dimarts, 3 de desembre del 2019

Cutie Honey 90's vol. 1 (de 2)

Títol: Cutie Honey 90's vol. 1 (de 2) 
Títol original: Cutie Honey 90's Gekidô Densetsu (キューティーハニー90's 激闘伝説 (Llegenda de batalla ferotge))
Autor: Go Nagai
Traducció de: Clàudia Bonet
Publicat per: Ooso Comics, octubre de 2019
Format: Rústic amb sobrecobertes - 192 pàgines - 120 x 170 mm - B/N
Preu: 10€






El passat 25 Manga Barcelona, Ooso Comics juntament amb Mazinger Otome Taisen, va posar a la venda a la venda el primer volum de Cutie Honey 90's, seqüela del clàssic Cutie Honey que la mateixa editorial va publicar el gener, i sent també el seu autor, el mestre Go Nagai. L'editorial de Prades (Baix Camp) va anunciar la seva llicència al passat setembre, Japan Weekend Madrid, i  també ens ha arribat en català.

A diferència dels altres mangues de l'editorial, aquest primer volum no va tenir cap campanya de prevenda, així doncs va sortir directament pel Manga Barcelona, sent el primer lloc on poder-lo comprar, i posteriorment a l'esdeveniment ja es va poder comprar per internet i a les botigues que el demanessin. 

El manga va ser publicat a la revista Weekly Spa! de Fusosha del juliol del 1992 a l'abril del 1993. Consta de 10 capítols recopilats en dos volums. Cada un en recull 5. 

A Cutie Honey 90's ens situem a uns 30 anys després del final de l'obra original, en la qual la Honey Kisaragi va derrotar la Sister Jill, la comandant de l'organització criminal Panther Claw. Durant tots anys, la  Honey Kisaragi i la família Hayami han creat un gran grup empresarial, el Grup Honey, per si mai la malèvola organització retornava i així poder-s'hi enfrontar. I això és el que succeeix quan la Sister Jill reviu i refunda la Panther Claw per tornar a atacar el món, i ara amb nous poders. El retorn de dues enemigues acèrrimes que lluitaran fins a les últimes conseqüències.

El pas de trenta anys suposa canvis generacionals, no tant per la Honey que és una androide si no pels seus companys d'aventures que vam conèixer al manga original. La família Hayami s'han fet grans. El pare de la família, en Danbei ara ja és vell, i els seus fills en Seiji i en Junpei, homes fets i refets, ja no acompanyen a la Honey en les seves lluites. El seu lloc l'ha ocupat el jove detectiu Todoroki, qui inicialment reticent a acceptar la veritat de la Honey i les Panther Claw, en trobar-se immers en la primera batalla, acabarà esdevenint el nou aliat de camp de l'heroïna Cutie Honey.

Com ja ens té acostumats Ooso Comics, l'edició manté les característiques dels altres mangues que han publicat: encolat i cosit, onomatopeies en japonès, tot indicant-ne la pronuncia i en petit al costat el seu significat a fora de la vinyeta i terminologia en anglès quan aquesta s'utilitza. 
 
Cutie Honey 90's manté aquells elements que vam conèixer amb el manga original: acció, violència, sang i erotisme, que seran constants en aquest primer volum. A més el mateix Nagai aprofita per fer reapareix en format cameo o homenatge una de les seves altres obres: Kekko Kamen, on la jove heroïna homònima només va vestida amb una màscara, bufanda, guants i botes. Sense dubte, aquest duel entre la Kekko Kamen i la Cutie Honey, la guanya la convidada pel que fa a la nuesa.

Aquesta és la sisena llicència d'Ooso Comics. Com a setena llicència tenim l'anunciada al passat 25 Manga Barcelona: Dororon Enma-kun, que també tindrà edició en català. S'espera que de cara el gener de 2020 sortirà el segon volum de Dynamic Heroes, i l'editorial ha de valorar si després treure el segon i darrer volum de Cutie Honey 90's o bé el primer de Dororon Enma-kun.
 
Així doncs de mica en mica Ooso Comics va creixent, aportant-nos material divers d'en Go Nagai, sigui creat per ell o bé basat en les seves obres, i a més podent-les gaudir en català.