dimarts, 16 de maig del 2023

Mighty Morphin Power Rangers vol. 5

Títol: Mighty Morphin Power Rangers vol. 5
Títol original: Mighty Morphin Power Rangers #31-39
Autors: Guió: Marguerite Bennett. Dibuix: Simone Di Meo, amb assist. d'Alessandro Cappuccio i Alessio Zonno; i French Carlomagno i Francesco Mantarino. Color: Walter Baiamonte, amb assist. de Francesco Segala; i Eleonoroa Bruni i Whitney Cogar. Portada de Jamall Campbell
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, abril de 2023
Format: Cartoné - 17 x 26 - 224 pàgines -  Color
Preu: 22 €


Després de la publicació de Mighty Morphin Power Rangers vol. 4  el passat gener, amb el clímax i conclusió l'arc argumental Red Quebrada que es va estrenar al volum 3 de Go Go Power Rangers, aquest abril de 2023, va publicar-se el volum 5 de Mighty Morphin Power Rangers, el qual rep el nom de Más allà de la Red (Beyond the Grid), on veurem una de les conseqüències del que es va esdevenir abans de la batalla final contra Lord Drakkon.

Aquesta nova sèrie de còmics dels coneguts superherois americans es va estrenar el 2016 per Boom! Studios publicant-se fins a 55 capítols recollits originalment en 14 volums, amb ella es va modernitzar i va redefinir des dels seus fonaments l'univers dels Power Rangers, millorant-lo i transformant-lo per sempre. Es va ampliar amb sèries derivades com la mencionada Go Go Power Rangers, les quals es publicaran en paral·lel i en l'ordre en què originalment van veure la llum als Estats Units. Els esdeveniments especials, com Red Quebrada i Necessary Evil, combinaran números d'ambdues sèries per facilitar la continuïtat de la lectura i inclouran extres com a històries curtes i especials. Així Moztros va publicar un pla de llançament dels còmics de Power Rangers per saber com es publicaran.

Al darrer capítol del volum 4 de MMPR, abans de la batalla final contra en Lord Drakkon,  Promothea es teletransporta forçadament, sense saber-ne el destí final.

Ara en aquest cinquè volum de MMPR, sabrem on ha anat a parar. Promehtea es troba en un univers on la xarxa de metamorfosis és inexistent i, per tant, això comporta que el retorn al seu món sigui més complicat, a més desconeixen totalment, si en Lord Drakkon finalment ha estat derrotat, per tant, no saben que es trobaran quan puguin tornar, si així poden.  De tots els Rangers que hi ha a dins de la Promethea comandada per la Grace Sterling, són pocs els que encara conserven els seus poders, tot i que amb metamorfosis limitades, sis dels quals seran el nou pal de paller per aquesta nova desafortunada situació. Ells són la Ranger Slayer Kimberly Hart, la Zeo Yellow Ranger Tanya Sloan, l'Space Red Ranger Andros, el Magna Defender Michael "Mike" Corbett,  el Ninja Storm Samurai Ranger Cameron Watanabe i el Dino Charge Dark Ranger Heckyl, tots ells amb els seus passats i ben diferents entre ell, però ara formant part d'un equip.

Els dies i les setmanes passaran en aquest univers, però tot canviarà amb l'aparició d'una misteriosa ranger de color porpra, l'Ellarien, l'anomenada Solar Ranger. Malgrat un conflicte inicial, entre ella i els rangers de Promethea, quan arriba el moment d'entendre'ns, anirem coneixent que està passant en aquest univers. L'Ellarien es pot transformar gràcies a un cristall anomenat solarix que com es descobrirà no deixa de ser un fragment materialitzat de la tan preuada xarxa de metamorfosis, i per tant saber el seu funcionament serà clau per tal que la Promethea i tots els seus integrants puguin retornar al seu univers. Ara bé, en aquest univers hi ha algú que podem definir com a maligne que està interessadament interessat a posseir el solarix, és l'anomenat Pretor. Així doncs, els sis rangers de Promethea faran equip amb la Solar Ranger, i així no només salvar aquest univers del Pretor, sinó també, trobar la manera de poder tornar ells al seu univers. Com ja vam veure al volum quatre, la xarxa de metamorfosis serà un element clau, tot gira al seu voltant, i tot anant-se desvelant-se coses sabrem el perquè de les peculiaritats d'aquest univers.
 
Cada capítol, al principi i final té la seva portada oficial i l'alternativa. Les oficials són de Jamall Campbell i les alternatives són de Jordan Gibson, Linda Lithén i Xermánico. Al final del volum també hi tenim una àmplia galeria de portades alternatives de diferents autors: Jordan Gibson (Portades dels núm. 25, 26, 29, 38 i 39), Marcio Takara (Portada del núm. 29), Joana Lafuente (Portada del núm. 31), Miguel Mercado (Portades dels núm. 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 i la doble 38-39), Lucas Werneck (Portada del núm. 31), Linda Lithén (Portades dels núm. 32, 33 i 34), Valeria Favoccia (Portada del núm. 39) i Xermánico (Portada del núm. 39)

Després de la publicació el passat abril d'aquest cinquè volum de Mighty Morpin Power Rangers, que inclou l'esdeveniment Más allá de la Red, aquest passat 11 de maig va sortir el cinquè volum de Go Go Power Rangers.

Go Go Power Rangers vol. 5, maig de 2023