dissabte, 29 d’octubre del 2022

Las Tortugas Ninja vol. 10

Títol: Las Tortugas Ninja vol. 10
Títols originals: TMNT Mutanimals núms. 1 a 4  i TMNT núms. 45 i 46 i Dia del Còmic Gratis 2015
Autors: Paul Allor, Kevin Eastman, Bobby Curnow, Tom Waltz (Guió), Andy Kuhn, Mateus Santolouco, Charles Paul Wilson III, Dan Duncan, Sophie Campbell i Cory Smith (Dibuix), Nick Filardi i Ronda Pattison (Color) i Alberto Ponticelli (portada)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, agost de 2022
Format: Rústica - 176 pàgines - Color
Preu: 18 €



A finals d'agost de 2022, ECC va posar a la venda el volum 6 de la sèrie original i el volum 10 de la nova sèrie de les Tortugues Ninja: Evidentment, vaig comprar totes dues obres, i després de la lectura del volum de la sèrie original, ha tocat el torn del desè de la nova sèrie.

Com que la continuïtat d'IDW combina la sèrie regular, amb les micro-sèries, entrecreuaments i altres, una bona manera de no perdre's, és seguir aquest enllaç de la Turtlepedia o bé TMNT The IDW Collection de  Penguin Random House, on a cada volum s'indica el seu contingut, i fins al volum anterior el contingut és el mateix que el d'ECC, cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC.

Amb el volum 9 d'ECC hi ha un lleuger canvi.  El corresponent volum de l'IDW Collection és el cinquè, que inclou el primer entrecreuament amb els Caçafantasmes, però com que aquest ja va ser publicat per Fandogamia (setembre de 2017), per una qüestió de drets, en aquest volum d'ECC no s'inclou, o més aviat s'hauria d'haver inclòs en el que hauria sigut el volum 10 d'ECC. Així doncs, es dividiria el cinquè de l'IDW Collection en dos: per una banda, tindríem els quatre capítols de Turtles in Time i els números 38 a 40 i per l'altra banda, tindríem l'entrecreuament amb els Caçafantasmes i els números 41 a 44.

Així, aquest 10è volum d'ECC és la primera meitat del sisè de l'IDW Collection. I a partir d'aquí altre cop es recupera que cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC, fins que no es trobem amb algun altre canvi.


Endinsem-mos en aquest desè volum, on finalment tenim els quatre capítols de Mutanimals,  els números 45 i 46, sent els dos primers del nou arc argumental Vengeance i el Dia del Còmic Gratis 2015. 

Mutanimals núms. 1 a 4 de Paul Allor (guió), Andy Kuhn (dibuix) i Nick Filardi i Ronda Pattison (núm. 4) (color) (febrer, març, maig (etiquetat abril) i juny (etiquetat maig) de 2015).

Història de quatre capítols amb el grup de l'Old Hob, els anomenats Mutanimals com a protagonistes. Tot comença quan la Lindsey Baker i de retruc el colom Pete són segrestats. La Lindsey, però tindrà temps a deixar un missatge breu per telèfon del què està passant a en Hob. Quan el gat l'escolta comença una complexa operació de rescat que els comportarà infiltrar-se i enfrontar-se al Grup Null, que entre altres coses vol produir mutants per tal que esdevinguin eines de treball. Durant el transcurs de l'operació, alliberaran tres mutants, primer un peculiar híbrid de moltes espècies, l'Home Mutagen, que serà reanomenat Seymour Gutz, i més endavant, en Ray, una manta i la Sally Pride, una lleona. Tota l'operació s'anirà complicant coneixent la directora del Grup Null, anomenada Null, d'aspecte típic demoníac. Finalment, tot i no derrotar el Grup Null, no en va és tota una multinacional, sí que aconsegueixen infligir-li molt de mal. Així els Mutanimals retornen a casa havent rescatat la Lindsey i en Pete, i amb tres incorporacions a l'equip.

Núms. 45 i 46, de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Mateus Santolouco i Charles Paul Wilson III (dibuix) i Ronda Pattison (color) (abril i maig de 2015). Aquests dos números corresponen als dos primers del dotzè arc argumental, Vengeance (Venjança).

