dijous, 21 d’abril del 2011

Españistán. Este país se va a la mierda.

Autor: Aleix Saló
Publicat per: Glénat, abril 2011
Format: 144 pàgines, Color, Tapa dura
Preu: 17,95€

Esta es la historia de un cani (o un choni, o un poligonero, ya saben...) que, en su empeño por deshacerse de la hipoteca, deberá recorrer el Reino de Españistán para enfretarse con todos y cada uno de los malandrines, meapilas y soplagaitasque lo pueblan, dando lugar a un relato plagado de tópicos, tacos y faltas de ortografía, con bien de lobbies, parados, mileuristas, pensionistas, funcionarios, obispos, SGAE, telebasura, enchufes, sobornos y estilismos poligoneros.

Després dels Fills del 80: La Generació Bombolla (Glénat), Aleix Saló retorna amb una nova obra: Españistán: Este país se va a la mierda. En questa nova història, Aleix Saló explica les peripècies i aventures de Fredo, Samu i Gandolfo, al llarg de les diferents regions del Reino de Españistán. L’objectiu del viatge el qual és que Fredo pugui anular la hipoteca que no pot pagar.

En cada regió s’hi trobaran tot tipus de personatges d’allò més pintorescos, molts dels quals son versions de personatges reals. Tot amanit amb bona dosi d’humor del qual l’autor n’és un gran expert.

Dels noms dels personatges, ja es denota un influència Tolkeniana, en aquesta obra, i així ho explica l’autor en l’epíleg, però no és l’única influència tal com es pot veure al llarg de l’obra.

I finalment respecte un element important i rellevant de la història és que jo també coincideixo amb l’autor que “ells” són “Els amos de tot això”.