dimecres, 16 de desembre del 2015

Seijû Sentai Gingaman

Tot just havent acabat de mirar Denji Sentai Megaranger, m'he posat a veure la següent sèrie Super Sentai, Seijû Sentai Gingaman, vista en versió original subtitulada en anglès.

Seijû Sentai Gingaman (星獣戦隊ギンガマン, literalment Estrella-Bèstia Esquadró Galacticman, Esquadró de Bèsties Estel·lars Gingaman) és la vint-i-dosena sèrie Super Sentai produïda per la Toei. Va ser emesa a la TV Asahi del 22 de febrer de 1998 al  14 de  febrer de 1999, amb un total de 50 episodis. També té un episodi especial on faran equip amb els protagonistes de la sèrie anterior, Denji Sentai Megaranger, situant-se després del 50è episodi de Gingaman. El seu material va ser utilitzat per la sèrie Power Rangers Lost Galaxy.



I quin és l'argument? 
Fa tres mil anys, els Pirates Espacials Barban van envair la Terra. Les Bèsties Estel·lars i els primers Gingamen, els guerrers del bosc Galactic (Ginga), van lluitar contra ells utilitzant un poder anomenat Terra i van aconseguir segellar-los. Després d'allò el bosc Galactic fou ocultat de la resta d'humanitat gràcies a uns límits, i els guerrers es van anar succeïnt de generació en generació. 

Ara, en Hyûga, el guerrer del foc, en Hayate, el guerrer del vent, Gôki, el guerrer de l'aigua, en Hikaru, el guerrer del llamp y  la Saya, la guerrera de les flors, són elegits com a nous guerrers dels Bosc Galactic heretant i posseint les "espases bèsties estel·lars". En Ryôma està content pel seu germà gran Hyûga.  Quan l'ancià del bosc està realitzant la cerimonia de successió, es produeix un terratremol, trencant-se el segell dels Barban.

L'ancià ordena als nous guerres que obtinguin els Ginga Braces amagats a la muntanya Rugent. Però els Barban els ataquen per evitar el naixament dels nous Gingamen. Durant la batalla, en Hyûga cau dins una esquerda al terra creada pel capità Zahab dels Barban. Agafat al la paret de l'esquerda i abans de caure en Hyûga té temps de donar la seva espasa a en Ryôma. Enfadant-se, en Ryôma activa el seu poder Terra i desperta els Ginga Braces. Així els altres quatres guerrers i en Ryôma substituint el seu germà Hyûga esdevenen els nous Gingamen.  A partir d'aquest moment i en les següents batalles que hi hauran, el Seijû Sentai Gingaman juntament amb les seves respectives Bèsties Estel·lars lluitaran contra els Barban, els quals desitgen ressuscitar el monstre Daitanix, el qual si reviu té el poder de destruir la Terra. 

Avançada al primera part de la sèrie, apareixerà un individu que també té com objectiu derrotar els Barban, però que això no el farà directament aliat dels Gingamen, la seves respectives maneres de lluitar són diferents. Aquest és en Bull Black, el Cavaller Negre, que té la seva pròpia Bèstia Estel·lar. COMPTE!!! Se'ns revelarà que va posseir el cos d'en Hyûga en caure a l'esquerda  i que per tant no va morir. En Bull Black però acabarà morint per salvar el planeta. En Hyûga, qui originalment hauria d'haver estat el Ginga Red, hereta els poders d'en Bull Black, esdevenint el nou Cavaller Negre. 

Com a curiositat mencionar que en Hyûga està protagonitzat per en Teruaki Ogawa, qui anteriorment havia donat vida a en Sasuke, el Ninja Red, de Ninja Sentai Kakuranger.

I quins són els Gingamen i les seves bèsties estel·lars?

  • En Ryòma, el guerrer del foc, és el Ginga Red. La seva Bèstia Estel·lar és el Gingaleon, un lleó. 
  • En Hayate, el guerrer del vent, és el Ginga Green. La seva Bèstia Estel·lar és el Gingalcon, una barreja entre drac i falcó. 
  • En Gôki, el guerrer de l'aigua, és el Ginga Blue. La seva Bèstia Estel·lar és el Gingarilla, un goril·la.
  • En Hikaru, el cavaller del llamps, és el Ginga Yellow.  La seva Bèstia Estel·lar és el Gingaverrick, un llop. 
  • La Saya, la guerrera de les flors, és la Ginga Pink. La seva Bèstia Estel·lar és el Gingat, una gata.
  • I tot i no ser un Gingaman, sent doncs un heroi extra, tenim el Cavaller Negre, primer sent-ho en Bull Black i després succeït per en Hyûga. La seva Bèstia Estel·lar és el corpulent Gôtaurus, un toro.




Les 5 principals Bèsties Estel·lars tenen dos formes, diguem-ne una d'orgànica i una altra de mecànica, la platejada. És amb aquesta forma, que les 5 es combinen per formar els Gingaiô, el qual gràcies a un poder que obtindran els Gingaman, la Llum Galàctica, adoptarà la forma de Súper Armadura Brillant.  




Per altra banda el Gôtaurus, té al capacitat de fer gegant el Cavaller Negre en la forma de Cavaller Corpulent, i llavors aquest introduint-se dins de la bèstia com si fos una armadura, esdevé el Bull Taurus.    




I ja a la segona meitat de la sèrie apareixeran tres Bèsties Estel·lars més. Aquestes són el Giga Bitus, un tauró, el Giga Rhinos, un rinoceront, i el Giga Phoenix, un fènix. Originalment tenien forma orgànica, però va ser reconvertits en màquines. Els dos últims són la combinació de 5 vehicles cada un, els Ginga Wheels i els Ginga Wings, respectivament. Aquests vehicles es guarden dins el Giga Bitus. Aquests tres fan de suport al Gingaiô, i el Giga Bitus segons l'enemic amb qui es lluita elegeix quins dels dos altres surt a combatre.







És una sèrie que ens sorprendrà en diferents girs de guió, per exemple el ja mencionat sobre el Cavaller Negre. A diferència d'altres sèries Super Sentai, els nostres protagonistes no amagaran les seves identitats, fent vida normal i corrent, i fent-se amics de diversa gent. Les relacions personals seran un punt important en la història.

Sèries anteriors: (16) Kyôryu Sentai Zyuranger, (17) Gosei Sentai Dairanger, (18) Ninja Sentai Kakuranger, (19) Chôriki Sentai Ohranger, (20) Gekisô Sentai Carranger, (21) Denji Sentai Megaranger

Fonts: Super Sentai (Anglès), Ranger Wiki,  i Wikipedia Anglès i Castellà