dijous, 7 de febrer del 2013

Farscape: The Peacekeeper Wars (Mini-sèrie final)

Ja tocava veure Farscape : The Peacekeeper Wars, la mini-sèrie que posa punt i final a Farscape. La sèrie va ser cancel·lada després de quatre temporades amb un final d'allò més impactant. Després de l'afer a l'estació rascat Katratzi, en un planeta d'aigua, en John i l'Aeryn són cristal·litzats per una nau nativa. Però la pressió dels seguidors de la saga va donar a lloc a que es produís la mini-sèrie, la qual malauradament no s'ha doblat al català, i per tant sense cap problemes, l'he vista en versió original subtitulada en anglès, en no esser possible en català.



Del final de la quarta temporada i a l'inici de la mini-sèrie han passat 60 dies solars. La galaxia està en guerra, entre els Pacificadors i els rascats, amb el domini clar d'aquests segons. Per altra banda al planeta d'aigua, durant aquest temps han anat recollint els cristalls d'en John i l'Aeryn, i amb l'ajuda d'un doctor "diagnosà" (Diagnosan), la mateixa espècie del que li extreu el xip neuronal a en John, la parella és reconstruïda, però amb un petit problema,  l'embrió no és dins de l'Aeryn, si no dins d'en Rygel, ja que l'hyneri es va encarregar de recollir els cristalls. Això serà l'aspecte humorístic, veient com avança molt ràpidament l'embaràs d'en Rygel fins que és dóna el moment oportú, si és pot dir així, per transferir el fetus a l'Aeryn.

L'Scorpius el qual ha estat desautoritzat pels pacificadors, en notar que en John torna a "estar viu", junt amb la Sikozu, amb un canvi d'imatge, el van a buscar, amb l'objectiu que ja coneixem: Les armes de forat de cuc, per així derrotar els rascats. Però hi ha una altra solució per aturar la guerra, els Eidelons, els quals tenen unes habilitats empàtiques per  promoure la pau, que són els habitats del planeta d'aigua, però aquests no posseïxen aquesta habilitat, però a Arnessk, el seu planeta natal, els eidelons van reviure, que també és el planeta on és va quedar la Jool (episodi 2 i 3, 4a temporada), per tant ens la tornarem a retrobar. Serà el propi jerarca qui anirà amb la tripulació de la Moya per instruir els altre eidelons. El punt negatiu és l'arribada dels rascats, els quals destrueixen el temple eideló, inclosa la Jool. Els tripulants es veuen obligats a deixar la Moya, en D'Argo i la Chiana amb la Lo'la que entra es camufla i els altres amb un tanc de transport, dirigint-se a la nau rascat comandada pel propi Emperador Staleek.



En D'Argo i la Chiana estan buscant punts febles de la nau rascat però abans que puguin beneficiar-se de les troballes, el rascats els detecten destrueixen la Lo'La. Els seus companys empresonats, creuen el més evident que estan morts, però els dos es troben flotant en l'espai, i rescatats en l'últim moment per en Jothee, el fill d'en D'Argo, el qual ha canviat molt i que ha arribat amb una nau de guerrers luxans.

Per convèncer l'Staleek, en John se l'emporta amb el modul Farscape en un forat de cuc per presentar-li l'Einstein (4a temporada, episodi 11), quedant convençut que l'humà no posseeix els coneixements per construir una arma. 

En tornar a la nau, l'Staleek es veu influenciat per el jerarca eideló, però apareix l'Akhna matant el jerarca, però abans que sigui massa tard obliguen a l'Stark a absorbir l'habilitat. Seguidament però la ministra de guerra allibera un gas conservador que no mata, que amb una bona estratègia i amb l'ajuda dels luxans aconsegueixen fugir de la nau rascat. És durant la fugida que transfereixen el fetus d'en Rygel a l'Aeryn.

A bord de Moya, l'Scorpius tracta de persuadir a en Crichton pels coneixament de forat de cuc, però ell no els vol compartir amb ningú. Únicament té com a preocupació l'Aeryn i el seu fill, però per viure en una galàxia en pau i tranquil·litat, comença a pensar que haurà de prendre mesures desesperades. Torna a visitar l'Einstein, i aquest li desbloqueja la capacitat de crear armes. La Moya torna al planeta de l'aigua per tal que l'Stark pugui transferir els coneixements de jerarca a algun dels eidelons.

Els planeta esdevé un camp de batalla i la Moya  busca refugi al fons del mar.  La tripublació es dirigeix a la superfície. La ciutat està assetjada pels rascats i queden pocs supervivents. L'Scorpius descobreix que la Sikozu és una traïdora al servei dels rascats, i deixant-la ferida, continua amb la resta per fugir dels rascats. 

Enmig de la batalla, l'Aeryn es posa de part i dóna a llum a un nen. Mentrestant, en Jothee i la Noranti han estat rescatant els supervivents eidolons. L'Stark transmet els coneixaments a la sacerdotessa Muoma. De camí cap a la Moya, es veuen emboscats per les trobes de l'Akhna, durant el foc que hi ha, la rascat cau morta però és en D'Argo qui s'emporta la pitjor part, cau ferit per una llança rascat. Sabent que no pot continuar, amb tristesa de tothom, en especial la Chiana, es queda enrere per cobrir la retirada dels seus amics mentre retornen a la Moya.

A l'espai, la Moya es veu atrapada en el foc creuat entre els rascats i els pacificadors. En Crichton en entrar el pont de comandament es troba amb un aparell de forats de cuc, ja que anterirorment en John havia compartit els nous coneixements amb el Pilot, i els RDR l'han construït. En moments desesperats calen mesures desesperades, així que en John s'asseu a l'aparell i mitjançant el sistema de la propulsió estel·lar de la Moya, crea un forat de cuc que ho comença a destruir tot al seu abast, absorbir-ho tot.  

Tothom queda atrapat al camp gravitacional del forat de cuc. Staleek, la Grayza, els de la Moya contemplen la destrucció total, el que de debò és l'arma de forat de cuc, el tan ansiat per l'Scorpius. Només hi ha dos camins, o continuar i igual, amb la mort més que assegurada, o que les dues parts implicades arribin a un acord amb la mediació dels eidelons. I el segon camí es el que trien. En John es torna a seure a l'aparell, el forat es tenca, i essent-li esborrats tots els coneixements dels forats de cuc. Però tot aquest procés, li ha comportat que caigui en un estat catatònic.

El tractat de pau és signa.La Chiana per superar el dolor per la mort d'en D'Argo decideix anar amb en Rygel a Hyneria, on el dominador vol recuperar el seu tron. L'Stark es treu la màscara donant-li a en John, veient-se l'altra meitat de la seva cara entenent-se que ha aconseguit la seva pau interior. Aeryn que vetlla per en John, col·loca el seu fill al costat, i al cap de poc es desperta. A la seva ment, en Harvey mor ja que degut a que l'Einstein va eliminar tot el coneixement dels forat de cuc,  ell ja no té cap raó d'existir. 

En John Crichton i l'Aeryn Sun contemplant el majestuós paisatge estel·lar, anuncien el nom que han triat pels seu fill, el qual representa força i valor. D'Argo Sun Crichton. Aixecant-lo i mostrant-li el camp d'estrelles, en John proclama "That is your playground", "Aquest és el teu pati d'esbarjo".


Així s'acaba la sèrie de Farscape, però com acostuma a passar amb les produccions audiovisuals dels EUA, la història continua en format còmic en diferents arcs argumentals.