diumenge, 9 de juliol del 2023

Go Go Power Rangers vol. 6

Títol: Go Go Power Rangers vol. 6
Títol original: Go Go Power Rangers Forever Rangers #1 i Go Go Power Rangers Back to School
Autors: Ryan Parrot i Marguerite Bennett (guió), Eleanora Carlini i Ilaria Catalani (dibuix), i Raúl Angulo (color) i altres. Portada de Dan Mora
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, juny de 2023
Format: Cartoné - 17 x 26 - 96 pàgines -  Color
Preu: 18 €



A finals de juny s'ha publicat el sisè volum de la sèrie Go Go Power Rangers

Aquesta sèrie va començar a publicar-se originalment el juliol de 2017 finalitzant-se el juny de 2020, amb un total de 32 capítols regulars i dos capítols especials. Com que està entrelligada amb la sèrie principal Mighty Morpin Power Rangers, ambdues es publiquen en paral·lel i en l'ordre en què originalment van veure la llum als Estats Units. Els esdeveniments especials, com Red Quebrada, que ja hem vist, i Necessary Evil, combinaran números d'ambdues sèries per facilitar la continuïtat de la lectura i inclouran extres com a històries curtes i especials. Així Moztros va publicar un pla de llançament dels còmics de Power Rangers per saber com es publicaran, però pel que sembla, en aquesta etapa final ho canviaran. Aquest mateix volum sis de GGPR ja té un contingut diferent del què estava planejant, incloent-hi els dos capítols especials: Rangers para siempre (Forever Rangers) amb què es conclou el que s'ha anat desenvolupant al volum anterior; i Vuelta al cole (Back to School), que originalment fou publicada abans de l'altre capítol, i cronològicament aniria entre els capítols 12 (volum 3) i 13 (volum 4), és a dir entre els fets de Red Quebada de GGPR i aquesta darrera etapa on la Rita aconsegueix la moneda de poder del drac i l'aparició de l'Alpha 1.

GGPR: Rangers para siempre, de Ryan Parrott (guió), Eleonora Carlini amb assistència a les tintes de Simona di Gianfelicie, i Francesco Mortarino (dibuix) i Raúl Angulo amb assistència de Katherine Lobo (color). Portada alternativa de Gurihiru (juny de 2019). Capítol especial amb el qual es conclou aquesta etapa de l'Alpha 1 i com la Rita aconsegueix la moneda del drac.

Finalment, té lloc l'enfrontament final entre els Power Rangers i l'Alpha 1 convertit en un robot gegant. L'ajuda dels dinozords serà necessària, però fins i tot el Megazord amb la seva espasa tindrà problemes. L'aparició de l'arribada del nostre Alpha 5, equipat per la batalla, i el mode tanc del Megazord seran la combinació per derrotar l'Alpha 5. Però tal com conclouen després de la batalla, el cos de l'Alpha 5 només era un recipient, i mai se sap tornarà a aparèixer.

I paral·lelament, la Rita Repulsa arriba a la conclusió del que ha de fer per activar la moneda del drac, sacrificar la seva pròpia mare, la Fienna. I així amb la seva mort, la moneda resplendeix de color verd. 

Passades unes setmanes, el rangers segueixen les seves vides quotidianes, amb tot el que comporta. La Trini i en Jason frenen la seva relació, veient com això els afecta durant els combats,  veurem com en Zack és capturat per la Rita, i un cop a la Terra, li explica a en Zordon que li ha ofert la moneda del drac, reprenent-se la confiança entre ells dos, fet que coneixem de la sèrie principal MMPR. També veurem com la Kim i en Matt es demanen perdó mútuament i com en Bulk i l'Skull creen el seu Canal Ranger, i com punt final veurem el primer cara a cara entre en Jason i un jove amb samarreta verda, el nouvingut Tommy Oliver, en un combat d'una exhibició de karate, que no veiem com acaba, però que serà l'inici de tota una altra llarga història.

GGPR: Vuelta al cole, de Margerite Bennet (guió), Ilaria Catalani amb color de Walter Baiamonte, Jordan Gibson, Derek Charm amb color de Joana Lafuente, Xiao Tong Kong, Jon Lam, i Tim Towe amb Joan Lafuete (dibuix). Portada alternativa de Gurihiru (setembre de 2018). Com he dit abans, és un capítol especial que cronològicament aniria entre els capítols 12 (volum 3) i 13 (volum 4), és a dir entre els fets de Red Quebada de GGPR i aquesta darrera etapa on la Rita aconsegueix la moneda de poder del drac i l'aparició de l'Alpha 1. La seva inclusió en aquest volum i no allà on pertocaria, no afecta la trama. 

Després de les vacances de primavera, els cinc rangers es retroben i s'expliquen que han viscut durant aquesta setmana, en la qual ha estat la primera vegada des que van rebre les seves monedes que s'han separat. Cadascun ha seguit diferents camins durant aquesta setmana de vacances, aprenent i experimentant diferents coses que els han fet créixer com a persones. També es pot ser heroi sense anar transformat.

Si abans de cada capítol hi teníem les portades alternatives de Gurihiru,  al final del volum hi ha una magnífica galeria amb portades oficials i alternatives d'aquests dos capítols. Així per Forever Rangers, hi tenim l'oficial de Dan Mora, que és a doble pàgina, i les alternatives de Kris Anka, Gabriel Picolo i Evan Cagle; i per Back to School, i tenim l'oficial de Dan Mora, utilitzada per la portada d'aquest volum, i les alternatives de Jonboy Meyers i Sean Galloway. A més també tenim galeria d'esbossos realitzats per Eleonora Carlini dels següents personatges: Jason, Trini, Billy, Kim, Zack, Tommy, Zordon jove, Fienna, Adriyel i Alpha 1.

La història continuarà a Mighty Morphin Power Rangers vol. 6 amb la primera part de Un Mal Necesario (Necessary Evil) que es publicarà el 27 de juliol, i amb
Go Go Power Rangers vol. 7 amb la segona part de Un Mal Necesario (Necessary Evil) que es publicarà al setembre.

Mighty Morphin Power Rangers vol. 6
Moztros, juliol de 2023

A més segons el pla editorial, l'octubre es publicarà Mighty Morphin Power Rangers: Pink, i el novembre, MMPR vol. 7.