dimecres, 29 de setembre del 2021

Las Tortugas Ninja: El último Ronin núm. 1 Desear la muerte

Títols originals: Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin núm. 1 Wish for death
Autors principals: Kevin Eastman, Peter Laird i Tom Waltz (Història), Tom Waltz i Kevin Eastman (Guió), Kevin Eastman (Esbossos), Esau Escorza i Isaac Escorza (Dibuix/Tinta), Ben Bishop (Dibuix pàg.39) Antonio Delgado i Samuel Plata (Color)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, agost de 2021.
Format: Grapa - 48 pàgines - Color
Preu: 3,50 €

 
 
El darrer dia d'agost, ECC va posar a la venda les dues sèries de còmics de les Tortugues Ninja en curs amb els respectius tercer volum de la sèrie original i el quart de la nova sèrie, i també va estrenar la sèrie limitada El útimo Ronin amb el seu primer número. Vaig comprar totes tres obres, les quals seguint aquest ordre, he anat llegint i fent-ne les respectives ressenyes. Havent llegit els volums de les dues sèries,  ha tocat el torn del primer número d'El último Ronin, amb el títol de Desear la muerte

Anunciada la seva llicència al juny, aquesta sèrie limitada de les Tortugues Ninja està tenint un gran reeiximent als Estats Units. Las Tortugas Ninja: El último Ronin es tracta d'un projecte basat en una història ideada pels creadors originals de les Tortugues, en Kevin Eastman i en Peter Laird, durant els anys 80, però que mai va arribar a materialitzar-se. El guionista de la sèrie moderna, Tom Waltz, al costat dels dibuixants Esau i Isaac Escorza, i Ben Bishop, donen vida a aquesta idea antiga, en col·laboració directa amb el mateix Eastman, que duu a terme tasques de coguionista, dibuixant i layouts. Estrenada originalment l'octubre de 2020, publicant-se cada tres o quatre mesos, aquest setembre ha sortit el seu quart número, faltant doncs un només per finalitzar la sèrie.

L'argument ens situa en una Nova York del futur, on només hi queda una Tortuga Ninja viva, la qual s'infiltra a la ciutat tot buscant venjança i justícia per la seva família i amics caiguts. Carrer a carrer, el seu objectiu és entrar a l'edifici des d'on es governa la ciutat, i un cop a dins acabar amb el responsable de tot, el darrer dels Oroku. Però quan ho té quasi a tocar, el combat que està duent a terme, comporta que no pugui evitar caure de l'edifici i a sobre molt malferit. Per sort algú que sap qui deu ser el troba i el porta cap a una persona que el coneix prou bé, curant-li així les ferides. El nom la Tortuga no es revela fins a la darrera pàgina, fins a la darrera paraula d'aquest primer capítol. 


Al final del número hi tenim quatre portades alternatives a càrrec de Ben Bishop, Peach Momoko, Mico Suayan i Freddie Willams II, aquest darrer el coneixem per ser el dibuixant de la trilogia Batman/Tortugues Ninja.

Sent la periodicitat d'aquesta sèrie bimestral, el segon número sortirà a final octubre, que rep el nom de First to fall (El primer a caure).