dijous, 28 d’abril del 2016

Les noves aventures d'Emília i Maurici. Volums 1 i 2


Títols: (1) I vosaltres com us vau conèixer? i  (2) Esteu fent l'amor?
Títols originals: ¿Vosotros cómo os conocisteis? i ¿Estáis haciendo el amor?
Autor: Manel Fontdevila
Traducció de: Ricard Gil
Publicat per: Debolsillo (Penguin Random House), març 2016
Format: Edició de butxaca, apaïsat, 21 x 16 cm, 144 pàgines
Preu: 12,95€ (cada un)

Per primera vegada ens ha arribat la famosa parejita d'en Manel Fontdevila en català. A principis de març a mans de Debolsillo, segell editorial de Penguin Random House, es van publicar els dos primers volums de Les noves aventures d'Emília i Maurici, tal com ara es coneix la nova etapa de l'entranyable parella del l'autor de Manresa. Tot i haver sentit a parlar d'en Fontdevila, i haver vist alguna vinyeta seva en algun diari, mai abans havia seguit la "parelleta" i per tant tampoc l'autor en qüestió. És per tant el primer contacte en profunditat que tinc amb ell i amb els seus personatges més famosos, i per tant no tinc interioritzar la versió original en castellà que que podria comportar que la cosa em xoqués.

Aquest doble llançament té com a títols aquelles preguntes tan incomodes que poden fer els fills, representants en aquest cas per l'Òscar, al seus pares.

El primer volum és titula justament I vosaltres com us vau conèixer?, sent a més la primera història d'aquest volum. Així, doncs coneixerem com es van conèixer els pares de l'Òscar. Se succeiran diferents històries que ens mostraran la relació de parella entre l'Emília i en Maurici com també envers el seu fills. A més s'intercalaran diferents historietes de dues seccions: Manual per a parelles joves, tot allò necessari a saber quan una parella comença a viure junta, i Misteris de l'amor, el títol ja ho diu tot.

El segon volum rep el nom de Esteu fent l'amor?. La temàtica és clara, el sexe en la parella, i quan arriba el moment d'explicar als fills que vol dir "fer l'amor". Gaudirem de diverses històries amb aquest tema com a principal. A més com passa al primer volum s'intercalaran historietes de dues seccions: El petit Kamasutra domèstic i Clàssics moderns de l'estampa japonesa.

Al blog d'en Manel Fontdevila podeu llegir el procés creatiu de Les noves aventures d'Emília i Maurici, sent la quarta entrada dedicada a la traducció al català. 

Ha estat tota una grata i gran descoberta, amb molt bon humor, i esperant que podem anar gaudint de més històries en català d'aquesta nova etapa de la "parelleta" d'en Manel Fontdevila.