenks i Majin Boo, i caldrà veure per on es decantarà en casos com Kaio Shin/Kaito Shin i Vegetto/Vegerot/Vegeku, per posar alguns exemples.

Per acabar us poso amb els títols dels tres primers episodis.
  • 99: Set anys després! En Son Gohan, alumne d'institut
  • 100: Ha nascut un nou heroi! El Gran Saiyaman! 
  • 101: La Videl té dificultats? En Son Gohan al rescat! (episodi de farciment)

Font: El Blog d'en Marc Zanni, Boladedrac.cat, Programació del CS3, Wikipedia en francès