divendres, 3 de setembre del 2021

Dynamic Heroes

Títol: Dynamic Heroes
Títol original: Dynamic Heroes (ダイナミックヒーローズ)
Autors: Go Nagai (autor original), Kazuhiro Ochi (guió i dibuix)
Traducció de: Yoshi Daiki
Publicat per: Ooso Comics, setembre de 2019 a juliol de 2021
Format: Rústic amb sobrecobertes - 160 a 176 pàgines - 120 x 170 mm - Color
Núm. de volums: 4
Preu: 10,95 €/volum. Total = 43,8 €





El setembre de 2019, Ooso Comics ens va portar un altre manga de l'univers creat per en Go Nagai. Aquest manga és Dynamic Heroes, sent el quart en afegir-se al catàleg de l'editorial i és obra d'en Kazuhiro Ochi. La seva llicència fou anunciada durant el Japan Weekend Barcelona, el març de 2019. Com la resta dels mangues de l'editorial, també ens ha arribat en català.

El manga de Dynamic Heroes va ser publicat a la revista mensual E-manga de Kodansha el juny del 2004 al juliol del 2007, havent-se publicat un total de 25 capítols, recopilat en 4 volums. És un manga publicat originalment en format digital i a tot color, i aquest aspecte sense dubte és un element clau d'aquest manga.


Dynamic Heroes que ens presenta els personatges més notables de les franquícies de Dynamic Productions, l'empresa que gestiona les obres d'en Go Nagai, en el seu format anime en un crossover massiu i complet. Devilman, Mazinger Z, Cutey Honey, Great Mazinger, Getter Robot i Grendizer són les sèries que s'entrecreuen per dona vida aquesta història i per tant els seus principals personatges en seran els protagonistes, tan bons com dolents.

Un any després de la batalla contra l’Imperi Vega, en Koji Kabuto es pregunta com els hi deu anar a la Maria i en Duke Fleed. Però just llavors la Maria Fleed pilotant l'spazer arriba a la Terra sent perseguida pels aliens Damdom, en Koji Kabuto anirà ajudar-la tenint el suport d'en Tetsuya Tsurugi pilotant el Great Mazinger, a més a més l'equip Getter Robot també es veurà amenaçat pels mateixos aliens. Per altra banda, en Devilman i la Cutie Honey s'hauran d'aliar per fer front als seus enemics comuns qui també s'han aliat. S'inicia una llarga i dura batalla amb diferents fronts amb el benestar de la Terra en perill. La confiança i el treball entre personatges serà essencial per fer front els dolents.

L'edició que ha publicat Ooso fa goig en fullejar-la. Com ja ens té acostumats l'editorial, l'edició manté les característiques dels altres mangues que han publicat: encolat, onomatopeies en japonès, tot indicant-ne la pronuncia en petit al costat i el seu significat a fora de la vinyeta, i pel fet de ser a tot color, imprès amb paper adequat per l'ocasió. A més les portades dels volums són de disseny propi, canviant alguns detalls respecte a les originals japoneses. I com a material extra al final dels volums, excepte en el tercer, hi ha una sèrie de pàgines on s'il·lustren els personatges entre bons i dolents de les diferents obres que apareixen a Dynamic Heroes

Mencionar també que la periodicitat ha estat irregular, especialment degut a la pandèmia, alterant el pla editorial. El primer volum va sortir el setembre de 2019, el segon, el gener de 2020, i el tercer i el quart volum han sortit enguany, a l'abril i el juliol. 
 
I per altra banda, Ooso com a recompenses qui fa les pre-order, cada volum ha anat acompanyat de dues cartes exclusives. Aquí les vuit cartes:


En Kazuhiro Ochi ha fet una gran feina tot combinant les obres més conegudes d'en Go Nagai, i a més a més que sigui a tot color ha estat un encert en la creació de Dynamic Heroes, tot podent-lo gaudir en català.