Tothom es pensa que en Donatello és mort, però no. L'arribada d'en Honeycutt informant-los de la captura d'en Krang, donarà esperança a un Donnie a les mortes de la mort. La clau serà transferir la ment de la tortuga al robot Metalhead, mentre el seu cos es recupera de la brutal pallissa que en Bebop i en Rocksteady li van propinar.

El Clan del Peu es pensa que l'Shredder va morir a Burnow Island, però el Clan continua en peu, i per això, la Karai s'hi posa al capdavant.

En Hun també creient, que en Saki està mort, considera que ja no deu lleialtat al Clan del Peu, i vol refer la seva relació amb en Casey, i visita La Segona Oportunitat. Ara bé, el fill no ho veu així, massa que ha passat entre ells dos, i la situació es va escalfant davant la presència del senyor i la senyora O'Neil. Per sort l'arribada de l'Angel "Nobody" i l'Alopex, faran que en Hun se'n vagi. Els O'Neil s'aniran endinsant el peculiar món que viu la seva filla. En Hun insatisfet retorna a Cals O'Neil, aquest cop acompanyat de tota la troba dels Dracs Púrpures. 

L'April per la seva banda que ha fet una visita al professor Miller, de qui n'aconsegueix un document que parla d'una antiga família d'éssers immortals, el Panteó, tres dels quals ja els coneixem: la Kitsune, el Rei Rata i en Chi-you. Després, quan en Miller torna al seu cotxe és assassinat per un misteriós individu.

El que de moment no sap ningú amb certesa és que n'Oroku Saki és viu, va ser salvat per en Baxter Stockman, i ara recuperat de les ferides, el científic li presenta al mestre ninja, amb motiu de la seva nova associació, l'empresa que tenia paral·lelament a Stockgen: TCRI (Techno Cosmic Research Institut / Institut de Recerca Tecnocòsmica), on fabrica a gran escala mousers i flyborgs. 

Dia del Còmic Gratis 2015, de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Mateus Santolouco, Dan Duncan, Sophie Campbell i Cory Smith (dibuix) i Ronda Pattison (color) (abril de 2015). 
 
Un capítol on farem un repàs breu a tota la història de les Tortugues Ninja, des del seu passat humà fins al seu present, tot acabant amb una curta batussa de les Tortugues contra en Hun i els Dracs Púrpures, entenem que abans de tornar a Cals O'Neil, on també s'hi afegeixen en Koya i en Bludgeon per veure quina lleialtat té en Hun, i que finalitza ràpidament sense mals majors, amb la intervenció d'en Donnie com a Metalhead. Acabant-ho tot, el que s'esdevindrà a partir d'ara, l'Oroku Saki amb ben vestit d'Shredder supervisant la creació de mousers per part d'en Baxter Stockman.  El pitjor encara ha d'arribar.
 
 
Després d'un novè volum trepidant i amb un final dramàtic i traumàtic pels nostres protagonistes, malgrat tot el que han aconseguit, en aquest desè volum, tots uns i altres, bons i dolents, comencen a recuperar-se de les seves ferides, i començar a moure's pel que s'esdevindrà, una venjança que tots volen, perquè tots d'una manera o altra n'han sortit damnificats. I comencem hem començat aquest volum amb una història dedicada als Mutanimals, que segueixen el seu propi camí.
 
Com sabem de portades de capítols n'hi ha més d'una, així abans de cada capítol, hi tindrem la seva portada oficial i la seva alternativa. Al final de volum, hi tenim  la portada de l'onzè volum recopilatori original, de l'arc argumental d'Attack on Technodrome, de Cory Smtih, la portada del volum recopilatori original de Mutanimals, de Ben Bates i la portada del dotzè volum recopilatori original, la primera part de  Vengeance, de Mateus Santolouco. A més també hi ha dues portades alternatives del número 45 i una del 46, de Zach Howard, Simon Bisley, i Alberto Ponticelli i Jay Fotos, respectivament.
 
Sent la periodicitat d'aquesta sèrie bimestral, l'onzè volum ja el tenim disponible, des del 18 d'octubre, i el dotzè volum ja el tenim programat pel desembre (portada encara no disponible). 

Las Tortugas Ninja vol. 11
ECC, octubre de 2022