dilluns, 15 d’abril del 2013

Crònica del 31è Saló del Còmic 2a part: Dissabte de firmes i trobada ComiCat

Després d'un matí de divendres apassionat de compres, va arribar el dissabte, el dia de la cacera de firmes, d'estand en estand, fent cua o no, o esperant l'autor per que fa tard, per tal que aquest et dibuixi quelcom o escrivís una dedicatòria al llibre o còmic. A més també dissabte també va tenir lloc la trobada ComiCat.

A dos quarts d'onze entrava a al Saló, i directe cap a l'estand de Norma, per tal que tenir les dedicatòries d'en Marc Zanni i en Joan Sanz aquest cop a la nova edició de La sèrie de la teva vida. Després d'una breu cua, va arribar el meu torn i m'entre m'escrivien comentant breument la lectura de la primera edició del llibre i també parlant de l'estrena dels nous episodi de One Piece en català. Ganes d'escoltar en Joan Sanz donant veu a en Saldeath d'Impel Down.

Un servidor, en Joan Sanz i en Marc Zanni
Les dedicatòries d'en Marc Zanni a dalt i d'en Joan Sanz a sota

Un cop amb la dedicatòria al llibre sortint de la cua, vaig conèixer personalment en Pedro Garcia, alies Rei Bardock, i conegut per ser el traductor de la versió catalana de Dragon Ball Multiverse.

Fent temps pel Saló per la següent firma, la d'en Max a l'estand de La Cúpula,  vaig coincidir amb l'Emili Samper (Nightwing80) de la Batcova, company de ComiCat. Després de saludar-nos i parlar, ens vam separar cadascú per la seva banda, i em vaig dirigir a l'estand de La Cúpula, per tenir les dedicatories d'en Max tan a Vapor com per Bardín, aquest últim comprat el divendres. Essent el segon en la cua, va arribar el meu torn.

En Max firmant el meu Vapor
La dedicatòria al meu Vapor
La dedicatòria al meu Bardín

Després va ser el torn de la de dedicatòria d'en Quim Bou al meu exemplar de L'illa de la mà. Em vaig dirigir a l'estand de Còmics 22 on l'hi trobaria firmant. Em vaig haver d'esperar uns breus minuts, el retard de rigor dels grans autors, amb el resultat i honor de tenir una altra obra seva amb la seva dedicatòria. 

En Quim Bou i un servidor
La dedicatòria al meu L'illa de la mà
I tot seguit cap a l'estand de Random House Mondadori, per la dedicatòria anual i de rigor de l'Aleix Saló a la seva nova obra, Euromalson.


La ronda del matí havia acabat. Tocava doncs ara trobar-se amb la resta dels companys de ComiCat, i on enrere? Al bar del fons!!! Allà hi vaig trobar, l'Emili Nitghwing80 i Javi del Campo Fonamental amb la seva xicota. Minuts després va aparèixer en Pau Gargotaire. Vam fer petar la xerrada, i abans d'anar a dinar vam anar a fer una volta cadascú pel seu compte. Bé, en Pau i jo vam anar a mirar les exposicions, on una llarga estada a les de l'entrada: Quaderns de Viatges, Junts però no barrejats: X-Men i Els Venjadors i Els 75 anys de Superman. Després també vam visitar la de L'humor no es retalla, i ja es va fer l'hora per anar a dinar. En Pau no ens s'hi va afegir, o sigui que els altres tres i jo vam fer cap a fer un mos. 

Un cop ja amb les panxes plenes, vam tornar a Saló, i aquest cop tots junts vam fer cap a l'estand de Dibbuks, on firmaven l'Andrés Palomino i l'Àlex Roca el seu còmic ¿Dónde está el guionista?. Així entre que l'Àlex que va arribar una mica tard i es prenia el seu temps en dibuixar, vam fer força conya comentant que la cua que s'anava formant cada vegada era més i més llarga. 

 L'Andrés, l'Àlex i el meu ¿DEEG? firmat
Les dedicatòries de l'Alex, a l'esquerra i la de l'Andrés a la dreta
Abans però de les firmes mentre m'esperava vaig tenir el grandíssim honor de conèixer una altra persona, l'Oriol Estrada molt més conegut per ser el Capitán Urías de La Arcadia de Urías. Ja li vaig dir que la seva alçada intimida moltíssim, però molt eh! Havent participat en el sorteig de la nova Arcadia, em va tocar les dues primeres temporades de Cálico Electrónico.Vaig passar-me pel corresponent estand per comprar la tercera temporada però estava esgotada.


