dissabte, 19 de febrer del 2022

Las Tortugas Ninja: El último Ronin núm. 3 Luchar o huir

Títol: Las Tortugas Ninja: El último Ronin núm. 3 Luchar o huir
Títol original: Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin núm. 3 Fight or flight
Autors principals: Kevin Eastman, Peter Laird i Tom Waltz (Història), Tom Waltz i Kevin Eastman (Guió), Kevin Eastman (Esbossos), Esau Escorza i Isaac Escorza, Ben Bishop i Kevin Eastman (Dibuix/Tinta), Samuel Plata (Assistent de color) i Luis Antonio Delgado (Color)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, desembre de 2021.
Format: Grapa - 48 pàgines - Color
Preu: 3,50 €


A finals de desembre de 2021, ECC va posar a la venda les tres sèries de còmics de les Tortugues Ninja: primer va sortir el sisè volum de la nova sèrie i el  tercer número d'El Último Ronin, i una setmana més tard, el quart volum de la sèrie original. Vaig comprar totes tres obres, tot començant les seves lectures amb  el volum de la sèrie original, tot seguit amb el volum de la nova sèrie i acabant amb El último Ronin amb el seu tercer número, titulat Luchar o huir

Anunciada la seva llicència al juny, aquesta sèrie limitada de les Tortugues Ninja està tenint un gran reeiximent als Estats Units. Las Tortugas Ninja: El último Ronin es tracta d'un projecte basat en una història ideada pels creadors originals de les Tortugues, en Kevin Eastman i en Peter Laird, durant els anys vuitanta, però que mai va arribar a materialitzar-se. El guionista de la sèrie moderna, Tom Waltz, al costat dels dibuixants Esau i Isaac Escorza, i Ben Bishop, donen vida a aquesta idea antiga, en col·laboració directa amb el mateix Eastman, que duu a terme tasques de guionista, dibuixant i realització dels esbossos. Estrenada originalment l'octubre de 2020, publicant-se cada tres o quatre mesos, el setembre de 2021 va sortir el seu quart número, faltant només un número per finalitzar la sèrie, que sembla que sortirà a l'abril d'enguany.

En una ciutat de Nova York del futur, dominada pel Clan del Preu, sent el seu líder el darrer dels Oroku, en Hiroto, fill de la Karai i nét d'en Saki alies Shredder, només hi queda una Tortuga Ninja viva, la qual després d'un intent fracassat per acabar en Hiroto, acaba molt malferit. Aquesta Tortuga, el darrer dels Hamato és en Michelangelo. L'última tortuga s'ha recuperat a la seva antiga llar, on resideix la seva antiga amiga April O'Neil, juntament amb la seva filla, la jove Casey Marie Jones. Per altra banda, en Hiroto, amb la clara intenció d'acabar amb l'últim mutant Hamato i els seus companys imposa la llei marcial, provocant un daltabaix a Nova York.

Hem conegut que fa anys, en trencar-se una treva entre els Oroku i els Hamato, va comportar la mort d'en Raphael, qui es va enfrontar amb la Karai, quedant en coma. Deu anys després, en fer setze anys en Hiroto esdevé el cap del Clan, i ordena negociar la pau amb els Hamato. Però en realitat, fou una trampa molt ben orquestrada per eliminar-los, i amb en Baxter Stockman implicat en l'assumpte, per tal d'aconseguir el Fugitoide, o sigui el professor Honeycutt. Els ninges del Peu irrompen les clavegueres aconseguint trobar els nostres herois i companys, i ho fan aprofitant que en Donnatello i l'Splinter se'n van, confiant en la proposta de Pau. L'atac comportarà la destrucció de la botiga de l'April, que perdrà un braç i una cama i sabrà que està embarassada, a part de tot el trauma psicològic; del Fugitoide només en quedarà el cap, que ara conserva l'April, i a més tenen lloc les dues següents morts, la d'en Leonardo i en Casey. Un panorama desolador per en Michelango, quan aquest recupera la consciència després de l'atac. Pensant que tothom ha mort, en arribar al cau intenta posar-se en contacte amb en Donnie i l'Splinter sense assolir-ho, i així emprèn un viatge cap al Japó, que és on es dirigien ells dos.
 
Tornant al present, en Mike, l'April, la Casey i membres de la resistència, parlen de quin ha de ser el següent pas que han de fer: Abans d'atacar en Hiroto, el que voldria fer en Mikey, han d'atacar el cervell dels dolents, en Baxter Stockman, i per això caldrà activar el Fugitoide, que si tot va bé els podrà ajudar, però també donarà a lloc que l'Stockman els localitzi com ja va ver al passat. Per sort l'April s'ha anat preparant per a aquest moment.


Malgrat tot el que han perdut i els éssers estimats que han mort, una mica de llum va apareixent en mig de tanta foscor. La voluntat, la tenacitat i l'esperança dels supervivents és el camí se'ls hi obre per continuar endavant i per esborrar tota aquesta obscuritat que els ha destrossat les vides.  

Al final del número hi tenim quatre portades alternatives a càrrec de Gabriele Dell'Otto, Kael Ngu, Mico Suayan i Freddie Williams II.

Sent la periodicitat d'aquesta sèrie bimestral, el quart número sortirà la setmana vinent, el 22 de febrer, rep el nom de Blood in snow (Sang a la neu).