dimecres, 27 de desembre del 2017

Game of Thrones 7a temporada

Ja era hora que parlés de la setena temporada de Game of Thrones, la qual es va emetre del 16 de juliol al 27 de d'agost de 2017. Aquesta temporada la vaig seguir setmana rere setmana. Aquesta nova temporada té coses a comentar a priori. La primera és que només té 7 episodis i una segona que ja vam veure a la sisena temporada, és l'eliminació de l'espai-temps, en aquesta això s'ha fet molt evident. Per entendre'ns, un personatge és en un lloc i dos escenes després, es troba a milers de quilometres com si s'hagués teletransportat.


Com a elements rellevants i finals de la sisena temporada tenim: En Jon Neu com a Rei al Nord després de la derrota i mort d'en Ramsay Bolton, la Cersei Lannister com a nova reina tot seient al Tron de Ferro després de la purga de personatges que causa, la Daenerys fent camí a Westeros juntament amb una gran flota, i tot plegat amb l'amenaça imminent  dels Caminants Blancs. 

Si a les temporades anteriors, normalment les explicava per territoris/zones, ja que els personatges no es movien tant, en aquesta ho faré per episodis:  

1. Dragonstone - Rocadrac
Per endinsar-nos en aquesta setena temporada començarem siutant-nos als Bessons, l'Arya no en va tenir prou matant el vell Walder Frey, que ara fent-se passar per aquest, mata a tots els Frey implicats en les Noces Roges. A la Ciutadella d'Antiga, en Samwell Tarly s'inicia en l'aprenentatge per ser Mestre, allà però s'hi trobarà amb un molt malalt Jorah Mormont d'escatagrisa. A Hivèrnia, en Jon perdona els Karstark i els Umber tot fent-los jurar lleialtat, i més a munt, en Bran i la Meera arriben al Castell Negre. A Port Reial, la Cersei i en Jaime negocien un aliança amb l'Euron Greyjoy posseïdor d'una important flota. I finalment, la Daenerys Targaryen i la seva flota arriben a Rocadrac.
 
2. Stormborn - Filla de la Tempesta
La Daenerys comença a pensar estratègies al costat dels seus aliats. La Melissandre arriba a Rocadrac i demana a la Daenerys que convoqui en Jon. A la Ciutadella, en Sam es proposa curar l'escatagrisa d'en Jorah, tot i que això impliqui saltar-se les normes. La Cersei estableix aliances amb els Tarly, fins llavors servents dels Tyrell, ara només amb Lady Olenna al capdavant. En Jon decideix anar a Rocadrac, deixant Hivèrnia en mans de la Sansa. L'Arya tenint com a objectiu anar a Port Reial, decideix canviar de rumb tot fent camí cap a casa seva, Hivèrnia, tot retrobant-se amb el seu antic amic Pastís Calent i la seva lloba fera Nymeria, aquest un molt emocionat retrobament, però que acaba separant-se, ara per ara els camins no són compatibles. I acabem amb l'Euron atacant la flota de la seva neboda Yara, capturant-la viva, com també l'Ellaria Sorra i una de les seves filles, les altres moren i en Theon ben acovardit fugint saltant per la borda. 

3. The Queen's Justice - La Justícia de la Reina
En Jon arriba a Rocadrac i coneix la Daenerys, sense que coneguin la seva relació de sang. El primer demana poder explotar el vidredrac que hi ha a l'illa per enfrontar-se als Caminants Blancs. L'Euron entra triumfal a Port Reial, tot lliurant a la Cersei, les presoneres Ellaria i Tyene. Així es cobra la seva venjança per la mort de Myrcella. Enverina també a la Tyene, obligant a sa mare veient com es mor i com es va podrint. A la Ciutadella, gràcies a la feinada d'en Sam, en Jorah es cura de l'escatagrisa. En Bran i la Meera arriben a Hivèrnia, retrobant-se el primer amb sa germana Sansa. Roca Casterly es atacada i capturada pels Immaculats, ja que gran part de les forces dels Lannister l'han abandonat, ja que s'han dirigit a Altjardí, sent capturada. Això comportarà que la vella Olenna Tyrell se suïcidi, no abans sense confessar a en Jaime que va ser ella qui matar en Joffrey. En aquest episodi doncs, el que quedava dels Martell i dels Tyrell són esclafats i eliminats.  

4. The Spoils of War - Botins de guerra
En Jon mostra a la Daenerys una cova plena de vidredrac i unes pintures rupestres dels Fills del Bosc sobre els Caminants Blancs. La Cersei negocia amb el Banc de Ferro de Braavos. L'Arya torna a Hivèrnia i es retroba amb els seus germans. Després de perdre la flota de la Yara Greyjoy i l'exèrcit i el suport econòmic de Dorne i Altjardí, la Daenerys empren un atac des del llom d'en Drogon als exercits dels Lannister juntament amb una horda de dothrakis disposats a matar. En Jaime se salva pels pèls de l'atac del drac gràcies a en Bronn.

