dimarts, 13 de juliol del 2021

Las Tortugas Ninja vol. 3

Títol: Las Tortugas Ninja vol. 3
Títols originals
: TMNT #13 a 16 USA, TMNT Microseries núm. 6 (Casey Jones), TMNT Microseries núm. 7 (April O'Neil), TMNT Microseries num. 8 (Fugitoid)
Autors principals:
Kevin Eastman i Tom Waltz (Guió), Dan Duncan, i Kevin Eastman (Dibuix), Ronda Pattison (Color) i Andy Kuhn (Portada)
Tortugues Ninja
(TMNT) creades per Kevin Eastman i Peter Laird
Traducció per:
Bárbara Azagra Rueda
Publicat per:
ECC Ediciones, juny de 2021.
Format:
Rústica - 176 pàgines - Color
Preu:
17,50 €


El passat desembre de 2020 van tornar en format còmic les Tortugues Ninja, a mans d'ECC Ediciones, tot publicant les dues sèries dels quelonis muntants: la sèrie original publicada a Mirage Comics i la nova sèrie publicada a IDW, amb els seus respectius primers volums. Així complint-se la periodicitat trimestral de la nova sèrie, el tercer volum de les Tortugues Ninja es va publicar el passat juny.

Com que la continuïtat d'IDW combina la sèrie regular, amb les micro-sèries, entrecreuaments i altres, una bona manera de no perdre's, és seguir aquest enllaç de la Turtlepedia o bé TMNT The IDW Collection de  Penguin Random House, on a cada volum s'indica el seu contingut, i fins al moment és el mateix que el d'ECC (Fins al moment, podem entendre que cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC). 


Endinsem-mos en aquest tercer volum: 

Micro-sèries núm. 6: Casey Jones
, de Mike Costa i Ben Epstein (guió), Mike Henderson (dibuix) i Ian Herring (color) (juliol de 2012). 
 
Després de la primera gran batalla contra l'Shredder i el Clan del Peu, els nostres herois gaudeixen d'un temps de pau. En Casey Jones, però té una altra batalla complicada de solucionar: la mala relació que té amb el seu pare, quan aquest està ebri. Un capítol on se'ns mostraran les fortaleses i les debilitats del pare i fill.

Núms. 13 i 14 (agost i setembre de 2012): Aquests dos números comprenen el quart arc argumental, Sins of the fathers (Pecats dels pares). 

Reprenen la història allà on acabava el capítol dedicat a en Casey, viurem una altra relació de pare i fill, la de l'Splinter i en Raphael, que donarà lloc a què el pare d'en Casey hi estigui ben implicat. Una aventura que donarà a lloc un enfortiment dels llaços familiars entre els mutants i que seran compartits amb l'April i especialment amb en Casey, qui necessita certament necessita una família al seu costat. Per una altra banda, l'Shredder considera que a la Karai li falta dots de lideratge a pesar de ser una bona guerrera. Així que el líder del Clan del Peu decideix reclutar a un altre individu per tal que sigui el segon al comandament. I en tercer lloc, tenim en Baxter Stockman que es desperta a Burnow Island, el quarter general del general Krang a la Terra. Allà per boca de l'ésser interdimensional, coneixerà breument la seva història i la nova oportunitat que li dóna al científic humà: participar en la construcció del Tecnòdrom.
 
Micro-sèries núm. 7: April O'Neil, de Barbara Randall Kesel (guió), Marley Zarcone (dibuix) i Heather Breckel (color) (agost de 2012).

Aprofitant que treballa a Stockgen, i volent ser útils als seus amics, l'April utilitzarà els seus recursos per trobar el rastrejador de tortugues, però per això haurà d'infiltrar-se en zones on no té accés, i els fets que succeiran comportarà que un altre espècimen mutant amb qui estaven investigant quedi lliure.  

Núms. 15 i 16 (octubre i novembre de 2012). Aquests dos números comprenen el cinquè arc argumental, Blood brothers (Germans de sang). 

Amb una sèrie de flaixbacs tot arribant amb el present, coneixerem la història de l'espècimen que s'alliberat, una altra tortuga mutant, i que a partir de les destrosses que ha anat fent a Nova York, l'han anomenat Slash. Un cop lliure s'ha dedicat a buscar a les nostres protagonistes, el van programar per això. Les nostres Tortugues sent conscients que un ésser s'ha escapat d'Stockgen, es dirigeixen al que pot ser la seva nova llar, un búnquer sota una església abandonada. Però l'Slash fent molt bé la seva feina els sorprendrà en aquest nou emplaçament i la batalla serà inevitable, en la qual els dubtes morals hi seran presents. El desenllaç no serà gaire agradable, malgrat que les nostres Tortugues se n'han sortit, l'Slash, al cap i a la fi un altre experiment com ells, ha caigut a l'aigua malferit desapareixent. En un altre lloc, en un riu, algú el troba i li fa recuperar la consciència, establint-se entre ells dos una mena d'equip. Aquest algú és l'Old Hob, qui prèviament havia caigut en desgràcia i ara té els seus propis plans. Per altra banda en Krang està a punt de fer l'assalt definitiu al planeta Neutrí.
 
Micro-sèries núm. 8: Fugitoide, de Paul Allor (guió), Paul McCaffrey (dibuix) i John-Paul Bove (color) (setembre de 2012). 
 
El Dr. Honeycutt era un científic neutrí que intentava fer allò que era correcte, però de vegades costa poder-ho fer, ja que treballava pel general Krang. Convençut per la seva dona, es va unir a la resistència dels neutrins. Van ser atacats per les forces d'en Krang, i per intentar salvar la seva família, es va introduir mentalment dins d'un robot que havia creat, però malgrat tot no se'n va sortir. Esdevenint un fugitiu a qui anomenen Fugitoide, i tot escapant-se d'en Krang va arribar a la Terra. Per poder-se venjar, gràcies a les habilitats del cos de robot va agafar aspecte d'humà, agafant una nova identitat, i a més es va poder infiltrar en cert lloc per poder aconseguir el seu objectiu. Però davant d'un mal tan gran com és en Krang, per fer-hi front ha hagut de buscar un altre mal, el Clan del Peu de l'Shredder. En Honeycutt, altrament conegut com a Fugitoide, a la Terra se'l coneix com a Chet Allen  (Seleccioneu el text anterior per saber-ho).

En aquest volum, hem aprofundit en la dura vida familiar d'en Casey Jones, enllaçant-ho amb altres relacions paternofilials, coneixem a l'Slash, un altre mutant gràcies a l'April O'Neil, i finalment, coneixem la veritat d'un personatge que al segon volum ja vam veure que no era aigua clara, tota una sorpresa. I per altra banda hem anat veient el que van tramant els dolents.

Com sabem de portades de capítols n'hi ha més d'una, així abans de cada capítol, hi tindrem la seva portada oficial i la seva alternativa, i al final de volum, hi tenim dues portades alternatives més, les dels números 14 i 16, d'en Ramón Pérez i na Sophie Campbell respectivament, i també les portades del tercer i el quart volum recopilatori originals: Enemies old, Enemies new i Sins of the fathers.
 
Com ja va anunciar ECC Ediciones, la periodicitat d'aquesta sèrie passa a ser bimestral, així que el quart volum sortirà a final agost, juntament amb el tercer volum de la sèrie original i el primer número d'El último Ronin.