dijous, 18 de maig del 2023

Godzilla: La guerra del medio siglo

Títol: Godzilla: La guerra del medio siglo
Títol original: Godzilla: The half-century war  núms. 1a 5 USA
Autors: Guió i dibuix: James Stokoe. Ajuda al color: Heather Breckel. Portada de James Stokoe
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, abril de 2023
Format: Cartoné - 17 x 26 - 128 pàgines -  Color
Preu:  19,90 € 


 


Aquest passat abril de 2022, Moztros va publicar Godzilla: La guerra del medio siglo, una obra que fou anunciada l'octubre de 2022, juntament amb l'entrecreuament Godzilla vs. Mighty Morphin Power Rangers, que fou novetat de desembre de 2022.

Godzilla: La guerra del medio siglo va ser publicat de l'agost de 2012 a l'abril de 2013, constant de 5 capítols, per IDW Publishing, que publica els còmics de Godzilla, i mencionant també als crèdits a Toho, els estudis japonesos que van crear Godzilla

La història ens presenta un jove soldat japonès anomenat Ota Murakami, que un dia de 1954, haurà de protegir la ciutat de Tòquio d'una amenaça que mai s'hauria imaginat, un monstre gegantí que dispara radiació per la boca,  que anomenaran Godzilla. Dos mesos més tard, n'Ota Murakami i el seu amic Kentaro Yoshihara, qui el va acompanyar en el primer atac del monstre, són reclutats pel coronel Schooler a les forces militars conegudes com a Força Anti-Megalosaurus, la "FAM", creades per combatre el Godzilla.

Aquella topada a Tòquio, seria la primera entre moltes que hi hauria al llarg de la vida d'en Murakami, esdevenint-se una mena de duel personal entre aquest i el poderós monstre. Altres enfrontaments que veurem seran els que tindran lloc al Vietnam el 1967, a Ghana el 1975, a Bombai el 1987 i, finalment, a un enfrontament final a l'Antàrtida el 2002, quasi 50 anys després de la primera aparició del monstre. Tota una vida lligada a un sol objectiu. 

En cada un d'aquests moments veurem com la història va esdevenint un pèl més complexa, i que sempre hi ha algú es vol aprofitar de la situació per treure'n profit. A més, en Godzilla no serà l'únic dels monstres que apareixerà, i per tant la Terra esdevindrà un gegantí camp de batalla.

Al final del volum hi ha les portades dels cinc números individuals més cinc d'alternatives de Frank Teran, Sheldon Vella, Brandon Graham, John Kantz i del duet Simon Roy i Joseph Bergin III.

Moztros va posar a la venda el volum acompanyat d'un pedaç per la roba i d'un conjunt d'adhesius, fins a esgotar existències de les primeres unitats amb aquest material extra.

Veurem doncs si aquest volum té bona acollida i, per tant, Moztros s'anima a portar més aventures del famós kaijû Godzilla.