divendres, 11 de febrer del 2022

Las Tortugas Ninja vol. 6

Títol: Las Tortugas Ninja vol. 6
Títols originals: TMNT núms. 25-28, TMNT Villains Micro-Series núm. 5 a 8: Karai, Hun, Bebop & Rocksteady i Shredder
Autors: Erik Burnham, Kevin Eastman, Bobby Curnow, Tom Waltz, Mike Costa, Ben Epstein, Ben Bates, Dustin Weaver, Dan Duncan i Paul Allor (Guió), Cory Smith, Mateus Santolouco, Mike Henderson, Charles Paul Wilson III, Ben Bates i Dan Duncan (Dibuix), Ian Herring i Ronda Pattison (Color) i Kris Anka (portada)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, desembre de 2021
Format: Rústica - 200 pàgines - Color
Preu: 20,50 €


A finals de desembre de 2021, ECC va posar a la venda les tres sèries de còmics de les Tortugues Ninja: primer va sortir el sisè volum de la nova sèrie i el  tercer número d'El Último Ronin, i una setmana més tard, el quart volum de la sèrie original. Vaig comprar totes tres obres, vaig començar a llegir el volum de la sèrie original i després ha tocat el sisè volum de la sèrie nova de les Tortugues Ninja

Com que la continuïtat d'IDW combina la sèrie regular, amb les micro-sèries, entrecreuaments i altres, una bona manera de no perdre's, és seguir aquest enllaç de la Turtlepedia o bé TMNT The IDW Collection de  Penguin Random House, on a cada volum s'indica el seu contingut, i fins al moment és el mateix que el d'ECC (Cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC). 


Endinsem-mos en aquest sisè volum: 

Micro-sèries Dolents núm. 5: Karai, d' Erik Burnham (guió), Cory Smith (dibuix) i Ian Herring (color)  (agost de 2013)
 
Toca conèixer el passat de la Karai. A través de records coneixerem el seu pare, l'Oroku Yori, i com va recuperar l'esplendor del Clan del Peu, aconseguint ressuscitar el seu avantpassat, l'Oroku Saki "Shredder". Malgrat tot es veu menyspreada i desplaçada pel nouvingut Leonardo. Així i tot, té un pla per recuperar la posició que li pertoca. 

Núm. 25 de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Mateus Santolouco (dibuix) i Ronda Pattison (color) (agost de 2013).  Aquest número és la quarta part del setè arc argumental, City fall (La caiguda de la ciutat).

En Leo s'ha ben posicionat com a chunin del Clan del Peu. Els seus germans estan desfets per la nova situació, i en Raph és el que ho està més sentint-se totalment culpable del que ha passat, per sort en Don i en Mike el fan entrar en raó. El mestre Splinter, per recuperar el seu fill, segueix el seu camí i s'alia amb l'Old Hob. Els ninges Savate, amb en Victor al capdavant, declaren obertament la guerra al Clan del Peu. Descobrirem que l'Arnold Jones, el pare d'en Casey que s'està recuperant a l'hospital, va ser a la seva joventut un membre dels Dracs Púrpures. I finament també sabrem en què consisteix el pla de la Karai, crear mutants a partir d'humans, i en són dos que ja han aparegut anteriorment, un que esdevé un senglar i un altre un rinoceront.

Micro-sèries Dolents núm. 6: Hun, de Mike Costa i Ben Epstein (guió) i Mike Henderson (dibuix) i Ian Herring (color) (setembre de 2013)
 
L'Arnold Jones és un personatge que ha anat apareixent de tant en tant, mostrant-nos la mala relació amb el seu fill Casey. Sabent que havia estat un Drac Púrpura, toca conèixer-lo amb una mica més de profunditat. En els seus vells temps era conegut com a Attila the Hun (Àtila l'Hun) o simplement Hun (pronunciant-ho jo a l'anglesa.). En conèixer la mare d'en Casey ho va deixar, però ara, amb el que li ha passat al seu fill i sentint-se culpable, ha estat seduït per l'Shredder, qui va ferir en Casey, i injectant-se mutagen esdevé un nou Hun, i contraposant-se a l'Angel com a nou cap dels Dracs Púrpures. Un nou enemic tenen les Tortugues amb en Casey al mig de tot plegat.

Núm. 26 de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Mateus Santolouco amb Charles Paul Wilson III (dibuix) i Ronda Pattison (color) (setembre de 2013).  Aquest número és la cinquena part del setè arc argumental, City fall (La caiguda de la ciutat). 
 
Les tres Tortugues buscaran ajuda i pistes per recuperar en Leo allà on sigui. En Raph trobarà la complicitat de l'Angel tot i que ha perdut poder sobre els Dracs Púrpures, en Mike  es retroba amb el repartidor de pizzes Woody que va ser atacat per l'Slash, per si el pot ajudar, i en Donnie i l'April cerquen l'ajuda del peculiar científic Harold. L'Splinter s'infiltra a Stockgen aconseguint mutagen pel gat Hob, complint amb la seva part del tracte. I el Clan del Peu amb l'Shredder al capdavant ataquen la seu dels Savate capturant en Victor.

