dilluns, 16 d’octubre del 2017

Cazafantasmas/Tortugas Ninja

Títol original: Teenage Mutant Ninja Turtles/Ghostbusters #1-4
Autors: Erik Burnham i Tom Waltz (Guió), Dan Schoening (Dibuix), Luis Antonio Delgado (Color)
Traducció de: Cristian Timoneda
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, setembre de 2017
Format: Rústic, 27x17 cm, 124 pàgines, Color
Preu: 12€

Un any després de  la publicació a mans d'ECC de l'entrecreuament entre les Tortugues Ninja i en Batman, on les primeres van visitar la Gotham City del Cavaller Fosc, aquest passat setembre ens ha arribat a mans de Fandogamia Editorial  un nou entrecreuament del quelonis mutants, aquest cop amb un grup de quatre individus, i és que els nostres Herois de Mitja Closca visiten la Nova York dels Caçafantasmes.  

Quan vaig fer la ressenya de Batman/Tortugas Ninja, ja vaig mencionar l'entrecreuament entre aquests dos grups, i és que TMNT/Ghostbusters es va estrenar al 2014 acabant-se el 2015, en motiu del 30 aniversari de les dos franquícies, i l'entrecreuament amb el Cavaller Fosc és del 2016. 

Ja situats temporalment respecte els dos entrecreuaments, i havent parlant en aquest blog extensament de les Teenage Mutant Ninja Turtles, toca introduir els Ghostbusters, o com els coneixem nosaltres, els Caçafantasmes, que molt o poc ja coneixem. L'origen d'aquesta franquícia és remunta al 1984 quan es va estrenar la primera pel·lícula, la va seguir una segona part l'any 1989, i entremig es va estrenar la sèrie d'animació "The Real Ghostbusters" a l'any 1986, que molts recordarem per la seva emissió al Club Super3 estrenada l'any 1992.

Els Caçafantasmes són un grup format per 4 personatges masculins: el Dr. Peter Venkman, el Dr. Egon Spengler, el Dr. Ray Stantz i en Winston Zeddermore. I no ens podem oblidar de la seva secretària Janine Melnitz. Aquests 5 personatges foren interpretats a les dues pel·lícules originals respectivament per en Bill Murray, en Harold Ramis (mort el 2014), en Dan Aykroyd, l'Ernie Hudson i l'Annie Potts. I com prou bé indica el propi nom es dediquen a capturar tot tipus de fantasmes i éssers afins a la ciutat de Nova York.

L'any passat es va estrenar una tercera pel·lícula, aquesta però com a reinicii de la franquícia, ja que els Caçafantasmes son quatre dones i la secretaria ha passat a ser un home. La Melissa McCarthy interpreta a la Dr. Abigail Yates, la Kristen Wiig és la Dr. Erin Gilbert, la Kate McKinnon és la Dr. Jillian Holtzmann, la Leslie Jones és la Patricia Tolan i finalment en Chris Hemsworth és en Kevin Beckman, el peculiar secretari de les Caçafantasmes. Cal mencionar que els actors de les pel·lícules originals hi fan cameos però amb d'altres papers. 

A Cazafantasmas/Tortugas Ninja, tot provant un portal de teleportació interespacial, el que havia de ser un simple canvi de lloc, les quatre Tortugues Ninja, l'April i en Casey es veuen teletransportades al lloc on havien d'anar però com veuran és d'una Nova York diferent, justament la d'una altra dimensió tot degut a un error. Però juntament amb ells sis també hi ha anat a parar un poderós ésser immortal anomenat Chi-you, que alliberat després de molts segles ara té ganes d'apoderar-se de la Terra encara que no sigui la seva. Però afortunadament aquesta Nova York també té els seus defensors, i aquest són els Caçafantasmes. Després d'una trobada molt confusa entre tots ells finalment, el grup de les Tortugues Ninja i els Caçafantasmes faran equip per aturar els plans d'en Chi-you que ha començat a posseir la gent, sent un d'ells en Casey Jones. Comença una aventura a contra-rellotge, ja no per alliberar els posseïts entre ells en Casey si no també ja que la pròpia existència del grup de les Tortuges perilla en aquesta dimensió. Una història amb alta tecnologia antifantasmagòrica i armes ninja per aturar un ésser immortal que prové del temps passat de la dimensió de les Tortugues Ninja.  

Ja que les dues franquícies pertanyen a la mateixa editorial, IDW, els autors de la sèrie regular dels Caçafantasmes, Erik Burnham, Dan Schoening i Luis Antonio Delgado, autors de la sèrie regular dels Caçafantasmes, juntament amb en Tom Waltz, co-guionista de les TMNT, van fer equip per entrecreuar els dos equips de Nova York. Una història divertida i d'acció, amb molts moments còmics que entretindrà els seguidors d'ambdós grups.

Per acabar, mencionar que al passat juny, Fandogamia va estrenar la sèrie regular dels Caçafantasmes, la qual tinc pendent de comprar, i que per altra banda ja està en projecte les seqüeles dels entrecreuaments de les TMNT tant amb amb els Caçafantasmes com amb en Batman.