divendres, 20 de gener del 2023

Doctor Who: El Décimo Doctor vol. 5: Coliseo del miedo

TítolDoctor Who: El Décimo Doctor vol. 5: Coliseo del miedo
Títol original: Doctor Who: The Tenth Doctor vol. 5: Arena of fear
Autors: Guió: Nick Abadzis; Dibuix: Elena Casagrande, Eleonora Carlini i Iolanda Zanfardino amb Simone de Meo i Luca Maresca, Color: Arianna Florean, Rod Fernandes i Hi-Fi amb Azzurra Florean; Retolació original: Richard Starkings i Comicraft's Jimmy Betancourt
Traducció de: Liza Pluijter
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, novembre de 2022
Format: Rústic - 27x17 cm -  124 pàgines -  Color           Preu: 12€


L'octubre de 2021, Fandogamia Editorial va treure, el primer volum de la segona temporada o any del Desè Doctor, anomenat La canción sin fin, sent doncs el quart volum d'aquest Senyor del Temps. Un any després, el novembre de 2022, va arribar per fi el seu cinquè volum titulat Coliseo del miedo. Ara no ho tinc fresc, però la seva sortida es va anar retardant en diferents moments.

Aquest volum recopila els números 6 a 10 de la segona temporada o any (Year Two) de la sèrie regular. Primer de tot tenim Arena of fear (Arena de la por), que corresponen als dos primers números. Tot seguit tenim una història curta, Lady of the Blue Box (La senyoreta de la Caixa Blava) del Free Comic Book Day de 2016. Després tenim The Wishing Well Witch (La Bruixa del Pou dels Desitjos), corresponent als números 7 i 8, i acabem amb The infinite corridor (El passadís infinit), que correspon al número 10.

A la primera història, Coliseo del miedo, posarem punt final a l'aventura que va començar amb Hombre de medicina, darrera història del volum anterior.  Quan sembla que han pogut salvar la humanitat dels monaxi, un tornado temporal els transporta en un altre món, una mena d'arena on es veuen obligats a lluitar entre ells i tot és més complicat, ja que sembla que han perdut els seus records, esdevenint simples peons en un camp de batalla. Davant de la incertesa i les confusions de mica en mica, van recordant qui són, i descobrint qui s'amaga darrere de tot plegat, l'Ebonite qui vam conèixer a l'anterior volum.

Tot seguit tenim la història curta Lady of the Blue Box, amb la Cindy Wu, l'amiga de la Gabby, que té la seva primera aventura dins del Tardis com membre de la tripulació.

A la segona història, La Bruja del Pozo de los Deseos, el Doctor, la Gabby i la Cindy volen anar a Londres, però acaben a Dewbury on està tenint lloc el seu festival de literatura paranormal. Però el més paranormal és la presència d'una misteriosa bruixa que des de fa anys ataca els ciutadans de la població. Tot investigant què és i què vol aquesta bruixa, el Doctor descobrirà un fet que es remunta en el passat llunyà de Gallifrey.
 
I acabant amb El corredor infintio,  el Tardis es veu afectat per una avaria i com a conseqüència la Cindy es veu teletransportada a un passadís infinit de la màquina del temps. El Doctor i la Gabby hauran de fer mans i mànigues per trobar i rescatar la seva companya, ja que aquest passadís està ple de perills.

Al llarg del còmic van apareixent portades dels números individuals, però sense seguir cap ordre, com tampoc tenim cap galeria de portades al final com teníem al volum anterior. Mentre que la primera història, la història curta i la segona estan separades per les portades, la tercera va seguida de la segona, sense portades entremig. No sé si això depèn de Fandogamia, però aquest aspecte es podria millorar, diferenciant les diverses històries amb claredat.

En total hi ha tres temporades dels còmics del Desè Doctor. Aquesta segona temporada continua amb Los pecados del Padre, el tercer volum dels quatre que té, que esperem que ens arribi en algun moment del 2023 si l'espai-temps ho permet.

Altres entrades de Doctor Who a Planeta Sigarra:

Sèrie de televisió (Nova etapa):
 Novè Doctor 
 Desè Doctor
Onzè Doctor
Dotzè Doctor 
Tretzena Doctora

Còmics: