dimarts, 4 de desembre del 2018

Kyûkyû Sentai GoGoV

Després de mirar Seijû Sentai Gingaman, l'estiu de 2016 vaig començar a mirar Kyûkyû Sentai GoGoV, acabant-la aquest passat estiu, vista en versió original subtitulada en castellà.
 
Kyûkyû Sentai GoGoV (救急戦隊ゴーゴーファイブ, literalment Rescat Esquadró GoGo Five , Esquadró de Rescat GoGo Five) és la vint-i-tresena sèrie Super Sentai produïda per la Toei. Va ser emesa a la TV Asahi del 21 de febrer de 1999 al  6 de  febrer de 2000, amb un total de 50 episodis.  El seu material va ser utilitzat per la sèrie Power Rangers Lightspeed Rescue.


Compta amb una pel·lícula titulada Gekitotsu! Aratanaru Chō Senshi (激突!新たなる超戦士, Xoc sobtat! Un nou superguerrer), situada entre els episodis 18 i 19, on apareix un Heroi Extra, en Zeek.


I també té un episodi especial on faran equip amb els protagonistes de la sèrie anterior, Seijû Sentai Gingaman, situant-se en algun moment entre els episodis 31 i 42 de GoGoV.


I quin és l'argument? 

La Gran Bruixa Grandiene ha estat esperant el dia de la seva resurrecció, cosa que ha de passar quan els planetes s'alineen donant la forma de la Gran Creu. La seva família demoníaca Psyma, encapçalada pels seus fills descendeixen a la Terra per convertir-la en un regne de foscor per a ella, per quan ressusciti. Deu anys abans, el Doctor Mondo Tatsumi, de l'Institut de Prevenció de Desastres de Tatsumi, malgrat la seva importància, no va poder convèncer a tothom sobre el que arribaria a esdevenir en un futur. Va deixar la seva família perquè pogués desenvolupar i construir en secret el Sistema de Rescat. Ara, el 1999, el Doctor Tatsumi apareix de nou per donar els mitjans per salvar el món als seus cinc fills: en Matoi, en Nagare, en Shô, en Damon i la Matsuri, qui tots tenen professions relacionades amb el món dels rescats i emergències. Així els germans Tatsumi esdevenen l'Esquadró de Rescat GoGoV, i juntament amb les 99 Machines s'enfrontaran a la família Psyma. A mesura que avanci la sèrie aniran apareixent nous mechas que ajudaran als GoGoV lluitar contra les noves adversitats.

Kyūkyū (救急) a part de traduir-se com "Rescat", també és un joc de paraules, ja que havent-se estrenat la sèrie l'any 1999, aquest també és conegut com a "99", que en japonès també es llegeix com "kyū kyū". D'aquí que les "99 Machines", i així és en japonès, des d'un punt de vista fonètic també les podríem anomenar "Rescue Machines" o sigui "Màquines de Rescat".

I quins són els GoGoV i les seves 99 Machines?

  • En Matoi és el Go Red. La seva 99 Machine és el Red Ladder, un vehicle amb dues escales extensibles per rescatar gent.  
  • En Nagare és el Go Blue. La seva 99 Machine és el Blue Thrower, un vehicle per extingir incendis.
  • En Shô és el Go Green. La seva 99 Machine és el Green Hover,  un vehicle volador que té diverses utilitats.
  • En Daimon és el Go Yellow.  La seva 99 Machine és el Yellow Armor, un vehicle que posseeix una pala extensible a la part posterior. 
  • La Matsuri és la Go Pink. La seva 99 Machine és el Pink Aider, una ambulància amb un enorme espai d'emmagatzematge per vehicles i civils.






Les cinc 99 Machines es combinen entre ells. Per una banda el Blue Thrower, el Yellow Armor i el Pink Aider donen lloc al Victory Walker, un gran extintor caminant. Si al Victory Walker si afegeix el Red Ladder i el Green Hover es forma el Victory Robo.





Les cinc 99 Machines es guarden dins dels Go Liners, cinc poderosos vagons de tren que també es combinen donant lloc al Grand Liner.  El Gran Liner per lluitar al màxim del seu poder és necessari que els 99 Machines estiguins dins dels Go Liners, si no té poca energia per pocs minuts. 







Arribant a l'equador de la sèrie apareixerà un mecha auxiliar amb intel·ligència artificial pròpia que actuarà com a sisè guerrer, el Max Shuttle. Es tracta d'una llançadora que abans d'enlairar-se agafa la forma tren Max Liner. Aquest es pot transformar en la forma humanoide Liner Boy i també es pot combinar amb el Victory Robo donant lloc al Max Victory Robo.
 
 
 

L'enfortiment dels Psyma comportarà que els GoGoV també s'hagin d'adaptar a les noves circumstàncies i així començaran a utilitzar uns nous mechas, les Mars Machines (Red Mars 1, Blue Mars 2, Green Mars 3, Yellow Mars 4 i Pink Mars 5) les quals es combinen donant lloc a una forma quadrúpede, el Beetle Mars i a la forma humanoide Victory Mars. Aquest darrere en l'entrecreuament amb Gingaman, utilitzarà la Llum Galàctica, obtenint la Super Armadura Brillant.





I ja finalment es presenta el Sigma Project, amb el qual s'utilitzarà el darrer mecha Max Victory Robo Black Version, que tal com diu el nom és negre.


És una sèrie en la qual es donarà molt èmfasi en les relacions familiars quelcom que veurem tant amb els Tatsumi com amb els Psyma i on també veurem els GoGoV derrotats diversos cops. La germanor entre ells serà la força que els impulsarà endavant. 

Sèries anteriors: (16) Kyôryu Sentai Zyuranger, (17) Gosei Sentai Dairanger, (18) Ninja Sentai Kakuranger, (19) Chôriki Sentai Ohranger, (20) Gekisô Sentai Carranger, (21) Denji Sentai Megaranger, (22) Seijû Sentai Gingaman,


Fonts: Super Sentai (Anglès), Ranger Wiki (Anglès),  i Wikipedia Anglès i Castellà