5. Eastwatch - Guardiaorient
La Daenerys aconsegueix una victòria i posa fi a les vides del pare i el germà d'en Sam Tarly. En Jorah curat retorna al servei de la Daenerys. En Tyrion es reuneix en secret amb en Jaime per convèncer a la Cersei per lluitar contra els Caminants Blancs. Aquesta revela a en Jaime que està embarassada. Un grup format per en Jon Neu, en Jorah Mormont, en Tormund, en Beric Dondarrion, en Thoros de Myr, en Sandor Clegane, un retornat Gendry, havent-lo trobat en Davos a Port Reial, i d'altra companyia creuen el Mur a la recerca d'un no-mort per tal que la resta de Westeros els creguin, i malgrat les diferències que hi pugui haver entre ells, tots junts s'enfrontin als Caminants Blancs. En Sam fart que l'ignorin, abandona la Ciutadella i Antiga. 

6.  Beyond the Wall - Més enllà del Mur
A Hivèrnia, la Sansa i l'Arya comencen una disputa degut a les males intencions del Ditpetit de voler enemistar les dues germanes. En Jon i companyia es troben amb un grup de Caminants Blancs, aconsegueixen capturar a un no-mort però es veuen atrapats pel seu exercit. En Gendry afortunadament aconsegueix escapar fins al Mur des d'on envia un avís de rescat a la Daenerys. En Thoros de Myr mor congelat després de patir una ferida greu. La Daenerys acudeix amb els tres dracs a la seva ajuda a pesar dels consells d'en Tyrion. El Rei de la Nit llança una llança gelada que acaba amb la vida del drac Viserion. La Daenerys en xoc, aconsegueix escapar amb tots menys en Jon, que finalment és salvat pel seu oncle Benjen que s'acaba sacrificant per ell. En Jon ferit arriba al Mur i jura lleialtat a la Daenerys. El Rei de la Nit treu el cadàver del Viserion del llac gelat on havia caigut i el ressuscita com un drac caminant blanc, posant-lo sota el seu control.

7. The Dragon ant the Wolf - El Drac i el Llop
A Port Reial, la Daenerys, en Jon, i la Cersei i els seus respectius consellers es reuneixen el Clot del Drac on es mostra un caminant blanc com a prova de la seva existència. La Cersei demana com a condició que en Jon es mantingui neutral mentre continua la guerra amb Daenerys. Ell rebutja la petició per la seva promesa de servir a la Daenerys provocant la retirada de la Cersei de les negociacions. En Tyron parla amb la Cersei i aparentment la convens de que es comprometi amb l'aliança. Posteriorment, la Cersei li revela a en Jaime que ella no té intenció d'enviar els seus soldats per ajudar en la lluita de la Daenerys i en Jon contra els caminants blancs. El seu pla, en canvi, és derrotar al bàndol guanyador, contractant a 20.000 mercenaris de la Companyia Dorada. En Jaime, disposat a complir la seva paraula i honor, abandona la Cersei i Port Reial tot cavalcant cap al nord. En Theon, que havia fugit en l'atac del seu oncle Euron, es guanya el respecte dels seus homes per rescatar a la seva germana Yara. A Hivèrnia, En Petyr Baelish parla amb la Sansa sobre l'amenaçador comportament de l'Arya. La Sansa convoca un judici davant dels senyors del Nord i de la Vall, però en un gir de les circumstàncies no és l'Ariya a la qui es jutja, si no que ho és el propi Petyr. L'Arya l'executa pels seus crims contra la casa Stark i la casa Arryn. Certament, per al personatge és millor aquesta mort, que la vindrà de més enllà del Mur. Mentrestant, la Daenerys i en Jon tenen relacions sexuals al vaixell que es dirigeix cap a Hivèrnia, mentre que paral·lelament, en un conversa entre en Bran i en Sam, acabat d'arribar a Hivèrnia, es revela realment que en Jon, es fill legítim, no pas bastard, d'en Rhagear Targaryen i la Lyanna Stark, sent el seu veritable nom Aegon Targaryen, i com a tal també és l'hereu legítim del Tron del Ferro i no pas la seva tieta Daenerys. A Guardiaorient, el Rei de la Nit realitza la seva aparició a lloms d'en Viserion destruint una part del Mur i permetent que l'Exèrcit dels Morts el travessi i avanci cap al sud.

Amb aquests últims esdeveniments, doncs tot ja està a punt per la vuitena i final temporada de Game of Thrones, la qual constarà de 6 episodis i pel que sembla ser ens haurem d'esperar fins al 2019 per poder-la veure. Esperem doncs si hi ha un mica de sort i de cara l'any que ve podem omplir aquest buit amb la lectura del sisè i penúltim llibre de Cançó de Gel i Foc.