Un cop ja vam tenir les firmes als nostres ¿DEEG? va tocar acomiadar-se fins a la propera ocasió. Cada membre de ComiCat va anar per la seva banda, dirigint-me cap l'estand de l'FNAC, on firmava en Javi Fernández, el dibuixant del còmic Amy Winehouse, amb un excel·lent dibuix que tot i no ser seguidor de la cantant, m'ha permès conèixer-la breument, veient la seva dramàtica vida i mort, ara com a membre del Club dels 27. No és dolent obrir-te a diferents tipus de còmic i obrir-se a nous temàtiques. 


Abans d'anar a per l'última firma vaig anar a l'estand de Selecta Vision on vaig fer la única compra del dissabte i l'última del Saló, les dues primeres pel·lícules de Les Tortugues Ninja: TMNT. La película i TMNT 2. El secreto de los mocos verdes. I juntament amb el còmic aquest doncs ha estat El Saló de les Tortugues Ninja, i sense tenir-ne cap tipus d'intenció, malgrat la presencia d'en Kevin Eastman, un dels seus creadors.


I ara sí, l'última firma. Cap a Norma per aconseguir la dedicatòria d'en Daniel Estorach, l'autor del llibre Avui m'ha passat una cosa molt bèstia, el primer llibre de la trilogia Cròniques d'un heroi urbà. El segon llibre, Identitats Secretes, està previst que surti al juny. A més a més Norma també feia la presentació de l'adaptació a còmic del primer llibre, regalant un avançament amb les primeres 22 pàgines, així doncs també hi havia la presencia del seu dibuixant, en Julián López. Per tant, tinc tan el llibre com l'avançament del còmic dedicat. Per cert, el personatge del Daniel Garcia "Justicier del Post-it" és el primer que en Julián dibuixa per a un lector. Degut a que en Julián Lopez va fer tard, anava confós d'hora, vaig tenir una bona estona per conversar amb en Daniel, sobre aquest primer llibre, la primera impressió del còmic i sense desvetllar-me res, breus trets per on pot encaminar-se el futur de l'univers de Cròniques d'un heroi urbà, però tal com vam coincidir pas a pas, el segon llibre pel juny i de cara a Nadal el còmic adaptant el primer llibre.

En Daniel Estorach dedicant-me l'avançament del còmic
En Julíán López i en Daniel Estorach disfressat de Justicier del Post-it, amb el meu llibre dedicat
A l'esquerra, dibuix i firma d'en Julián López, a la dreta firma d'en Daniel Estorach

Avançament del còmic dedicat: A l'esquerra, Julíán i a la dreta, Daniel

Completada la cacera de firmes, ja va ser l'hora de deixar Montjuïc per anar-me enfilant cap l'Altiplà de la Segarra. Ha estat un Saló molt ben aprofitat tant per les compres, per les firmes, per retrobar-se amb autors que ja coneixia, com també coneixent-ne de nous i també per la gent que coneixia per internet i que he pogut conèixer personalment. Ara a llegir que n'hi ha per molt i fins la propera ocasió!

5 comentaris:

Muramasa ha dit...

Déu n'hi do, veig que vas aprofitar molt bé el dia.

Marc Zanni ha dit...

Ostres! No sabia que eres tú! Jo sempre et llegeixo! Una abraçada! La pròxima vegada ja et coneixeré!
Marc Zanni.

Llop Segarrenc ha dit...

- Muramasa: Doncs sí. Però molt satisfet, de els dos jornades saloneres.

- Marc: Molt agraït que et passis per aquest humil blog. Ara ja has relacionat el meu jo real amb el meu jo bloguer/virtual. Fins la propera.

Quim Bou ha dit...

"el retard de rigor dels grans autors"... Molt diplomàtic, però més aviat és el "el retard de rigor dels autors lents" :)
Déu n'hi do, sí que ho vas aprofitar, sí! Bonica col·lecció.
Salut!
Quim

Daniel Estorach Martín ha dit...

Avui he descobert aquesta entrada, tot i que el blog ja el coneixia. Un altre que descobreix qui ets al món virtual! :)

Gràcies per la menció!

Una abraçada i fins la propera!