dijous, 10 de novembre del 2016

Capitán Harlock: Dimension Voyage vol. 1

Títol original: Captain Harlock: Jigen Kôkai  (キャプテンハーロック~次元航海~, Capità Harlock: Viatge Dimensional)
Autors: Leiji Matsumoto (guió) i Kouichi Shimaboshi (dibuix)
Traducció per: Marc Bernabé (Daruma SL)
Publicat per: Norma Editorial, octubre 2016
Format: Volum rústic amb sobrecoberta, 160 pàgines, 13x18.2cm, B/N + 2 a color
Nº de volums: 5 i oberta
Preu: 8€/volum

El passat any 2014, en motiu del seu 60è aniversari com a mangaka, en Leiji Matsumoto va decidir recuperar un dels seus mangas clàssics, el Pirata Espacial Capità Harlock, i donar-li un toc més modern, així va néixer Captain Harlock: Jigen Kôkai o sigui Captain Harlock: Dimension Voyage. En aquesta obra ells és el guionista, deixant el dibuix a mans d'en Kouichi Shimaboshi, un jove amb talent deixeble del mateix Matsumoto. Fins a dia d'avui s'ha publicat 5 volums d'aquesta sèrie, publicant-se el primer el  20 de gener de 2015, i el cinquè aquest passat 20 d'octubre de 2016.

I es precisament aquest octubre de 2016 que Norma Editorial, a part de publicar el manga clàssic en una edició integral, també ha publicat el primer volum de Dimension Voyage, que consta de quatre capítols en unes 160 pàgines. S'espera que el segon volum sigui novetat de febrer de 2017, sortint a la venda el gener. La periodicitat serà trimestral. 

Tal com es pot veure en aquest primer volum la trama bé a ser la mateixa que la del manga clàssic, l'amenaça de les Mazon amb en Harlock i la tripulació de l'Arcadia com defensor de la Terra, però amb un ritme narratiu diferent més d'acord als temps actuals, per exemple ja hi trobem l'aparició i citació d'en Tochiro Ooyama, personatge que al manga clàssic només se l'anomena pel seu nom al final de la història, del qual no en surt ni una imatge. I per altra banda també hi ha l'addició d'elements i personatges d'altres sagues creades per en Leiji Matsumoto, una característica marca de la casa: Com si les seves diferents històries pertanyessin en un únic univers compartit, això sí amb les seves incoherències. D'exemples d'aquest cas podem mencionar Queen Emeraldas, Galaxy Express 999 i fins i tot un referència inesperada a les sèries d'Space Battleship Yamato. Altres referències i cites provenen de dues pel·lícules d'animació, L'Arcadia de la meva joventut de 1982 i més recentment Capità Harlock de 2013; i també en podríem trobar respecte a l'anime clàssic, i es que en aquesta versió se'ns presenta l'Isora Kirita, un militar que que tant pel seu càrrec i cognom té el seu origen en en Mitsuru Kirita. Veurem com aniran totes aquestes referències al llarg d'aquesta nova sèrie.

En comparació amb la sèrie tradicional, aquesta nova versió és molt més atractiva visualment i capaç de despertar l'interès de les noves generacions gràcies a la feina d'en Kouichi Shimaboshi que ha sabut dibuixar de tal manera la història, que mantenint les característiques establertes per en Matsumoto, es distingeix per una aportació important a nivell de qualitat i de definició.

Per tant, Capitán Harlock: Dimenson Voyage no només és una lectura recomanada pels seguidors de la sèrie clàssica que la vulguin conèixer d'una altra manera, si no també per aquells aquells que no la coneixien com podrien ser les generacions més joves, que vulguin introduir-se amb aquest nova versió a les aventures del pirata espacial, i els altres personatges que componen l'univers d'en Leiji Matsumoto.