divendres, 1 de febrer del 2013

Babylon 5: The gathering (Episodi pilot)

Recentment he començat a mirar altre cop una de les sèries de ciència-ficció per excel·lència, si més no per mi, de la qual en tinc bons records, és Babylon 5, la qual vaig conèixer ja fa anys (2001?) quan es va emetre pel canal 33 als vespres.
A punt d'acabar la primera temporada, he fet una mica de recerca per la xarxa, descobrint que la sèrie té un episodi/pel·lícula pilot, The gathering, que es podria traduir com "La reunió" o "La trobada". La sèrie és va ser creada, produïda i en major part escrita per J. Michael Straczynski Aquest episodi es va estrenar el 23 de febrer de 1993. Encuriosit he fet recerca i captura per la xarxa, i així poder visualitzar-lo.

Que és la Babylon 5?

La Babylon 5 és una estació que orbita el planeta Epsilon III, la qual té com a finalitat mantenir la pau entre humans i extraterrestres. A més és un lloc de trobada per a diplomàtics, treballadors, homes de negocis, viatges i personatges diversos. L'estació està administrada per l'Aliança Terrestre, però malgrat això es territori neutral entre totes les potencies de l'univers. 

Tal com diu el propi nom, aquesta és la Babylon número 5, les tres primeres van ser destruides i la quarta va desaparèixer misteriosament, amb aquests precedents, la Babylon 5 no serà un jardí de flors i violes.

La sèrie s'inicia a l'any 2258, deu anys després de la guerra entre la Terria i els minbari. L'episodi pilot però té lloc un any abans, el 2257.

Les espècies les quals tenen el principal protagonisme són els humans, els centauri, els minbari, els narn i els vorlon.

El personal de la Babylon 5 
(Nota: De cara a la sèrie hi haurà canvis d'aspecte i en el repartiment dels personatges)

Any 2257, la Babylon 5 està sota el comandament del comandant Jeffrey David Sinclair i la tinent Laura Takashima com a oficials de les Forces Terrestres. El cap de seguretat és en Michael Garibaldi i el metge en cap és el doctor Benjamin Kyle. A més a més cal mencionar que entre els humans, n'hi ha que tenen habilitats psíquiques, els telèpates, que formen part del Cos de Pisco-experts, el Psi Corps. El representant a la Babylon 5 és la Lyta Alexander, la qual a l'episodi pilot tot just s'hi incorpora.

Michael Garibaldi i Jeffrey Sinclair

Laura Takashima i Benjamin Kyle

Lyta Alexander
Els centauri estan representats per l'ambaixador Londo Mollari, els minbari per l'ambaixadora Delenn i els narn per en G'Kar. I per la banda del vorlon, una espècie molt misteriosa, estan representats per l'ambaixador Kosh

Londo Mollari
Delenn
G'Kar

Kosh

Que succeeix a The gathering

És en Kosh el personatge el qual gira la trama de l'episodi pilot. Tot just arribar a la Babylon 5 per incorporar-se com a ambaixador pateix un intent d'assassinat, la seva vida corre perill i també la pròpia estació i l'equilibri fràgil de l'univers. Descobrir la identitat de l'assassí serà l'única manera d'evitar-ho. 

A llarg de l'episodi, tenint com a punt central els misteris dels vorlon representat pel propi Kosh, i que ho serà al llarg de la sèrie, també s'obriran trames les quals es reprendran a la primera temporada en les quals s'hi donaran voltes, essent la principal la Batalla de la Línia, la qual hi va partcipar en Sinclair i que va suposar la fi de la guerra entre la Terra i Minbar, o també l'enemistat entre els centauri i els narn, degut a la invasió dels primers al planeta natal dels segons.

Amb la base d'aquest episodi, el 26 de gener de 1994 es va estrenar el primer episodi de la primera temporada de Babylon 5: Senyals i presagis (Signs and portents), la qual properament ressenyaré.