dilluns, 25 de febrer del 2013

Es presenten sis candidatures al Premi Sikarra 2013

Premi Sikarra o l''esguard alliberat' - GuissonaFinalitzat el període per presentar candidatures, sis han estat les formalitzades a la segona edició del Premi Sikarra, convocat pel Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot. Tot i que les mateixes no es faran públiques, el Jurat del guardó ha destacat la gran rellevància, social, cultural i dinamitzadora de les persones i les entitats presentades i ha celebrat que la majoria de les propostes hagin arribat des de col•lectius i organismes aliens a les entitats convocants.

La identitat de la persona o entitat guanyadora del Premi Sikarra 2013 serà feta pública el proper 17 de març, aniversari de l’adquisició de la moneda sikarra per part de les entitats promotores. El guardó serà lliurat el 23 de març en un acte institucional que tindrà lloc a la Sala teatre del Palau dels Eril, a Guissona, que estarà obert a tots aquells que hi desitgin assistir.

El Premi Sikarra es materialitza amb una escultura obra d’Anna Marín-Gálvez, que simbolitza el reconeixement d'una mirada a través de la representació d’una espitllera que permet projectar una mirada enfora des del segle XXI travessant un esguard vitrificat amb una representació del segle III abans de Crist. Durant la primera quinzena de març romandrà exposada a la Biblioteca de Guissona.