dissabte, 5 de novembre del 2016

Capitán Harlock (Integral)

Títol: Capitán Harlock (Integral)
Títol original: Uchû Kaizoku Captain Harlock (宇宙海賊キャプテンハーロック, Pirata Espacial Capità Harlock)
Autor: Leiji Matsumoto
Traducció per: Marc Bernabé i Verònica Calafell (Daruma SL)
Publicat per: Norma Editorial, octubre 2016.
Format: Cofre amb dos volums cartoné, 528 + 560 pàgines, 14.8x21cm, B/N
Preu: 39€





Tal com ja vaig mencionar a una entrada recent i introductòria del tema en qüestió, aquest passat mes d'octubre, Norma Editorial ha recuperat un clàssic del manga com és Capità Harlock o més concretament Capitán Harlock, ja que s'ha publicat en castellà.  Anteriorment les aventures del pirata espacial d'en Leiji Matsumoto foren publicades per la desapareguda Ediciones Glénat entre l'octubre de 2002 i juny de 2003 en 5 volums recopilatoris, tal com ja vaig mencionar.

Aquesta nova edició d'aquest clàssic es tracta un cofre en que al seu interior s'hi guarden els dos volums amb tapa dura que recullen els 5 volums originals. Pels qui no coneixien el manga de l'edició de Glénat, i per tant són nou en aquesta història, el primer que ens sobtarà serà l'absència d'índex, i és que per motius que desconec el senyor Matsumoto, va passar de dividir la història en capítols i per tant títols per aquests. Ens trobem doncs un continu de pàgines totes seguides, tot i així el contingut si que el podem arribar a dividir en diferents arcs argumentals.

L'argument, pels qui no el coneixen pel manga, més o menys ja el coneixem per la versió anime que s'ha emès vaires vegades pels canals de TVC. Una raça extraterrestre d'aspecte femení i que en morir-se crema com el paper, anomenades mazon, pretenen conquerir la Terra, les quals són liderades per al Reina Raflesia. El seu primer pas evident per la conquesta és l'enviament d'un gallardet gegant. La humanitat passa del tema completament, són pocs doncs els homes que són conscients de l'amenaça que hi ha darrera del gallardet, un d'ells és un pirata espacial, el Capità Harlock, comandant del nau espacial Arcadia. 

Per poder comparar la nova edició de Norma amb la de Glénat, per veure com es reparteixen els continguts, l'única referència per internet que he trobat és a la wikipedia francesa, on es desglossa l'argument per cada un dels 5 volums originals. Compte, a França en Harlock li van canviar el nom, allà el coneixen per Albator.

Aprofitant la visita al XXII Saló del Manga, tal com ja he comentat a la seva corresponent entrada, tenia planejada la compra dels 5 volums de l'edició de Glénat. Vaig trobar volums nº3 i 4, però cap cas, volums nº1, 2 i 5 i molt menys cap pack complet, així doncs ho vaig deixar estar. 

Anem doncs a desglossar el contingut dels dos volums d'aquesta edició, tot comparant-ho amb amb amb els 5 volums originals, segons la informació de la wiki francesa.

Primer volum de l'edició de Norma Ediorial.

De l'inici, amb l'arribada del gallardet mazon a la Terra, fins la pàgina 212, amb la destrucció de la primera base pirata, conté el primer volum original.
De la pàgina 213 a la 414 conté el segon volum, per tant va de la descoberta de la piràmide submarina mazon de la Terra fins a la missió al planeta Venus.
En aquest moment cal dir que entre la pàgina 414 i la 415 hi ha dues pàgines sense numerar que suposo que una s'inclou al segon volum l'altre seria la primera del tercer volum, a més també tenen el mateix text amb estil de lletres diferents.
De la pàgina 415 al final d'aquest volum constitueix el gran gruix tercer volum original, Aquesta part comença amb l'aparició de les ombres soldats mazon,  fins l'aturada de l'Arcadia a la segona base pirata, l'Ombra de la Mort.


  
Segon volum de l'edició de Norma Ediorial

El segon volum comença amb la darrera part del tercer original, fins la pàgina 96. En aquesta part, s'inicia tot el misteri per part de les mazon del tripulant nº42 de l'Arcadia. Fins ara sabíem que a la nau hi ha 41 tripulants, és a dir en Harlock i 40 tripulants, a més a més del gat i l'ocell, per tant qui és l'home nº42?
Amb la pàgina 97 ja comença doncs el volum quatre original arribant a la pàgina 301, en els quals hi ha dos arcs argumentals, el planeta de l'Ombra de la Mort i per altra banda, la primera part del planeta Tokaga.
Doncs de la pàgina 302 fins al final d'aquest volum correspon al cinquè i darrer volum original. En aquesta part part hi ha el desenllaç de l'aventura al planeta Tokaga, una nova aturada la base pirata de l'Ombra de la Mort, i finalment l'arribada de l'Arcadia al planeta Hebimelda.

Així és. El senyor Leiji Matsumoto va passar de crear la batalla final entre l'Arcadia i l'exercit mazon, el manga doncs està inacabat. Afortunadament pels seguidors de l'obra, a la seva adaptació a l'anime, si que hi ha la batalla final entre en Harlock i les mazon. A més a més, els humans tenen molt més protagonisme que al manga, destacant dos personatges, el General Kirita qui té com a objectiu parar els peus a en Harlock pel fet de ser pirata i per alta banda la petita Tami (Mayu a l'original), fillola d'en Harlock i filla del gran amic del pirata i constructor de l'Arcadia. Curiosament, aquest personatge tot i no aparèixer al manga si que s'hi menciona la seva existència.

Malgrat les deficiències de l'obra original, si al seu dia vau gaudir de l'anime, no us podeu deixar perdre el manga, el qual ara podem gaudir i tenir en aquesta edició de luxe que Norma Editorial ens ha portat.