dilluns, 25 d’abril del 2016

Fem possible el capgròs del Fabià Pont de Cervera

Aporta el teu gra de sorra pel capgròs del Fabià Pont Pedrós!




Avui migdia des del Centre Obrer Instructiu d'Unió Republicana, s'ha iniciat el projecte de construcció del capgròs del Fabià Pont i Pedrós, fill del barri de Sant Magí de Cervera, home de costums i persona incansable en el món de la cultura popular. Aquest amor per la cultura popular va fer que s’impliqués en diverses entitats com els Diables Carranquers, els Campaners de Cervera, els Margeners de Guissona, a l'organització de la festa del barri de Sant Magí, col.laborador del desFOLCa't! Festival de Música Popular i Tradicional  de Calaf.

No només va ser un militant cultural, també polític i social, involucrat des de feia més de 30 anys en moviments, partits i associacions lligades a la lluita per l’alliberament nacional del nostre país. Persona coneguda i estimada a Cervera, a la Segarra i als racons més insospitats dels Països Catalans. No és exagerat dir que era conegut per molta gent del territori: tot un ambaixador de Cervera. 

La millor descripció és la que es va fer ell mateix: sóc un cràpula esotèric neopaganista. La construcció d’un capgròs és la manera de retre-li un merescut homenatge!

Per fer realitat aquest capgròs s'ha iniciat un micromecenatge a la plataforma Verkami perquè tothom pugui aportar el seu granet de sorra, fer-se seu el projecte i fer que el Fabià no desaparegui de les nostres vides!

Serà el primer capgròs de Cervera dedicat a una persona. No estarà associat a cap de les entitats on participava el Fabià i s’anirà personalitzant segons cada festa.

Amb les vostres aportacions contribuireu a la construcció del capgròs i a la seva festa de presentació, que serà el 23 de juny, durant la revetlla del solstici d’estiu. Serà un sopar-festa com mai s’ha vist a Cervera.

En aquest enllaç trobareu la informació per fer la vostra aportació: http://vkm.is/capgrosfabia

Cràpules, celtes, taverneros i neopaganistes: esteu tots convocats