Micro-sèries Dolents núm. 7: Bebop i Rocksteady, de Jason Ciaramella (guió) i Dave Wachter (dibuix i color) (octubre de 2013)

Finalment, els tenim aquí, els dos mutants dolents més estimats i coneguts de tots, el senglar Bebop i en rinoceront Rocksteady. Primer veurem per on voltaven abans d'entrar al Clan del Peu com a humans i un cop a dins com esdevenen mutants. Ja sent-ho acompanyaran a la Karai en una missió diplomàtica, però vés per on ho espatllen tota una mica, sense cap mena de mala intenció, i malgrat que tot queda capgirat, la Karai decideix finalment mantenir-los com a membres del Clan, però advertits que no hi ha segones oportunitats.

Núm. 27 i Núm. 8 de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Mateus Santolouco (dibuix) i Ronda Pattison e Ian Herring (també al núm. 28) (color) (octubre i novembre de 2013).  Aquests dos números són la sisena i la setena i darrera part del setè arc argumental, City fall (La caiguda de la ciutat). 
 
En Hun ha aconseguit el control absolut dels Dracs Púrpures i l'Angels els abandona. A més han estat convocats per l'Shredder en una Gran Reunió, que se celebrarà aquesta nit. En aquesta Gran Reunió s'hi reuneix la flor i nata del món criminal de la ciutat de Nova York, i l'Shredder la vol fer servir per imposar el seu control absolut sobre els baixos fons de la ciutat. També hi faran cap els nostres herois, que se n'assabenten gràcies a en Mike, acompanyats de l'Old Hob i l'Slash. A dins del teatre on té lloc l'esdeveniment, l'Shredder decapita en Victor, com a símbol del seu poder, i llavors s'inicia l'atac per part de les Tortugues i companyia.

A fora, també hi fan cap en Casey que s'ha escapat de l'hospital juntament amb l'Angel que l'ha informat de la reunió, topant-se amb en Hun, el seu pare. A dins, les Tortugues i l'Splinter es troben cara a cara amb en Leo, que fa dies que en somnis o meditant se li apareix sa mare, la Tang Sheng, dient-li que el camí que està seguint ara és l'erroni, i ara torna a tenir visions. Quan en Raph l'agafa per emportar-se'l, apareix la Karai juntament amb en Bebop i en Rocksteady. 
 
Amb els nous mutants, sembla que tot es posa de banda del Peu, però l'aparició de l'April amb els invents d'en Harold ho torna a igualar tot una mica. En Casey i l'Angel s'enfronten a en Hun i gràcies a en Hob i l'Slash el deixen fora de combat. L'Splinter lluita contra l'Shredder, i en Raph tot lluitant contra en Leo aconsegueix fer-lo entrar en raó. I amb l'Alopex encarant-se a l'Shredder i l'Slash obrint un forat a la paret, els nostres herois poden fugir del lloc. 

Més tard, i malgrat que no tot ha anat com volia, l'Shredder aconsegueix el poder les bandes criminals i com que la Karai ha sigut fidel al Clan hagi com hagi actuat, esdevé la nova chunin. L'Alopex ha aconseguit fugir. I lluny de Nova York, mentre que en Hob i l'Slash com també l'Angel tornaran a la ciutat, les quatre Tortugues amb un Leo encara una mica confús, l'Splinter, en Casey i l'April, se n'aniran cap a una altra banda. I quan es tracta d'exilis, ja que estaran en buscats pel Peu, només hi ha un lloc on poden anar a refugiar-se, que com sabem és a Norhtampton.

Micro-sèries Dolents núm. 8: Shredder, de Dan Duncan i Paul Allor (guió) i Dan Duncan (dibuix) i Ian Herring (color) (novembre de 2013) Aquest és el darrer número de les micro-sèries dels dolents.
 
Han passat dies, i les Tortugues no apareixen enlloc, i mentrestant el Clan del Peu va expandint el seu domini. En sentir-se molest, en Saki davant un comentari sobre la mort que diu la Karai, la Kitsune li pregunta que li passa. Al que en Saki li explica on era el seu esperit després de morir i abans de ressuscitar. Situació que el va alliçonar, per ser el més poderós i conquistar-ho tot.  

 
 
Després d'un apassionant cinquè volum, en aquest sisè hi tenim el desenllaç de l'arc argumental de La Caiguda de la Ciutat. Davant de les dificultats, es formen estranyes aliances. Apareixen nous enemics, com en Hun o els mítics Bebop i Rocksteady. La Karai ha aconseguit el que volia, ser reconeguda, i l'Shredder en el fons també. La família Hamato, havent recuperat en Leo, ara els toca recuperar-se i retrobar-se entre ells i en si mateixos. Cal tornar a estar units i tornar a Nova York fort per enfrontar-se a la gran amenaça que és el Clan del Peu.

Com sabem de portades de capítols n'hi ha més d'una, així abans de cada capítol, hi tindrem la seva portada oficial i la seva alternativa. Al final de volum, hi tenim  la portada del setè volum recopilatori original, la segona part de City Fall, de Mateus Santolouco, i també tres portades alternatives més, una del número 25 de Mark Buckingham i Charlie Kirchoff, una del número 26 de Kris Anka (utilitzada com portada d'aquest volum d'ECC), i una del número 27 de Kenneth Loh i Ian Herring.
 
Sent la periodicitat d'aquesta sèrie bimestral, el setè volum sortirà a finals de febrer.