dimecres, 13 d’abril del 2011

Alta Segarra Decideix: El 10A

Després d'uns mesos en que un grup de persones les quals algunes rarament havien parlat mai, després de parlar i filosofar i sota el nom d'Alta Segarra Decideix havien preparat tot tipus d'actes per promocionar i realitzar la Consulta sobre la Independència en 5 municipis de l'Alta Segarra (Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt i Sant Pere Sallavinera) finalment es trobaven cara a cara amb el dia tan esperat: El 10A.

A Calaf de bon matí alguns membres es trobaren, esmorzaren i començaren a muntar la infraestructura necessària per la jornada: Barra, taules, cadires a la Plaça dels Arbres també el col·legi electoral a l'Institut.

Es feren les 9 del matí i s'obria el col·legi electoral calafí, amb la presencia de la Junta Electoral. Els altres quatre municipis van tenir els seus propis horaris. Al matí es van pintar murals relacionats amb la cultura catalana i va tenir lloc un espectacle infantil. Arribaria el migdia i abans del dinar popular a base d'un deliciós conill (bé més d'un), tindríem les primeres dades:

(A Sant Pere van obrir a les 12h, però a la 13h no ens havien passat les dades)

Aquests calafins els hi costa molt aixecar-se del sofà. Després del dinar, un servidor, li tocaria estar-se a la mesa fins a tancar i a continuació fer recompte i l'obtenció de resultats, així que em vaig perdre les actuacions musicals. Però bé jo allà amb d'altres companys, amb els ordinadors, urna i calculadora en ma, per anar comprovant com anava pujant la participació. A la tarda però la cosa ja va ser diferent, i molta gent va sortir de casa i va venir a emetre el seu vot. I així va arribar les 8 de la tarda. Vam tancar el col·legi. I amb la Junta Electoral present vam afegir el vot anticipat a la urna, i llavors amb tots els vots junts, ja vam poder obrir l'urna i començar a comptar. Al llarg del dia a mesura que van anar tancant els altres municipis vam saber els seus corresponents resultats.

A continuació els resultats definitius del la jornada:


A Calaf, varem aconseguir que casi un 21% dels ciutadans que podien votar participés, així doncs superant el llistó del 20%. Per nosaltres tot un èxit. Els 4 altres municipis alt-segarrencs van superar el 30% de participació, destacant Sant Pere amb un casi 46%.

Així doncs complint les nostres expectatives i havent desmuntat ja tota la infraestructura, ho vam anar a celebrar fent uns beures.

I d'aquesta manera s'acabava aquest cap de setmana tan intens.


Font imatges: Alta Segarra Decideix

3 comentaris:

scaramanga ha dit...

Quina enveja. Nosaltres no em podem fer. I aquest llibre del còmic en català s'haurà de mirar. Aquestes formigues sortien al Tretzevents, però no recordo com es deien.

Llop Segarrenc ha dit...

De l'Hospitalet, oi?

Tot arribarà més tard o més d'hora, el de debó, és clar.

scaramanga ha dit...

A L'H és difícil perquè el líder de l'oposició és un pepero que no sap ni papa de català i pertany al sector més aznarista del partit. Els seus articles al diari local es resumeixen en "No salgáis de casa, oh desdichados hospitalenses, los inmigrantes, los porreros, las prostitutas, el Chupacabras y Joan Laporta esperan tras las esquinas para robaros, violaros o venderos al Sacamantecas. Uuuuuuh! Uuuuuuh!"