dimarts, 29 de març del 2022

Backhome vol. 1

Autor: Sergio Hernández (guió) i Toni Caballero (dibuix)
Publicat per: Planeta Cómic, febrer de 2022
Format: Rústic amb sobrecobertes- 12,8 x 18 cm - 200 pàgines - B/N i color
Preu: 8,95 €




Una de les grans novetats de Planeta Cómic del 25 Manga Barcelona de 2019 fou la revista de manga espanyol Planeta Manga, tot inspirant-se amb les revistes japoneses de manga. Una revista que s'ha anat consolidant amb el pas del temps, aquest març de 2022 ha sortit l'11è número, tot mostrant-nos autors i obres ben diferents, algunes d'un o dos capítols, d'altres amb alguns més, i d'altres que tot indica que seran més llargues, ja que sembla que tenen bona acceptació. De mica en mica aquelles que han tingut bona acceptació i que tenen un nombre suficient de capítols, se'n van realitzant la seva edició en volum.

Una d'aquestes últimes és Backhome dels valencians Sergio Hernández i Toni Caballero, que es va estrenar al tercer número de la revista i que fins al moment té nou capítols, el darrer dividit en dues parts. Aquest passat febrer es va publicar el primer volum que recopila els sis primers capítols. Constarà d'un total de dos volums.

Els seus autors ens presenten una obra de demografia seinen, encarada al públic adult, amb acció, foscor i atractiva, tot des del seu primer capítol.

L'Ann Harper torna a la ciutat on es va criar per esbrinar què va passar amb el seu germà petit, l'Adam, quan certs fets del passat els van obligar a separar-se. El que ignora és que Woscastle ja no és la ciutat que va abandonar un dia. Allà es trobarà un veritable malson: esgarrifoses criatures volten pels carrers, i un misteriós exèrcit sembla que els hi fa front. Capturada per aquest exèrcit, s'hi trobarà el seu amic de la infància, l'Eiden Baker, ara soldat. Quan els dos fugen de la base, els diferents fets que passaran a continuació donaran a lloc que es vagin desvelant els secrets d'un passat també fosc que han configurat el present. 
 
Com a material extra del volum respecte a la seva publicació a la revista, el cinquè capítol té unes pàgines desplegables a tot color, esdevenint un element a destacar. A més també hi ha un missatge d'agraïment dels autors al final de volum.

És una obra que a mesura que es va llegint, et va atrapant, una història fosca molt ben construïda, que amb dos volums, com he dit més amunt, podrem gaudir totalment. Una tornada a casa realment aterridora.