diumenge, 9 d’octubre del 2022

Tokyo Revengers vol. 1

Títol: Tokyo Revengers vol. 1
Títol original: Tokyo Revengers (東京リベンジャーズ)
Autor: Ken Wakui
Traducció de: Judith Rodríguez Vallverdú (Daruma SL)
Publicat per: Norma Editorial, juliol de 2022
Format: Rústic amb sobrecobertes - 14,8 x 21 cm - 384 pàgines en B/N + 10 pàgines a color
Preu: 16 €

 
 
 
 
 
El divendres 17 de juny, Norma Editorial (enllaç Twitter) va publicar un vídeo anunciant oficialment la seva nova línia de manga en català, presentat per l'Anabel Espada i la Judith Martí de l'equip manga de l'editorial.

Justament el passat dilluns de manera no oficial es va conèixer, i fent-se saber ràpidament per les xarxes, que Norma Editorial publicaria Tokyo Revengers en català, un manga que causa furor actualment, com a novetat de juliol. Faltava doncs la confirmació oficial per part de l'editorial, arribant el divendres.

La suposada línia de manga en català de Norma formava part de la rumorologia d'aquells darrers mesos, que finalment ho va deixar de ser, i amb l'anunci oficial es van anunciar els seus primers títols: la mencionada Tokyo Revengers, Chainsaw Man, Jujutsu Kaisen. La guerra màgica i Guardians de la nit (Kimetsu no yaiba).

I així amb l'arribada de juliol, Norma va iniciar el camí de publicar manga en català: Tokyo Revengers fou l'obra escollida per començar a caminar, i tal com jo havia fet amb l'edició en castellà, es va fer un pack de llançament amb els dos primers volums a 16 € el pack. A més els volums són més grans que els originals japonesos, de doble volum, és a dir cada un n'inclou dos de japonesos, inclouen pàgines a color, i tenen una periodicitat mensual. A més la sobrecoberta és reversible, cada cara mostra les il·lustracions de portada dels volums original que inclou. Així pots triar la portada que vols que es vegi. Una més que correcta i magnífica manera de començar aquesta aventura.



Aquest manga és obra de Ken Wakui, publicant-se a la revista Shônen Magazine de Kodansha, des de març de 2017, sent una sèrie oberta, havent-se publicat fins al moment 29 volums, pròximament en sortirà el 30è i, per tant, en el nostre cas en correspondran a 15.

Tot i que fa mesos, que el podem gaudir, no ha estat fins ara que l'he pogut llegir, a causa de la llarga llista de novetats acumulades que tinc pendents. Una rere l'altra, a totes les hi toca el seu torn. Vegem-ne de què tracta.

En Takemichi Hanagaki és un jove adult que sobreviu com pot amb feines parcials.  Un dia per les notícies a la tele s'assabenta que la seva antiga xicota de l'institut ha mort en mans de la temible organització criminal Tokyo Manjikai, que quan era estudiant d'institut n'havia format part quan només era una banda juvenil que 'estovava amb altres bandes juvenils. 

La notícia l'afecta, però la seva vida canviarà realment estant el metro, cau davant del tren que llavors arriba a l'estació, i de cop i volta, es troba dins d'un vagó, però amb el seu cos de fa 12 anys i la mentalitat del seu present. Sense saber com i el perquè, ha fet un salt en el temps. Tot intentant situar-se en el seu passat, decidirà salvar la seva xicota, la Hinata Tachibana, i per fer-ho, serà clau en Naoto Tachibana, el germà petit d'ella, que en el seu present també mort junt amb ella, però que en aquest passat en parlar amb ell, influeix de tal manera que ara en el seu present estigui viu. Ell serà clau de poder viatjar.

El present de 2017 i el passat de 2005 s'aniran barrejant, tot coneixent els diversos personatges implicats en aquesta història. Així, en aquest primer volum, a part dels tres mencionats, també coneixerem els quatre amics de l'institut de Takemichi: en Yamagishi, en Makoto, en Takkuya i l'Akkun, i també se'ns presentaran aquells qui d'una manera o altra, donaran lloc a què la banda juvenil Tokyo Manjikai "Toman" esdevingui una organització criminal de cap a peus: en Manjirô "Mikey" Sano, en Ken "Draken" Ryûguji i en Tetta Kisaki.

El passat d'en Tachibana va donar lloc al seu deplorable present, ara té l'oportunitat de reconstruir el seu passat, per construir un nou present, però com veiem en aquest primer volum són moltes les variables a tenir en compte i no serà tan senzill de fer-ho. Així podrà salvar la seva xicota? I podrà evitar que la Toman esdevingui una organització criminal? El que sí que és segur, és que a mesura que va recreant el seu passat, el fins ara plàcid present, també vagi canviant.

No hi ha res fix, en aquesta història que més enllà de les baralles entre bandes juvenils, la psicologia i el desenvolupament dels personatges en seran elements a destacar. 


Així comença aquesta obra amb gran reeiximent actualment, que va guanyar el 44è premi Kōdansha Manga Shō per a la categoria shōnen el 2020 i que també compta amb una adaptació a anime de 24 episodis de moment. Sense dubte, és d'agrair poder gaudir d'obres amb gran reconeixement en la nostra llengua.

Fins avui en dia, Norma Editorial ha publicat 5 volums en català, el darrer aquesta setmana, tenint-ne jo de moment 4, per tant, encara tinc lectura dels "Venjadors de Tòquio" per temps fins a posar-me al dia amb l'edició en català. Sense dubte, n'espero grans coses!