dilluns, 26 de novembre del 2018

Doctor Who: Cuatro Doctores

Títol original: Doctor Who: Four Doctors núm. 1 a 5
Autors: Paul Cornell (Guió), Neil Edwards (Dibuix), Ivan Nunes (Color), i Richard Starkings i Jimmy Betancourt de Comicraft (Retolació)
Traducció de: Liza Pluijter
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, novembre de 2018
Format: Rústic, 27x17 cm, 124 pàgines, Color
Preu: 12€




Després d'haver publicat Revoluciones de terror el passat abril el primer volum de la sèrie regular actual del Desè Doctor, ara Fandogamia Editorial ha publicat un nou còmic de Doctor Who tot posant-lo a la venda durant el passat Saló del Manga de Barcelona. Aquest però no és la continuació del ja publicat sinó que és un volum únic especial, titulat Cuatro Doctores, recopilant els seus 5 números individuals.

Tal com ens indica el mateix nom i la portada mostra, en aquesta història veurem com diversos Doctors i les seves acompanyants coincideixen en el mateix moment i en el mateix lloc, quelcom orquestrat per un misteriós enemic, comportant que aquesta reunió entre diverses encarnacions del mateix Senyor del Temps pugui repercutir en el futur del mateix univers. Només el treball en equip del Desè, l'Onzè i el Dotzè Doctor junt amb les seves respectives acompanyants, la Gabby Gonzalez, l'Alice Obiefune i la Clara Oswald, podrà resoldre aquesta situació i així enfrontar-se a qui ho ha provocat.

Sense cap manera de dubte un dels elements més interessants de la història és veure com interactuen i com es veuen els tres Doctors protagonistes entre ells, tres versions d'un mateix individu però alhora tan diferents.
Hem mencionat tres Doctors però i el quart, el que falta segons el títol? Tal com veurem al llarg de la història, anirem veient altres Doctors, i cada un d'aquests pot ocupar aquesta posició, però n'hi ha un que agafa realment el rol d'aquest quart Doctor. I és el que ens mostra la portada original del volum recopilatori, mostrant-nos els tres Doctors protagonistes i una silueta blanca, que és aquest Doctor número 4. Ara bé la portada de Fandogamia que és exclusiva per la seva edició, els seus autors, Pedro RM Andreo i Gabi Gaxtelua, han volgut donar protagonisme al Doctor de la Guerra, justament és amb aquesta encarnació del Senyor del Temps amb què s'introdueix aquesta història abans que surtin els altres. 
I com encaixa aquest entrecreuament dins de la sèrie de televisió o en les línies temporals dels Doctors, el que es coneix com a continuïtat?

Per la banda del Desè Doctor és senzill. El seu context se situa en els seus darrers especials, abans de regenerar-se. Té com a companya la Gabby que coneix a Revoluciones de terror, a més menciona que s'ha trobat amb un Doctor impostor, fent referència a en Jackson Lake que vam conèixer a l'Especial de Nadal de 2008: El Pròxim Doctor
Per la banda de l'Onzè Doctor, ens hem de situar en algun moment del període entre Cançó de Nadal (Especial de Nadal de 2010) i L'astronauta impossible (1r episodi de la sisena temporada), mentre l'Amy i en Rory es preparen per a la seva nova vida després de la lluna de mel.

I finalment per la banda del Dotzè Doctor i la Clara, pel que he trobat, ens hem de situar a la 8a temporada entre els episodis The caretaker i Kill the moon.
El volum es complementa amb una sèrie d'extres. S'inclou les diverses cobertes normals i alternatives dels números 2 a 5, però no pas les del número 1. També  hi ha 5 minicòmics, 2 dels quals, el primer i el darrer tenen relació amb la història principal del volum. 

Tot i la publicació d'aquest còmic especial, seguint la línia del Desè Doctor, ara tocaria la publicació del volum The Weeping Angels of Mons (Els Àngels Ploraners de Mons). Veurem quin pla de publicació té pensant Fandogamia de cara al 2019.

Altres entrades de Doctor Who a Planeta Sigarra:
Sèrie de televisió (Nova etapa):
 Novè Doctor 
 Desè Doctor
Onzè Doctor
Dotzè Doctor 
Còmics: