dimarts, 7 de desembre del 2021

Dororon Enma-kun

Títol: Dororon Enma-kun
Títol original
: Dororon Enma-kun (ドロロンえん魔くん)
Autor
: Go Nagai
Traducció de
: Bárbara Pesquer i Clàudia Bonet
Publicat per
: Ooso Comics, novembre de 2020 i octubre de 2021
Format
: Rústic amb sobrecobertes - 272 i  256 pàgines - 120 x 170 mm - B/N
Núm. de volums:
2
Preu: 10€/volum. Total = 20 €


 
 
Amb motiu del Manga Barcelona Limited Edition de 2020, Ooso Comics va iniciar la pre-venda del primer volum de Dororon Enma-kun, una de les obres més conegudes del mestre Go Nagai al Japó, però poc coneguda fora del país del Sol naixent. L'editorial de Prades (Baix Camp) va anunciar la seva llicència durant el Manga Barcelona de 2019, just feia un any, i evidentment la pandèmia va causar el retard en la seva sortida. A principis d'octubre de 2021 es va anunciar la sortida del segon i darrer volum, trobant-se disponible durant el 27 Manga Barcelona. Com la resta de les publicacions d'Ooso, també la podem gaudir en català

El manga va ser publicat originalment a la revista Weekly Shonen Sunday, de Shogakukan del setembre del 1973 al març del 1974. L'edició original constava de 3 volums. El dos volums de la nostra edició contenen deu capítols cada un, per tant, són un total vint de capítols.
 

A Dororon Enma-kun ens situarem inicialment a l'inframón, un món paral·lel al nostre. Allà el jove Ennm-kun, un noi ben entremaliat, és reclutat pel seu oncle, el Gran Rei Enma, per tal que vagi a la Terra a capturar aquells yokais que s'han escapat de l'inframón i que estan causant problemes.
 
Però l'Enma-kun no hi anirà sol. Hi va acompanyat d'en Chapeau-ji, una criatura en format de barret i amb gran saviesa, en Kapaeru, un kappa, i la Yukiko-hime, la princesa de les neus, que amb el poder del fred, és la contrapart de l'Enma-kun, ja que ell és una criatura de foc.  
 
Els quatre esdevenint la Patrulla Yokai s'aniran enfrontant a aquells yokais que es dediquen a fer actes malvats a la Terra. Cada yokai és diferent, amb les seves habilitats i motivacions, el que donarà situacions ben diferents i inversemblants. Majoritàriament, cada història ocuparà un capítol, però la del yokai Dokuro en durarà diversos, que trobem al primer volum.

Com ja ens té acostumats Ooso Comics, l'edició manté les característiques dels altres mangues que han publicat: encolat i cosit, onomatopeies en japonès, tot indicant-ne la pronuncia i en petit al costat el seu significat a fora de la vinyeta. A més, les pre-order han anat acompanyades d'unes cartes exclusives de l'Enma-kun i en Chapeau-ji amb el primer volum i d'un cofre exclusiu amb el segon per guardar-hi els dos volums. Sense dubte són extres que fan delícia als compradors, i que li donen un valor afegit.
 
Doron Enma-kun és una comèdia de terror amb un Go Nagai en estat pur, no en va és de les seves primeres obres, havent publicat ja Devilman o Cutie Honey. Per tant, enmig d'un gran humor, l'acció, la violència i l'erotisme seran constants al llarg de l'obra. Que no us espantin les porcades que veureu, l'Enma-kun és tot un pervertit, i fins i tot se sobrepassa amb la Yukiko-hime, però així i tot li pararan els peus, la Yukiko també té el seu geni.
 
Aquesta és la setena llicència d'Ooso Comics. La vuitena anunciada al Manga Barcelona Limited Edition de 2020 és Kamen Rider d'en Shotaro Ishinomori, el rei del manga, amb dos volums ja disponibles, esperant el tercer a finals de desembre. I de cara el 2022 sortirà la seva novena llicència anunciada al 27 Manga Barcelona: Himitsu Sentai Gorenger, també d'en Shotaro Ishinomori.
 
De mica en mica Ooso Comics va creixent, ara comptant amb dos grans autors al seu catàleg, en Go Nagai, amb qui van començar amb obres fossin creades per ell o bé basades en les seves obres, i després continuant amb Shotaro Ishinomori, primer amb Kamen Rider i pròximament amb Himitsu Sentai Gorenger, i com sempre podent-ho gaudir en català.