dimarts, 9 de desembre del 2014

Chopperman ¡Adelante, Sr. Chopper!

Títol: Chopperman ¡Adelante, Sr. Chopper!
Títol original: Chopperman yukeyuke! Minna no Chopper-sensei (チョッパーマン ゆけゆけ! みんなのチョッパー先生)
Autor: Hirofumi Takei,
Basat en: One Piece, d'Eiichiro Oda
Publicat per: Planeta DeAgostini Cómics (Planeta Cómic), octubre de 2014
Format: Rústic amb sobrecoberta, 11.1 x 17.7 cm, 152 pàgines, B/N
Preu: 10.95€

Aquest octubre,  Planeta DeAgostini Cómics ha publicat Chopperman ¡Adelante, Sr. Chopper!, un spin-off d'un dels mangas insignes de l'editorial, One Piece,  protagonitzat per una versió entranyable d'en Chopper. Abans però de parlar d'aquesta versió, ens introduirem amb l'original de One Piece: En Tony Tony Chopper.

En Tony Tony Chopper és un jove ren de l'illa de Drum (Grand Line) que un dia es va menjar la Fruita del Diable Home-Home, esdevenint un ren-home En conèixer el Dr. Hiruluk, va prendre medicina. L'arribada de la tripulació pirata del Barret de palla a Drum, va comportar en que en Chopper esdevingués membre de la tripulació com metge.

En Chopper és un personatge innocent i adorable que desperta molta simpatia, el que va donar lloc que Eiichiro Oda en crees una versió alternativa, naixeria en Chopperman. Aquest va aparèixer per primer cop en una tira còmica de 4 vinyetes inclòs al One Piece Blue Grand Data File. Posteriorment recollit al One Piece Yellow Grand Elements, hi trobem La tripulació teatral del Barret de palla 4. Chopperman. En aquest hi apareixen els altres membres de la tripulació del Barret de palla cada un versionat: Namifia (Nami), Dr. Usodabada (Usopp), Bombarder Luffy Gegant (Luffy), Robiflowan (Robin), Zorokiller (Zoro) i Sanjiropus (Sanji). En Chopperman faria el salt a l'anime a l'episodi 336, sent aquest de farciment, on a més a més dels personatges versionats mencionats anteriorment també hi apareix el robot gegant Frangashan (Franky).

Ara sí, endinsem-nos a Chopperman ¡Adelante, Sr. Chopper!, el qual el seu autor es en Hirofumi Takei. Aquest manga de 4 capítols es veu inspirat per les tres obres anteriorment mencionades però que no forma part del mateix univers d'aquestes tres històries. En aquest univers, món alternatiu, en Chopper és metge d'una escola on el seus alumnes són personatges icònics de One Piece en versió quitxalla com en Shanks, en Buggy, en Coby, entre d'altres. L'escola, la qual està dirigida per la directora Nami, es veu atacada pels monstres i robots del dolent Dr. Usodabada, qui vol dominar el món però com que és covard, només ataca els nens i aquí és on entra el professor i metge Chopper esdevenint en Chopperman per defensar els seus alumnes i amics. Els monstres i robots que envia són els ja mencionats anteriorment: Bombarder Luffy Gegant, Zorokiller, Robiflowan i Sanjiropus.

És una manga curt, senzill, humorístic, sense exigències argumentals, ja que el fi i al cap va destinat a un públic infantil. En Hirofumi Takei a més però ha fet un segon spin-off de caire infantil sobre el ren justicier, anomenat simplement Chopperman, el qual si que forma part de l'univers normal, constant de 5 volums.