dilluns, 15 de març del 2021

Mi vida sexual y otros relatos eróticos

Títol: Mi vida sexual y otros relatos eróticos
Títol original
: Otana na Ishinomori (オトナな石ノ森, Ishinomori adult)
Autor
: Shôtarô Ishinomori
Traducció de
: Marc Bernabé (Daruma Serveis Lingüístics)
Publicat per
: Satori Ediciones, desembre de 2018
Format
: Rústica amb sobrecobertes - Volum doble A5 (150 x 21 mm) -  392 pàgines aprox - B/N
Núm. de volums
: 1
Preu
: 22 €


 

Després d'haver llegit Hokusai, la següent lectura del rei del manga Shôtarô Ishinomori ha estat la recopilació de relats eròtics Mi vida sexual y otros relatos eróticos quem l'editorial asturiana Satori Ediciones va publicar el desembre de 2018. 

A pesar de la seva importància al Japó, són molt poques les obres que ens han arribat d'Ishinomori a l'estat espanyol. Tenim el ja llegit Hokusai, que primer ens va arribar a mans d'Editores de Tebeos i després per Panini Comics, edició que he llegit jo. També tenim l'obra protagonista d'aquestes línies, aquest Mi vida sexual, i Planeta Cómic també va posar el seu gra de sorra amb Relatos de Sabu e Ichi, de quatre volums que en principi també estan disponibles, que també cauran, i ja fa anys també va publicar Kikaider Code 02 i Mushashi, ambdues obres ja més difícils de trobar. Però ara mateix, sent un dels pares del gènere Tokusatsu, el seu esperat retorn serà amb Kamen Rider, que Ooso Comics publicarà enguany, amb una mica de sort aquest abril, i en català, una doble gran notícia.

Aquest Mi vida sexual no és la primera obra que llegeixo de Satori, fa unes setmanes vaig llegir el primer volum de Queen Emeraldas, obra de la qual en parlaré quan hagi llegit el seu segon i darrer volum. 

Si en Shôtaro Ishinomori és conegut com a Rei del Manga és sense dubte per la gran quantitat de gèneres que va tocar al llarg de la seva trajectòria, i el gènere eròtic n'és un, i és el que podem en aquest recull d'històries, però no ens confonguem, és erotisme, no pas pornografia, o hentai, tal com es coneix en japonès. I per ser més exactes estem parlant d'erotisme barrejat amb altres gèneres com ciència-ficció, suspens o manga històric. Les escenes eròtiques mostrades doncs són un recurs per explicar les històries d'aquest volum. 

Són quinze les obres que s'hi recopilen, que es es van publicar originalment als anys 60 i 70 del segle XX, en diferents revistes de diverses editorials. Només la darrera no té contingut eròtic. Al final del volum un text a càrrec de Hideki Kon, editor de manga, ens parla de la trajectòria de Shôtarô Ishinomori, finalitzant tot parlant breument de les diverses obres incloses, que són les següents:  

- Mi novia - Playboy (Shûeisha), 13 de març de 1975
- Bunny Girl - Playboy (Shûeisha), 21 i 28 de gener de 1975
- Psicodélico - Bessatsu Playboy Crazy (Shûeisha), núm. 2 de 1968 (estiu)
- Más allá del fondo del armario del piso de cuatro tatamis y medio - Playboy Crazy (Shûeisha), núm. 2 de 1969
- Mucho mochi, macho - Playboy (Shûeisha), 13 de gener de 1976
- La habitación del mar - Play Comic (Akita Shoten), 25 d'agost de 1469
- Trampantojo - Play Comic (Akita Shoten), 25 d'octubre de 1969
- El carmesí de un lejano día - Play Comic (Akita Shoten), 25 de maig de 1970
- Utamaro - Young Comics (Shônen Gahô-shâ), 28 de juliol de 1976.
- ¡Ahí va el caballo! - Big Comic (Shôgakukan), 10 de maig de 1972.
- Mi vida sexual 1 Sexo en el recuerdo - Young Comics (Shônen Gahô-shâ), 9 de desembre de 1970
- Mi vida sexual 2 Sexo aberrante - Young Comics (Shônen Gahô-shâ), 23 de desembre de 1970
- Mi vida sexual 4 Sexo de perversión - Young Comics (Shônen Gahô-shâ), 6 de gener de 1971.
- El caballo azul - Myôjô (Shueisa), juny de 19790
- Una historia del Tokiwa-sô - COM (Mushi Pro Shôji), agost de 1970

Si una cosa és remarcable de les edicions de Satori, que també vist amb els dos volums de Queen Emeraldas és la seva excel·lent qualitat. La sobrecoberta també està il·lustrada internament amb vinyetes del manga, cosa estranya de veure això, ja que la part interna acostuma a ser en blanc, la coberta és a color, cosa ja més normal, i a més de regal hi ha un punt de llibre.


Havent llegit anteriorment Hokusai, amb Mi vida sexual y otros relatos eróticos, he conegut en Shôtarô Ishinomori, des d'una altra faceta o facetes, ja que tal com he dit part de l'erotisme toca altres gèneres. I per acabar mentre espero Kamen Rider per part d'Ooso Comic, serà qüestió de buscar Relatos de Sabu e Ichi, a veure si tenim sort.