divendres, 24 de març del 2023

Backhome

Títol: Backhome
Autors: Sergio Hernández (guió) i Toni Caballero (dibuix)
Publicat per: Planeta Cómic, febrer de 2022 i febrer de 2023
Format: Rústic amb sobrecobertes - 12,8 x 18 cm - 200 pàgines - B/N i color
Núm.de volums: 2
Preu: 8,95 €/volum. Total = 17,90 €




Una de les grans novetats de Planeta Cómic del 25 Manga Barcelona de 2019 fou la revista de manga espanyol Planeta Manga, tot inspirant-se amb les revistes japoneses de manga. Una revista que s'ha consolidat amb el pas d'aquests anys, i aquest març de 2023 ha sortit el dissetè número, tot mostrant-nos autors i obres ben diferents, algunes d'un o dos capítols, d'altres amb alguns més, i d'altres molt més llargues. De mica en mica aquelles que han tingut bona acceptació i que tenen un nombre suficient de capítols, se'n van realitzant la seva edició en volum.

Una d'aquestes últimes és Backhome dels valencians Sergio Hernández i Toni Caballero, que es va estrenar al tercer número de la revista, finalitzant el passat setzè número amb un total de catorze capítols, el novè publicat en dues parts, i recopilats tots en dos volums. El febrer de l'any passat es va publicar el primer volum els sis primers capítols, i aquest passat febrer va arribar el segon volum amb la resta de capítols, del setè al catorzè.





Els seus autors ens presenten una obra de demografia seinen, encarada al públic adult, amb acció, foscor i atractiva, tot des del seu primer capítol.

L'Ann Harper torna a la ciutat on es va criar per esbrinar què va passar amb el seu germà petit, l'Adam, quan certs fets del passat els van obligar a separar-se. El que ignora és que Woscastle ja no és la ciutat que va abandonar un dia. Allà es trobarà un veritable malson: esgarrifoses criatures volten pels carrers, i un misteriós exèrcit sembla que els hi fa front. Capturada per aquest exèrcit, s'hi trobarà el seu amic de la infància, l'Eiden Baker, ara soldat. Quan tots dos fugen de la base, juren venjança contra el capità Thomas, els plans del qual amb els seus secrets finalment es desvelen, coneixent el passat fosc que ha configurat l'actual present. La batalla final que tindrà lloc entre les diferents faccions en joc marcarà el destí i el futur de Woscastle i dels diferents personatges que hi intervindran.


Els dos volums tenen material extra respecte la publicació dels capítols a la revista. Al primer volum, el cinquè capítol té unes pàgines desplegables a tot color, esdevenint un element a destacar. A més també hi ha un missatge d'agraïment dels autors al final de volum. Al segon volum, inclou un epíleg no publicat a la revista, que ens mostra la situació dels personatges després d'un salt temporal. 

És una obra que a mesura que es va llegint, et va atrapant, una història fosca molt ben construïda, que amb dos volums podem gaudir totalment, en la qual a mesura que anem avançant, posarem llum a la foscor d'aquesta història. Una tornada a casa realment aterridora i amb secrets ben obscurs.