dijous, 22 de juliol del 2021

Gryphoon vol. 1

Títol: Gryphoon vol. 1
Autor:
Luis Montes
Publicat per:
Planeta Cómic, juny de 2021
Format:
Rústic amb sobrecobertes- 14,9 x 21 cm - 224 pàgines - B/N i color
Preu:
12,95 €




Una de les grans novetats de Planeta Cómic del 25 Manga Barcelona de 2019 fou la revista de manga espanyol Planeta Manga, tot inspirant-se amb les revistes japoneses de manga. Una revista que s'ha anat consolidant amb el pas del temps, aquest juliol ha sortit el 8è número, tot mostrant-nos autors i obres ben diferents, algunes d'un o dos capítols, d'altres amb alguns més, i algunes que tot indica que seran de les llargues si tot va bé, i ja que sembla que deu tenir bona acceptació. De mica en mica aquelles que han tingut bona acceptació i que tenen un nombre suficient de capítols, se'n van realitzat la seva edició en volum. Una d'aquestes és últimes és Gryphoon de l'autor granadí Luis Montes.

El seu autor ens presenta una obra juvenil, d'acció, humor, amb tocs de fantasia i també misteri, dient-ho d'una altra manera una obra que es podria publicar a les revistes shônen japoneses.

La protagonista de Gryphoon és la Noha Argonnar, una noia efreet, el poble del foc,  que aspira a convertir-se en Gryphoon, uns herois reconeguts sent els únics capaços d'enfrontar-se als estranys éssers coneguts com a Eckhos a Ark, el món on ens trobem. Entrar a l'acadèmia Gryphoon serà essencial per  descobrir quins misteris s'amaguen darrera mort del seu germà, qui en el seu moment va esdevenir un famós i important Gryphoon.

Per aconseguir ingressar-hi com a cadet, primer haurà de superar una duríssima prova de supervivència i superar els nombrosos perills que es trobarà pel camí. Així que comprendrà que l'única manera de superar totes les adversitats, serà aliant-se amb altres quatre candidats que anirà coneixent, alguns ja abans de la prova: en Khaine, un ex-presoner, l'Anthorxa, un gegant, en Keats, un ondina i la Rain, una silvana. Amb molt d'esforç, i amb una mica d'ajuda i sort, els cinc esdevenen cadets, però un cop a dins tots i especialment la Noha, veuran com esdevenir un autèntic Gryphoon, no serà tan senzill. Perills, rivalitats i enemistats hi seran presents. 

Aquest primer volum recopila els primers cinc capítols de Gryphoon, que s'han publicat als cinc primers números de Planeta Manga. A més, compta amb 32 pàgines a color i compta amb material extra com les fitxes dels 5 personatges principals a més d'una secció en la qual s'aprofundeix en el món d'Ark, com els pobles que hi viuen i altres éssers que hi ronden, per tant, bons al·licients de l'edició en volum.

És una obra que a mesura que es va llegint, et va atrapant, està molt ben construïda, la valoro molt bé, i que sembla que serà una obra llarga pel que és el projecte de la revista Planeta Manga. Segons ens diu la web de Planeta Cómic, aquest és el primer volum de sis que hauria de tenir. Per tant, si cada volum té el mateix nombre de capítols, estaríem parlant d'un total de 30 capítols, tot un èxit certament. Amb el temps ho anirem veient. Ara per ara, endavant i molts encerts, Luis i Noha!