dimecres, 30 de novembre del 2016

Naruto - Guia oficial de personajes nº2: Libro de batalla

Títol: Naruto - Guia oficial de personajes nº2: Libro de batalla
Títol original: Naruto Hiden Character Official Databook nº2: Tô no Sho (NARUTO −ナルト− 秘伝 キャラクターオフィシャルデータBOOK nº2: 闘の書)
Autor: Masashi Kishimoto
Traducció per: Adrià Saborido Vert (Daruma SL)
Publicat per: Planeta Cómic, octubre 2016.
Format: Rústic amb sobrecobertes, 320 pàgines, B/N i color
Preu: 9'95€

Aquest passat octubre, Planeta Cómic ha posat a la venda la segona Guia oficial de personatges, pocs mesos després de la primera. Aquesta segona té el nom de Libro de combate. Aquesta, entre altres temes, se centra en els personatges que han aparegut des del volum 14 al 27, o sigui completant la primera meitat de manga.

Aquesta guia està constituïda de 5 capítols (ninjas, expedient ninja ampliat, tècniques, creació de la primera part de Naruto i Glossari), i entre i dins d'aquests hi apareixen diverses seccions. Veiem com s'estructura aquesta segona guia de personatges de Naruto.

  • Naruto Best Scene: Un sèrie de pàgines on hi ha un seguit portades de capítol i escenes en color.
  • Capítol dels Ninjas: Aquest es el primer capítol de la guia. S'hi inclouen 122 personatges, entre ninjas i no ninjas, apareguts del volum 14 al 27. A llarg d'aquest capítol també hi ha la continuació de la secció Les 100 fulles de Konoha, amb 12 comentaris més: (8) La tècnica oculta del clan Aburame, els hostes d'insectes, (9) El cos especial que defensa la vila!, (10) La fosca estratagema que va captivar a la Vila Oculta de Suna (Sorra), (11) El trist i aterrador experiment que va crear el monstre d'en Gaara, (12) Els segells del "Cel" i la "Terra", (13) La càrrega del penjoll del Hokage, (14) El manual dels medicaments secrets del clan Nara, (15) La llegenda de l'"Ullal Blanc", (16) Els vuit gossos ninja invocats per en Kakashi, (17) Els set espadatxins de Kiri (Boira), un grup de ninjas de renom mundial, (18) Les invocacions llegendàries i (19) La formació Inoshikachô, abans coneguda a tot el món!.
  • Personatges 1: Quina emoció! Classificació sobre dades de perfil alteatoris!! Alçada, Pes corporal, Despesa alimentaria i Pes corporal de les Kunoichi
  • Expedient Ninja Ampliat: Segon capítol de la guia on es s'analitzen breument els següents temes: Els Tres Ninjas Llegendaris, El clan Uchiha, La tropa de l'Orochimaru, els Akatsuki, La missió de recuperar a en Sasuke Uchiha, La batalla al pont Kannabi, Tècniques curatives,  Armes ninja i les titelles d'en Kankurô.    
  • Capítol de les tècniques: Tercer capítol de la guia on es descriuen les 108 tècniques ninja aparegudes del volum 14 al volum 27. A llarg d'aquest capítol de manera alternada hi apareixen més comentaris de les secció Les 100 fulles de Konoha: (20) Les diferents possibilitats i els límits de les tècniques de les ombres!, (21) Les cinc danses, fascinants i belles, (22) L'elit de les tècniques de segellat!, (23) L'esperit que provoca insomni, (24) Al límit!! La princesa Tsunade i el seu llegendari i forassenyat poder! (25) El despertar d'un destí tacat de sang i (26) Les excepcionals tècniques ninja dels Hokage.
  • Personatges 2: Naruto - Índex de personatges i tècniques. Índex en el qual s'hi pot trobar qualsevol dels 223 ninjas i les 194 tècniques que apareixen a Formación de combate (Rin to Sho) i Libro de batalla (Tô no Sho)
  • Personatges 3: Naruto - Diagrama de relacions definitiu
  • Personatges 4: Suplement sobre relacions: Recopilació de mestres i deixebles de Konoha
  • Resultats de les votacions: Votació de les escenes més emotives, Votació de les millors il·lustracions de portades de capítol, Votació de frases mítiques, Votació del mestre ideal, i Votació del personatge més prometedor com a líder de grup.
    Les millors portades i escenes. Les portades i escenes en color que hi ha al principi de la guia (Best scene), surten d'aquest apartat.
  • Naruto - Classificació general definitiva de les votacions de popularitat de personatges. 
  • Glossari: Quart capítol de la guia on s'expliquen diversos termes i conceptes de Konoha entre els volums 14 i 27.
  • Capítol de la creació: Cinquè i darrer capítol de la guia amb una entrevista a en Masashi Kishimoto sobre aquesta primera part del manga, diverses curiositats, il·lustracions i amb un dibuix i missatge final de l'autor agraint el suport dels lectors.
 
Un fet curiós que ens trobem en aquesta guia és quan es fa referència a la primera, Formación de combate, se l'anomena per Libro del enfrentamiento, traducció més correcta del nom original japonès.

També hi ha algun error, el més evident per que succeeix varis cops és anomenar varies tècniques amb el nom de "Tècnica de la soga ombra". Afortunadament en aquests casos, al lateral, en vertical i en petit hi ha el nom correcte de la tècnica.

Així doncs aquest 2016, a part de publicar-se el darrer volum del manga, també s'han publicat les dues primeres guies oficials que abasten la primera meitat del manga, del primer volum al vint-i-setè; a més a més de dos anime comics de les pel·lícules.