dijous, 14 d’agost del 2014

La gran fàbrica d'independentistes

Autors: 36 ninotaires en defensa de la cultura catalana
Publicat per: Angle Editorial, maig 2014.
Format: Rústic amb solapes, 20x13cm, 144 pàgines, B/N
Preu: 9'95€

Aquest passat maig, Angle Editorial va treure un altre recopilatori de tires còmiques de 36 ninotaires diferents titulat La gran fàbrica d'independentistes. Aquest va tenir una primera distribució per Sant Jordi juntament amb diari El Punt Avui
 
El tema estrella d'aquest recopilatori és l'educació, la llengua i cultura catalanes. Veurem tires parlant del 21% d'IVA en la cultura com el teatre o la música. Continuarem amb tires que tracten sobre els atacs al català amb exemples tant conegudíssims com el LAPAO del govern aragonès, el Bauzá molt apreciat per la comunitat educativa de les Balears, passant per València amb la supressió de línies en català, i les sentències judicials dels tribunals de torn. I evidentment tampoc no s'han oblidat i no hi podia faltar el ministro estrella en aquests temes comentats, el gran Wert i la seva LOMCE.

Davant les penúries, l'humor satíric és un bon medicament que nosaltres el catalans en som uns grans experts de la qual comptem amb una llarga tradició de ninotaires i dibuixants.