dilluns, 5 de novembre del 2018

Batman/Tortugas Ninja II

Títol original: Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles II nº1-6
Autors: James Tynion IV (guió), Ryan Ferrier (diàlegs), Freddie E. Williams II (dibuix), Jeremy Colwell (color). Portades de Freddie E. Williams II i Kevin Eastman.
Batman creat per Bob Kane amb Bill Finger
Tortugues Ninja (Teenage Mutant Ninja Turtles) creades per Kevin Eastman i Peter Laird 
Traducció per: Víctor Ibáñez González
Publicat per: ECC Ediciones, octubre 2018
Format: Rústic, 144 pàgines, color
Preu: 13'50€


Com a novetat del passat octubre, però sortint a mitjans de setembre es va publicar la continuació de l'entrecreuament Batman/Tortugas Ninja, que fou publicat per ECC el setembre de 2016. D'aquesta continuació ja en tenia notícies de la seva preparació als EUA, però un no pot estar en tot i desconeixia quan es publicaria, perdent-li la pista. Fins que a principis d'octubre, vaig descobrir que ECC ja l'acabava de publicar, i ràpidament el vaig comprar.

Recollint els sis números individuals que es van publicar del desembre de 2017  a l'abril del 2018, aquest Batman/Tortugas Ninja II podria tenir com a subtítol  Un Caballero en Nueva York (A Knight in New York), no en va així es titulen cada una de les sis parts, i el nom ja ens dóna una pista com on aniran els trets. Si a la primera aventura van ser els Herois de Mitja Closca quin van visitar Gotham City, ara en aquesta segona aventura és el Cavaller Fosc qui visita Nova York.

Mentre que l'Shredder està tancat a la presó de Rikers Island, esclata una guerra entre diverses faccions del Clan del Peurk. Cada facció té com a objectiu prioritari exterminar les Tortugues, com a mostra de prova per reclamar el poder en el conjunt del Clan del Peu. Mentrestant, en Batman i en Robin estan investigant que hi ha darrere d'una fuga massiva de presoners de l'Asil Arkham, descobrint que després de la derrota de l'aliança entre en Ra's al Ghul i l'Shredder, la Lliga d'Assassins ha decidit buscar algú nou que els guiï, i aquest resulta ser en Bane.  

Les batalles amb el Clan del Peu, comporten que en Donatello es vegi molt dèbil físicament comparat amb els germans, tot i ser-ne el més intel·ligent però no ho considera important. Així que empren la decisió de buscar un mentor que l'ajudi a millorar les seves habilitats de lluita. Així que obra un portal per enviar un missatge a qui considera un mentor, en Batman, però un malaurat accident comporta que en Donatello sigui teletransportat a Gotham, i a canvi, en direcció oposada, en Bane es veu transportat a Nova York. 

Amb un buit de poder a Nova York, les faccions del Clan del Peu van caient sota el domini d'en Bane, i així va aconseguint controlar la ciutat. Només una nova aliança entre les Tortugues Ninja i en Batman, podran fer front a en Bane, i així evitar el seu domini absolut sobre Nova York, però per això en Donatello haurà de retornar al seu món juntament amb en Batman i en Robin. El Cavaller Fosc visitarà la Nova York de les Tortugues Ninja en mig d'un caos provocat per un enemic seu al capdavant. 

L'equip d'autors que hi ha al darrere han tornat a fer una magnífica feina tant en el guió com en el dibuix, continuant amb la qualitat mostrada amb la primera aventura. Fins i tot ens trobarem amb un homenatge a l'opening de la sèrie d'animació original de les Tortugues Ninja (Vegeu-ho aquí). Un volum que inclou, acció, intriga, humor i fins i tot nostàlgia. Cal afegir que el volum es completa amb 6 portades alternatives pels 6 capítols que es recopilen creades per en Kevin Eastman.

De mica en mica, els entrecreuaments de les Tortugues Ninja ja sigui amb en Batman com aquest cas, amb els Caçafantasmes (per Fandogamia), o també amb Usagi Yojimbo (per Planeta) ens van arribant. Tal com ja vaig, en la ressenya del volum anterior, tant de bo, això suposi que alguna editorial s'animi a publicar a portar-nos el gran univers de còmics que tenen les Teenage Mutant Ninja Turtles actualment.