dimecres, 3 de desembre del 2014

Dragon ball. Ilustraciones Completas (Edición de Lujo)

Títol original: Dragon ball Chôgashû (ドラゴンボール 超画集, Dragon ball Súper Llibre d'Art)
Autor: Akira Toriyama
Publicat per: Planeta DeAgostini Cómics (Planeta Cómic), octubre de 2014
Format: Cartoné + Estoig, 240 pàgines, 189 x 265 mm, Color
Preu: 30,00€

Aquest passat octubre com a novetat del XX Saló del Manga, Planeta DeAgostini Cómics va publicar l'Edició de luxe del Dragon Ball. Ilustraciones Completas, que és l'actualització del també titulat Dragon Ball. Ilustraciones Completas, primer volum de la Daizenshû de Dragon Ball, que Planeta el va publicar l'octubre de 1996, enciclopèdia que també s'ha reeditat, sota el nom Compendi (Chôzenshû, en l'original) de la qual de moment ens ha arribat el seu primer volum: Guia de la història i el seu món.  


Portades de Dragon ball Daizenshû volum 1 Complete Ilustrations 
i la seva corresponent edició espanyola Dragon ball Ilustraciones Completas

Obrint el llibre, primer ens trobem amb un doble pòster on en una cara hi ha una de les il·lustracions que més li agraden al mestre Toriyama: en Goku i en Gohan petit sobre un moto amb potes. A l'altra cara hi ha totes les portades de la Weekly Shônen Jump i ediciones especials on van sortir en Goku i els seus amics. En girar pàgina ens trobem amb un missatge d'Akira Toriyama, i tot seguit ens trobem amb l'índex i la recopilació de les il·lustraciones classificades per anys. Per cada anys s'hi explica breument el més destacat que hi va succeir. 

  • 1984 - Al número 51 de la Weekly Shônen Jump del 3 de desembre es va publicar el primer capítol de Dragon ball. Comença la gran aventura d'en Son Goku
  • 1985 - Després de la primera recerca de les boles de drac, arriba el 21è Tenkaichi Budokai amb en Goku com a deixeble del Follet Tortuga
  • 1986.- Després del Gran Torneig de les Arts Marcials arriba un nou enemic: L'Exercit Red Ribbon. I neix l'adaptació animada de Dragon ball.
  • 1987 - Amb el 22è Tenkaichi Budokai entren en escena en Ten Shin Han i en Chaoz. Però en acabar l'esdeveniment arriba el primer gran enemic d'en Goku: el Gran Rei Dimoni Piccolo.
  • 1988 - Durant el 23è Tenkaichi Budokai en Goku s'enfrontaria a la final amb la reencarnació del Gran Rei Dimoni, en Piccolo Jr, qui seria derrotat pel nostre protagonista. Després d'un salt temporal de 5 anys, en Goku té un fill, en Gohan, i coneix els seus orígens, pertany a la raça guerrera del saiyans.
  • 1989 - Arriba a la Terra, en Vegeta, el príncep dels saiyans, la saga arriba en el seu apogeu. S'estrena Dragon ball Z, que adapta el manga a partir de la saga dels saiyans.
  • 1990 - Els nostres herois van al planeta Namek, que es converteix en un camp de batalla. En Freezer vol les boles de drac namekianes pel seus malvats interessos.
  • 1991 - Durant la batalla definitiva contra en Freezer, en Goku es transforma en el Llegendari Supersaiyà. Anys després apareix un misteriós supersaiyà, en Trunks, fill d'en Vegeta i la Bulma, que prové del futur. S'inicia la saga dels androides.
  • 1992 - L'androide definitiu és en Cell. El destí del món es decideix al Cell Game.
  • 1993 - En Gohan va derrotar en Cell, han passat 7 anys, i ara sent un noi de 16 anys va a l'institut. Dos petits s'afegeixen a l'acció, en Trunks del present que ha crescut des de la saga dels androides i en Goten, el fill petit d'en Goku.  S'inicia la saga del Monstre Boo.
  • 1994 -  Ens trobem amb l'apogeu de la saga d'en Boo. Apareix el supersaiyà de 3r nivell i la fusió metamoriana.
  • 1995. Arriba el final del manga de Bola de drac, al número 25 de la Weekly Shônen Jump, després de casi 10 anys i mig de publicació.  Es a partir d'aquí on s'amplien les il·lustracions respecte el volum del qual es reedita. Apareixen els dibuixos de portada de la Dragon ball Daizenshû, iniciada la publicació a aquest any i també apareixen dibuixos del que ha de ser la tercera sèrie animada, Dragon ball GT.
  • 1996 - S'estrena Dragon ball GT.   
  • 1999 - Toriyama inicia el manga Nekomajin a la Monthly Shônen Jump, de capítols autoconclusius i publicant-se de manera esporàdica.
  • 2001 - A Nekomajin hi apareix l'anomanat Nekomajin Z, amb característiques molts semblant a en Goku. 
  • 2002 - S'inicia la publicació de l'Edició Definitiva (Kanzenban) de Dragon ball
  • 2003 - S'edita Dragon ball Z en una edició de luxe en DVD
  • 2004 - A Nekomajin Z hi apareix en Vegeta. S'edita també Dragon ball en una edició de luxe en DVD.
  • 2005 - Es commemora el 20è aniversari de la publicació del manga. A Nekomajin, hi apareix en Boo i en Goku. També s'editen les pel·lícules i Dragon ball GT en edició de luxe en DVD.
  • 2006 - Va apareixent més marxandatge de Bola de drac: Cartes, videojocs, etc.
  • 2007 - Dr Slump retorna en una història autoconclusiva: Dr. Mashirito Abale-chan.  L'any següent, el 2008, al Jump Super Anime Tour, el OVA Dragon Ball: Ei! En Son Goku i el seus amics retornen!!, en aquesta film especial hi apareix el germà petit d'en Vegeta, en Table.
  • 2009 - S'inicia l'emissió de Dragon ball Kai, una revisió de Dragon ball Z.
  • 2011 - Es publica Episode of Bardock, que també s'animaria. S'inclouen dues il·lustracions donant anims als japonesos pel tsunami d'aquest any.
  • 2012 - S'anuncia la producció d'una nova pel·lícula: Dragon Ball Z. Kami to Kami (Battle of Gods).
  • 2013 - S'estrena Dragon Ball Z. Kami to Kami (Battle of Gods) 
Tot seguit hi ha la darrera secció sota el nom Arxius (Archivos): En ella primerament s'hi recopila les portades de les edicions Tankôbon, Shinsôban, Kanzenban amb els seus respectius lloms, els autoretrats d'Akira Toriyama dels Tankôbon, i les portades de Nekomajin. Tot seguit hi ha dues entrevistes a Akira Toriyama, la primera és la reedició de la ja apareguda al Daizenshû 1 i la segona és una de nova. Finalment a les darreres pàgines l'explicació de totes les il·lustracions que apareixen en aquest llibre. 
    Aquest gruixut volum d'il·lustracions ve dins d'un magnífic estoig de luxe, amb el títol en estampació daurada.

    Estoig

    I ja que avui és 3 de desembre acabo acabo felicitant Bola de drac i al seu autor Akira Toriyama pel 30è aniversari de la publicació del seu primer capítol!!!

    MOLTES FELICITATS!!!!