divendres, 6 de gener del 2023

Go Go Power Rangers vol. 3

Títol: Go Go Power Rangers vol. 3
Títol original
: Go Go Power Rangers núms. 9 a 12 USA
Autors:
Ryan Parrot (guió), Dan Mora (dibuix), i Raúl Angulo (Color). Portada de Dan Mora
Traducció per
: Ariel Abinati
Publicat per:
Moztros, novembre de 2022
Format:
Cartoné - 17 x 26 - 112 pàgines -  Color
Preu:
18 €

El passat novembre de 2022 es va publicar el tercer volum de la sèrie Go Go Power Rangers, havent-se publicat un parell de setmanes després de la publicació del segon volum d'aquesta sèrie. 

Aquesta sèrie va començar a publicar-se originalment el juliol de 2017 finalitzant-se el juny de 2020, amb un total de 32 capítols. Com que està entrelligada amb la sèrie principal Mighty Morpin Power Rangers, ambdues es publicaran en paral·lel i en l'ordre en què originalment van veure la llum als Estats Units. És justament amb aquest tercer volum que comença un dels esdeveniments especials, Shattered Grid i Necessary Evil, combinaran números d'ambdues sèries per facilitar la continuïtat de la lectura i inclouran extres com a històries curtes i especials, així Moztros va publicar un pla de llançament dels còmics de Power Rangers per saber com es publicaran.

Justament amb aquest tercer volum de GGPR comença l'esdeveniment Shattered Grid, traduït en castellà com a Red Quebrada, tal com la portada ens mostra.  

Una misteriosa Pink Ranger apareix davant dels nostres cinc rangers tot atacant-los, però veu aquests no són els que cerca, sinó que són una versió temporalment anterior dels que busca. Així que se'n va. Aquesta Pink Ranger un vestit lleugerament diferent i més fosc és una Kimberly Hart del futur. Els nostres cinc rangers no saben bé que està passant, però nosaltres els lectors si que ho sabem. Aquesta Kim fosca està al servei de Lord Drakkon, a qui està realment cercant, i que fou derrotat pels no sis rangers de la sèrie MMPR. S'ha equivocat de temps a l'hora de viatjar.

Però aquesta Kim, la qual sabrem que es fa anomenar Ranger Slayer, no ha vingut sola, s'ha emportat un nou megazord, el Gravezord, una combinació de parts de diferents Thunderzords, i amb ell ataca Angel Grove. Però això no deixa de ser una distracció, ja que ella ataca personalment el Centre de Comandament, on atacant en Zordon i l'Alpha, s'haurà d'enfrontar al seu altre ego d'aquest temps. La nostra Kim aconsegueix la victòria i com a resultat la Kim del futur, recupera la seva consciència. Dit d'una altra manera. El control mental que tenia Lord Drakkon sobre ella es perd. Paral·lelament, l'enfrontament entre zords també serà complicat, però així i tot aconseguiran desfer-se del Gravezord que minvarà de mida.

La Rita que havia ajudat a la Ranger Slayer, mentre estava sota el control de Lord Drakkon, aportant energia a Lord Drakkon, envia dos monstres nous a la Terra. La Kim del futur o d'una altra dimensió ajudarà els nostres rangers amb el Gravezord, per fer-los front, mentre ella pel seu compte cerca i interactua amb algú que fins ara no havia aparegut a GGPR, en Tommy Oliver, qui encara no és un Power Ranger, tot protegint-lo a la seva manera de la versió malvada podria acabar esdevenint.

Assolits els seus objectius, canvia de línia temporal, tot viatjant a quella que hauria d'haver anat al principi, la de la sèrie MMPR, i tot just hi arriba que rep la visita, de la Grace Sterling de Promethea que li ofereix ajuda.

En Drakkon que tal com va veure al final de MMPR vol. 3 va aconseguir fugir de Promethea, n'està fent de les seves, tal com sabrem quan aconsegueix posar-se en contacte amb la seva Kim, quan ja no està sota el seu control. 

Resolt tot aquest embolic amb la Kim d'un altre món, i havent derrotat els dos darrers monstres de la Rita, els nostres cinc Rangers els hi surt una nova complicació. El seu amic Matthew Cook acaba esbrinant que en Jason, en Zack, en Billy, la Trini i la seva xicota Kim són els Power Rangers. Ell els hi demana que ho confirmin, que no passa res, que protegirà el seu secret, però ells cinc resten en silenci. La relació entre en Matthew i els cinc es trenca. 

La història de GGPR continuarà amb el seu volum 4, i història de Red Quebrada, amb el retorn de Lord Drakkon, continuarà al volum 4 de MMPR.

Cada capítol al principi té la seva portada original de Dan Mora i al final una d'alternativa de Natacha Bustos amb disseny de Dylan Tod. A més, al final del volum hi ha una magnífica galeria amb portades alternatives dels números individuals. Els seus autors són: Miguel Mercado, i Audrey Mok amb disseny de Dylan Tod.

Després de la publicació d'aquest tercer volum de Go Go Power Rangers, el passat desembre van sortir dues novetats especials de Power Rangers: l'entrecreuament amb Godzilla (en dues edicions), i  l'especial 25è aniversari Las crónicas perdidas, amb capítols especials lligats a Red Quebrada. I per començar el 2023, ens arribarà el quart volum de Mighty Morpin Power Rangers, el 26 de gener, que continua amb l'esdeveniment Red Quebrada.

A més a més, avui, Moztros ha presentat el seu pla editorial de gener a maig. A part del volum 4 de MMPR que sortirà el gener, el febrer sortirà el volum 4 de GGPR, a l'abril el cinquè de MMPR i el maig el cinquè de GGPR.