dimecres, 13 de març del 2013

Chôriki Sentai Ohranger

Després d'un temps de pausa molt llarg, més d'un any, m'he tornat a endinsar a les sèries Super Sentai. Aquest cop era el torn dels Ohrangers, la qual he vist en versió original, en japonès òbviament i sense subtítols. He entès alguna cosa? Res, bé sí, portant 3 sèries sentai ja vistes amb aquesta quatre, hi ha una paraula omnipresent que de seguida en pots deduir el significat: Tasukete (助けて), o sigui Ajuda.

Chôriki Sentai Ohranger ((超力戦隊オーレンジャー, literalment Superpoderós Esquadró Ohranger, Esquadró Superpoderós Ohranger) és la dinovena sèrie Super Sentai produïda per la Toei. Va ser emesa a la TV Asahi del 3 de març de 1995 al 23 de febrer de 1996, amb un total de 48 episodis. També hi ha una pel·lícula (1995)  de 40 minuts, la qual no m'ha agradat gens, i també té un encreuament (1996) amb la sèrie anterior Ninja Sentai Kakuranger, on els Ohrangers faran equip amb els Kakurangers per derrotar els dolents. En aquest cas, si que que m'ha fet el pes. El seu material va ser utilitzat per la sèrie Power Ranger Zeo




I quin n'és l'argument? 

Fa 600 milions d'anys, l'antiga humanitat va crear el robot rebel Bacchushund, que va ser desterrat de la Terra per en Riki, el King Ranger. El 1999, En Bacchushund ha tornat a la Terra com a Emperador de l'Imperi de les Màquines Baranoia i té la intenció d'acabar amb la humanitat.
El Conseller en Cap Miura ha reviscut les superenergies que havien creat a la civilització perduda del  supercontinent Pangea ara fa 600 milions d'anys. Amb l'unió d'unes peces d'un placa de pedra descoberta fa tres anys, els secrets del Superpoder han estat revelats. La base Ohranger va ser construïda als Alps meridionals japonesos, on les restes de la civilització perduda van ser trobades. En Miura va construir una piràmide que genera Poder Tetrahedron: el poder necessari per donar a cinc agents de la UAOH (United Airforce Overtech Hardware) la capacitat per transformar-se en els Ohrangers. El llegendari Riki, el King Ranger, reapareix a l'actualitat per ajudar als Ohrangers.

I quins són els Ohrangers i els seus mecha?

Inicialment els mecha dels 5 principals Ohrangers són els Chôriki Mobiles (Mòbils Superpoderosos). Més endavant l'Oh Red posseirà un mecha propi, el Red Puncher. El mecha del King Ranger és el King Pyramider.
  1. En Gorô Hosino és l'Oh Red. Pilota l'Sky Phoenix i el Red Puncher.
  2. En Shôhei Yotsukaichi és l'Oh Green. Posseix el Gran Taurus.
  3. En Yûji Mita és l'Oh Blue. Pilota el Dash Leon.
  4. La Juri Nijô és l'Oh Yellow. Pilota el Dogu Lander.
  5. La Momo Maruo és l'Oh Pink. Pilota el Moa Roader.
  6. En Riki és el King Ranger. Pilota el King Pyramider. 





Els 5 Chôriki Mobils es combinen formant l'Ohranger Robo, el qual posseïx 5 cascos, provinents de cada un dels 5 mecha. Normalment porta el Wing Head. Els altre són el Horn Head, el Graviton Head, el Vulcan Head i el Cannon Head. Això li dóna més varietat d'atacs.


L'Ohranger Robo i el Red Puncher també es poden combinar donant a lloc el Buster Ohranger Robo


Per altra banda els 5 Chôriki Mobiles, el Red Puncher i el King Pyramider també es poden combinar en dos formes diferents: El King Pyramider Carrier Formation i el King Pyramider Battle Formation, forma amb la qual derrota les màquines enemigues.

A partir de la segona meitat de la sèrie, entraran en funcionament 5 mecha nous per els Ohrangers: Els Blocker Robos. Aquests són el Red Blocker, el Green Blocker, el Blue Blocker, el Yellow Blocker i el Pink Blocker, que evidentment també és poden combinar formant l'Oh Blocker.



Amb l'aparició de l'Oh Blocker, l'Ohranger Robo quedarà en un segon marge, ara bé si les circumstancies ho requereixen, hi recorreran, utilitzant-los simultàniament.  
L'Oh Blocker també es pot combinar amb el King Pyramider i el Red Puncher en la forma King Pyramider Battle Formation.

Juntament amb l'Oh Blocker apareixerà un nou mecha, el qual és autònom, el Tackle Boy, que és utilitzat com a arma per l'Oh Blocker.

Mencionar també un aliat que tindran els Ohrangers, en Gunmajin, un antic guerrer el qual en la seva forma tancada té forma d'un petit tiki. Per activar-lo se li ha d'inserir una clau especial i així esdevé en la seva forma humanoide. Tant pot ser gegant com els mecha o bé mantenir una estatura normal.


Així doncs el Ohrangers amb tot aquest arsenal faran front al l'Imperi Baranoia, amb l'emperador Bacchushund,  la seva esposa, l'emperatriu Hysteria i  al seu fill, el príncep Buldont, al capdavant, seguits de tot el seu seguici de màquines baranoia.

Sèries anteriors: (16) Kyôryu Sentai Zyuranger, (17) Gosei Sentai Dairanger, (18) Ninja Sentai Kakuranger

Fonts: Super Sentai (Anglès) i Wikipedia (Anglès)