dijous, 27 d’agost del 2015

Gekisô Sentai Carranger

Després d'un parell anys, m'he tornat a endinsar a les sèries Super Sentai. Aquest cop era el torn dels Carrangers, la qual he vist en versió original, els primers tretze subtitulats en castellà i la resta en anglès. 

Gekisô Sentai Carranger (激走戦隊カーレンジャー, literalment Cursa Esquadró Cotxe-ranger, Esquadró de Curses Carranger) és la vintena sèrie Super Sentai produïda per la Toei. Va ser emesa a la TV Asahi de l'1 de març de 1996 al 7 de febrer de 1997, amb un total de 48 episodis. També té un episodi especial on faran equip amb els protagonistes de la sèrie anterior, Chôriki Sentai Ohranger, situant-se entre els episodis 38 i 39 de Carranger. El seu material va ser utilitzat per la sèrie Power Rangers Turbo.




I quin és l'argument? 
En Dappu, un extraterrestre del planeta del Hazard, arriba la Terra després de fugir del seu planeta el qual ha estat destruït pels Bowzock, una colla alienígena motorista. Al Planeta Balu, en Dappu proporciona a cinc treballadors de Pegasus Auto Garage amb el poder 'carmagic' per lluitar contra  els Bowzock, els quals també pretenen destruir la Terra. Els cinc joves fan servir el poder de les cinc constel·lacions dels cotxes llegendaris esdevenint els Gekisô Sentai Carranger. Una mica més endavant també arribarà a la Terra el policia robot Signalman i ja cap a la meitat de la sèrie un misteriós individu anomenat VRV Master, els quals ambdós ajudaran als nostres herois.

I quins són els Carranger i els seus mecha?
Els primers mecha dels cinc Carranger són els Ranger Vehicles, els quals es combinen per formar el RV Robo.
  1. En Kyosuke Jinnai és el Red Racer. Pilota el Red Vehicle, un cotxe esportiu.
  2. En Naoki Domon és el Blue Racer. Pilota el Blue Vehicle, un pickup.
  3. En Minoru Uesugi és el Green Racer. Pilota el Green Vehicle, un monovolum
  4. La Natsumi Shinohara és la Yellow Racer. Pilota el Yellor Vehicle, un SUV 4X4
  5. La Yoko Yagami és la Pink Racer. Pilota el  Pink Vehicle, un cotxe compacte.





 

 

 

A més també disposaran dels Cotxes Salvatges, el Pegasus Thunder i el Dragon Cruiser, dos cotxes de transport i combat.  Per altra banda en Signalman disposa del mecha Sirender, un cotxe de policia que es transforma en robot humanoide.




Cap a la segona meitat de la sèrie, els Carranger rebran l'ajuda de 5 mecha nous, els VRV Machines (VRV = Victory Ranger Vehicles), proporcionats per en VRV Master. Aquests es guarden dins del Victrailer el qual també adopta forma humanoide (Battle Mode). Els VRV Machines també es transformen en robots humanoides, els anomenats VRV Fighters, que es combinen per formar el VRV Robo.

  1. Red Racer - V Fire (Camió de bombers) - Fire Fighter
  2. Blue Racer - V Police (Cotxe de policia) - Policie Fighter
  3. Green Racer - V Dump (Camió d'obres) - Dump Fighter
  4. Yellow Racer - V Dozer (Dragster Bulldozer) - Dozer Fighter.
  5. Pink Racer - V Rescue (Ambulància) - Rescue Fighter


Amb l'aparició del VRV Robo, el RV Robo quedarà en un segon marge, ara bé si les circumstancies ho requereixen, s'utilitzaran simultàniament. És més els dos robots es poden combinar entre ells formant el  Scramble Intersection Robo (Robot d'Intersecció de Lluita). Aquest es format pel cap i torax del RV Robo i els braços i cames del VRV Robo.


Mencionar que els primers episodis de la sèrie són més aviat humorístics, una mica ridículs i tot. No serà cap a la segona meitat que la cosa és posarà més seriosa, i fins i tot veurem algun episodi tipus Magical Girl del shojo manga-anime. Una sèrie Super Sentai que té una mica de tot, això sí, sempre lluitant per la seguretat vial.

Fonts: Super Sentai (Anglès) i Wikipedia Anglès i Castellà