dimecres, 26 d’octubre del 2022

Mighty Morphin Power Rangers vol. 3

Títol: Mighty Morphin Power Rangers vol. 3
Títol original: Mighty Morphin Power Rangers núms. 17 a 24 USA
Autors: Guió: Kyle Higgins. Dibuix: Hendry Prasetya, caps. 17 a 1 amb assist. de Daniel Blyss; Daniel Di Nicuolo, cap. 20;  Jonas Scharf, caps. 21 a 24 amb assist. de Jagdish Kumar. Color: Matt Herms, caps 17 i 19 amb assist. de Sigi Ironmonger; Joana Lafuente, caps 18, 19 i 21 a 24; Walter Baiamonte, cap. 20.  Portada de Jamal Campbell
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, agost de 2022
Format: Cartoné - 17 x 26 - 228 pàgines -  Color
Preu: 18 € 

 

El passat agost de 2022 es va publicar el tercer volum de la sèrie Mighty Morphin Power Rangers, havent-se publicat després del primer volum de Go Go Power Rangers.

Aquesta nova sèrie de còmics dels coneguts superherois americans es va estrenar el 2016 per Boom! Studios publicant-se fins a 55 capítols recollits originalment en 14 volums, amb ella es va modernitzar i va redefinir des dels seus fonaments l'univers dels Power Rangers, millorant-lo i transformant-lo per sempre. Es va ampliar amb sèries derivades com la mencionada Go Go Power Rangers, les quals es publicaran en paral·lel i en l'ordre en què originalment van veure la llum als Estats Units. Els esdeveniments especials, com Shattered Grid i Necessary Evil, combinaran números d'ambdues sèries per facilitar la continuïtat de la lectura i inclouran extres com a històries curtes i especials. Així Moztros va publicar un pla de llançament dels còmics de Power Rangers per saber com es publicaran.

Han passat alguns mesos des que els Power Rangers van derrotar en Drakkon al món alternatiu i van fer fugir la Rita, ara en parador desconegut. Però durant aquest temps de pau, han  estat molt ocupats, ajudant allà on se'ls ha necessitat: en accidents, en desastres naturals, i en altres catàstrofes, a part de reconstruir el Centre de Comandament, a més de cercar la manera de fer tornar en Zordon, amb l'Alpha i en Saba, treballant en això.

Però hi ha algú que també ha estat ocupat durant aquest temps. En Finster es va refugiar en un remot lloc dels Carpats, a Romania, on ha treballat intensament a crear una nova mena de monstres, que disfressats com humans, s'han repartit pel món, i aleatòriament sense controlar-ho, recuperen la forma de monstres provocant tota mena de danys. Els Rangers n'aturaran dos i capturaran en Finster, tancant-lo a la dimensió de butxaca. I això serà gràcies a un nou personatge, la Grace Sterling, cap de l'organització Promethea, missió del qual ha estat ajudar als damnificats per les maniobres de la Rita. Els Rangers, agraïts per l'ajuda, però reticents a col·laborar amb ella, queden astorats quan la Grace es presenta al Centre, dient-los-hi que coneix en Zordon i els desvela que en el passat ella va ser la Red Ranger, tot explicant-los-hi com es va formar el seu equip i la seva primera i única missió com a Power Rangers. Una missió, malgrat aconseguir-la, la seva part negativa va ser important. 

La Grace els convida a visitar Promethea, no només és una organització, també és una ciutat molta avançada tecnològicament, allà els hi explica que han trobat una manera de rastrejar els monstres camuflats i els mostra un que han capturat, on per un error s'escapa i l'hauran de derrotar, mostrant Grace que han creat fins i tot el seu propi zord, el Mechazord. Resolt això, reben bones notícies, en Zordon ha tornat al Centre de Comandament. Mentrestant la desapareguda Rita es posa en contacte amb el Fetiller dels Enganys per aconseguir quelcom.

Després de retrobar-se i conversar profundament amb en Zordon, els Rangers retornen a Promothea per investigar i col·laborar, sent allà reben l'avís que un nou monstre de Finster ha aparegut a Nova York, on fan cap per derrotar-lo. Paral·lelament, però sembla que n'ha d'aparèixer un altre Vancouver, i la Grace i equip hi fan cap. Quan el monstre de Nova York és derrotat, els Rangers també hi fan cap. La Rita que ha retornat al seu Palau Lunar, que reconstrueix, es posa en contacte amb en Finster empresonat a la dimensió de butxaca, però que en surt lliurement gràcies a la seva màgia, retornant amb la Rita. 

En Billy i la Trini retorna a Promethea per millorar el sistema de rastreig dels monstres, un cop fet, la Trini retorna i ell que es queda, i a causa de la curiositat i la xafarderia, farà un descobriment important, tenen empresonat en Drakkon, que en caure pel penya-segat també va ser teletransportat i posteriorment trobat per la gent de la Grace. Però no hi ha gaire temps per conversar, la Rita fa créixer els deu monstres restant i que han sobreviscut fins ara, per atacar la Terra des de diversos punts. Derrotats tots, primer a Promethea, trobant-se amb en Drakkon empresonat i després al Centre de Comandament, els Ranger parlen que han de fer amb amb ell, en Zordon, l'Alpha i en Saba buscaran una solució. Però en Saba volent actuar pel seu compte, s'infiltra a Promethea, per matar-lo, però tot acaba malament, i en Drakkon s'allibera del seu empresonament.  



D'aquesta manera s'inicia aquest segon arc argumental de la sèrie de còmics  Mighty Morphin Power Rangers, amb l'aparició de la Grace Sterling  i Promethea, el retorn d'en Drakkon, i amb una retornada Rita que en planeja alguna. 

També al llarg dels seus capítols veurem referències a coses que ja hem vist del primer volum de GGPR, com la menció a en Matthew Cook, i també es treballarà més la part psicològica dels personatges, alhora que la part familiar dels Rangers també serà present, entre altres elements. Així doncs, s'entén que s'hagi seguit aquest ordre de publicació.

A cada capítol, al principi hi té la seva portada original i al final una d'alternativa. Al final del volum hi ha una magnífica galeria amb portades alternatives dels números individuals, algunes de les quals formen un mosaic, concretament són les portades dels números 13 al 16, incloses al volum 2 i les dels números 17 a 24 d'aquest tercer volum. Les podeu trobar a la web del seu il·lustrador Steve Morris. Més o menys la cosa quedaria així.


Després de la publicació del tercer volum de MMPR, el setembre es va publicar el volum  de l'esperat entrecreuament entre els MMPR i les Tortugues Ninja, que tinc pendent de llegir. Des del passat dijous 20 d'octubre tenim disponible  Go Go Power Rangers vol. 2.


GGPR vol. 2. Moztros, octubre de 2022