divendres, 13 de novembre del 2020

Mirai Sentai Timeranger

Després de mirar Kyûkyû Sentai GoGoV, al llarg del 2018, enguany he estat mirant Mirai Sentai Timeranger, acabant-la fa poques setmanes, vista en versió original subtitulada en castellà.

 
Mirai Sentai Timeranger (未来戦隊タイムレンジャー, literalment Futur Esquadró Temps Ranger, Esquadró del Futur Timeranger) és la vint-i-quatrena sèrie Super Sentai produïda per la Toei. Va ser emesa a la TV Asahi del 13 de febrer de 2000 a l'11 de  febrer de 2001, amb un total de 50 episodis. El seu material va ser utilitzat per la sèrie Power Rangers Time Force.


També té un episodi especial on faran equip amb els protagonistes de la sèrie anterior, Kyûkyû Sentai GoGoV, situant-se entre els episodis 35 i 36 de Timeranger.

Compta finalment amb un episodi especial, Super Sentai Compilation, en què els Timerangers visitaran tots els Super Sentais anteriors, i al final d'aquest ens presenten els protagonistes de la següent sèrie, Hyakujū Sentai Gaoranger. 


I quin és l'argument? 

Al segle XXX, els viatges en el temps s'acaben d'il·legalitzar després d'una crisi provocada per una paradoxa temporal. El Departament de Protecció del Temps (DPT) s'ha establert per vigilar i evitar crims del temps. Quatre nous cadets del DPT, la Yûri, l'Akase, en Domon i en Sion, han estat enganyats per en Don Dolnero i la seva banda de delinqüents per poder-se escapar fins a l'any 2000 per cometre crims en aquest any, i així, per protegir la història, els quatre cadets els persegueixen. Però un cop allà, al passat, es troben amb un greu problema: el programa Timeranger requereix de cinc membres per funcionar. Així doncs sol·liciten l'ajuda d'un lluitador d'arts marcials, en Tatsuya Asami, que s'uneix a ells, i així es converteixen en els Timerangers. En Tatsuya lloga un edifici perquè visquin els cinc, i comencen un negoci de treballs ocasionals que s'anomena Tomorrow Research i que els permetrà guanyar-se la vida, mentre com a Timerangers s'enfronten a en Don Dolnero, els seus companys, i els seus interminables atacs de criminals fugats de la presó del temps que la banda s'ha emportat amb ells, la presó Londarz, i així agafant aquest nom, la banda criminal d'en Don Dolnero es fa anomenar la família Londarz, l'objectiu de la qual es aconseguir riqueses de tot tipus.
 
Més endavant, cap a la meitat de la sèrie, apareixerà en Naoto Takizawa, un antic conegut d'en Tatsuya, el qual esdevindrà el sisè Timeranger, el Time Fire, sent també el primer sisè ranger de color vermell.  

Per lluitar contra els criminals de la Família Londarz, quan aquests esdevenen gegants utilitzaran uns mechas que vénen expressament del futur per cada una de les lluites. El conjunt s'anomena Sistema d'Emergència i cada unitat és un Time Jet. La seva combinació és el Time Robo. El Time Fire però té un altre mecha, d'origen totalment diferent, és el V-Rex, un robot que té forma de tiranosaure que pot adoptar forma humanoide.

Qui són els Timerangers i els seus mechas?

  • En Tastuya Asami és el Time Red. Pilota el Time Jet 1.  
  • N'Ayase és el Time Blue. Pilota el Time Jet 2.
  • En Sion és el Time Green. Pilota el Time Jet 3.
  • En Domon és el Time Yellow. Pilota el Time Jet 4. 
  • Na Yûri és la Time Pink.  Pilota el Time Jet 5.
  • En Naoto Takizawa és el Time Fire. Utilitzant la seva veu teledirigeix el V-Rex.  






Els 5 Time Jets es poden combinar de tres formes diferents. Per una banda tenim el Time Robo Alpha, de color vermell, i el Time Robo Beta, de color blau, i el Time Jet Gamma, la combinació en forma de nau. Els Time Jets segons la combinació es col·loquen d'una manera o altra, vegem-ho:


- El Time Jet 1 forma el segment frontal del Time Jet Gamma. La seva part inferior és el pit de Time Robo Alpha, mentre que la seva part superior és el pit de Time Robo Beta. 
- El Time Jet 2 forma la cama esquerra del Time Robo Alpha, el braç esquerre del Time Robo Beta i l’ala dreta de Time Jet Gamma.
- El Time Jet 3 forma la cama dreta del Time Robo Alpha, el braç dret del Time Robo Beta i l’ala esquerra del Time Jet Gamma
- El Time Jet 4 forma el braç esquerre de Time Robo Alpha, la cama dreta de Time Robo Beta i el "timó" esquerre de Time Jet Gamma.
- El Time Jet 5 forma el braç dret del Time Robo Alpha, la cama esquerra del Time Robo Beta i el "timó" dret de Time Jet Gamma.




Abans d'arribar a la meitat de la sèrie apareixerà una nova nau, el Time Shadow, que pot adoptar una forma de batalla humanoide. A més aquest es bot combinar amb els dos Time Robos, donant lloc al Time Robo Shadow Alpha i el Time Robo Shadow Beta.


I aixi havent passat l'equador de la sèrie, amb l'aparició del Time Fire, també ho farà el seu robot, el V-Rex, que té dos formes, la de tiranosaure i la humanoide, anomenada V-Rex Robo.





Família Londarz





És una sèrie que he gaudit molt i m'ha sorprès gratament, que a mesura que va avançant, agafa un argument força adult, amb alguns tons foscos, allunyant-se del públic infantil/juvenil, al qual aquestes sèries especialment van dirigides. També m'ha agradat molt la profunditat que s'ha donat als protagonistes, cada un doncs amb un perfil ben marcat.
 
Ara tocarà endinsar-nos amb el 25è Super Sentai dels molts animals,  Hyakujū Sentai Gaoranger.



Fonts: Super Sentai (Anglès), Ranger Wiki (Anglès),  i Wikipedia Anglès i Castellà