dimecres, 23 de març del 2022

Las Tortugas Ninja vol. 7

Títol: Las Tortugas Ninja vol. 7
Títols originals: TMNT núms. 29-32, TMNT Utrom Empire 1-3
Autors: Kevin Eastman, Bobby Curnow, Tom Waltz i Paul Allor (Guió), Sophie Campbell i Andy Kuhn (Dibuix), Ronda Pattison i Bill Crabtree (Color) i Sophie Campbell (portada)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, febrer de 2022
Format: Rústica - 176 pàgines - Color
Preu: 17,50 €


 

 


A finals de febrer de 2022, ECC va posar a la venda les Tortugues Ninja per partida doble: el setè volum de la nova sèrie i el quart número d'El Último Ronin. Comencem amb la lectura del setè volum de la sèrie nova de les Tortugues Ninja.

Com que la continuïtat d'IDW combina la sèrie regular, amb les micro-sèries, entrecreuaments i altres, una bona manera de no perdre's, és seguir aquest enllaç de la Turtlepedia o bé TMNT The IDW Collection de  Penguin Random House, on a cada volum s'indica el seu contingut, i fins al moment és el mateix que el d'ECC (Cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC). 


Endinsem-mos en aquest setè volum, on alternarem els capítols de l'arc argumental Northampton de la sèrie principal amb els tres capítols de l'arc argumental Utrom Empire
 
Núm. 29 de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Sophie Campbell (dibuix) i Ronda Pattison (color) (desembre de 2013).  Aquest número és la primera part del vuitè arc argumental, Northampton. 
 
Finalment, les Tortugues, el mestre Splinter, en Casey i l'April, arriben a casa d'ella, a Northampton per recuperar-se de la dura batalla contra el Clan del Peu. Els mutants residiran amagats al graner. Però hi ha algú que els ha seguit des de Nova York, l'Alopex que durant la batalla va atacar l'Shredder i ara també està sent perseguida. La seva aparició comportarà que les tensions floreixin, especialment entre un Leo confús i en Raph, qui no es creu les paraules de la guineu mutant. Per altra banda, coneixerem els pares de l'April, l'Elizabeth i en John, qui fa temps va patir un ictus, motiu pel qual viuen al camp. 

Imperi Utrom núm. 1 de Paul Allor (guió), Andy Kuhn (dibuix) i Bill Crabtree (color) (gener de 2014). 
 
A Burnow Island, el Fugitoide està capturat per en Krang, però és alliberat per en Baxter Stockman, una peculiar aliança es forma entre ells dos, però malgrat que l'objectiu és derrotar l'utrom, l'humà vol aprofitar-se del poder del Tecnòdrom a punt de completar-se, i a més matant tots els utroms que estan en estasi. I malgrat tot, el Fugitoide no ho veurà amb bons ulls. Paral·leament, farem un viatge al passat dels utroms, quan el seu planeta Utrominon, on veurem la creació dels triceratons, i l'aparició d'un dels seus caps, en Zog, i malgrat les conquestes dels utroms, també veurem la decadència del seu planeta. 
 
Núm. 30 de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Sophie Campbell (dibuix) i Ronda Pattison (color) (gener de 2014).  Aquest número és la segona part del vuitè arc argumental, Northampton.

Les Tortugues cada una seguint el seu propi camí intentaran recuperar-se a Northampton. Finalitzar el seu camí serà clau per tal que la família es torni a unir. També anirem aprofundint en en John O'Neil quan estava bé i treballava a Stockgen en el conegut exsudat. Però quan sembla que els mutants, inclosa l'Alopex fan passes per superar les tensions, algú des del cel els descobreix, en Koya, el falcó ara mutant de l'Shredder.

Imperi Utrom núm. 2 de Paul Allor (guió), Andy Kuhn (dibuix) i Bill Crabtree (color) (febrer de 2014). 
 
Per salvar els utroms, el Fugitoide recorre a en Krang, però per fer-ho en Krang haurà de sortir de les instal·lacions, i en Baxter se'n voldrà aprofitar. Al passat, anirem veient com el planeta Utrominon va caient en la decadència, i com es van distanciant en Quanin i el seu fill Krang. El primer pensa en només en una guerra continua mentre que el segon simplement vol el millor pel seu poble.

Núms. 31 i 32 de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Sophie Campbell (dibuix) i Ronda Pattison (color) (febrer i març de 2014).  Aquests números són la tercera i quarta part tot finalitzant el vuitè arc argumental, Northampton.

De mica en mica, sembla que tots es van recuperant i les tensions van desapareixent, especialment entre en Raph i l'Alopex. L'April tot parlant amb en Casey pensa que hauria d'utilitzar la mostra d'exsudat que té, sense efectes mutagens, per curar son pare. Mentrestant, els mutants excepte en Leo fan un mos, llavors són atacats per en Koya i tres assassins del Peu. Els del Peu tenen un clar avantatge, però el retorn d'un recuperat Leo anirà fent capgirar les coses, donant a lloc que els dolents hagin de fugir. Però la batalla comportarà altres coses, tal com que l'Alopex no pugui estar-se amb les Tortugues i hagi de seguir el seu camí, massa coses han passat que amb un parell de dies es puguin arreglar, com també que l'Elizabeth O'Neil descobreixi l'existència dels mutants, coneixent les Tortugues i el mestre Splinter. A més ara sabent el Peu on s'amagaven els nostres herois, aquests no tindran cap més remei que tornar a Nova York, és l'hora de deixar de fugir. I qui també anirà a Nova York seran els pares de l'April, per la seva seguretat i per estar amb ella, i a més en John es cura gràcies a l'exsudat, quan se'l veu barrejat amb un te.

Imperi Utrom núm. 3 de Paul Allor (guió), Andy Kuhn (dibuix) i Bill Crabtree (color) (març de 2014). 

A Burnow Island, els utroms s'han salvat, i en Fugitoide intel·ligentment es guanya la confiança d'en Krang malgrat ser'ne el seu presoner, alhora que li dóna una coartada a en Baxter, per evitar també les seves represalies. Un interessant joc d'escacs però amb tres jugadors. Al passat, la decadència a Utrominon es més que clara, i així que en Krang fa teletransportar a la seva gent, tota la que pot fins aquell planeta on ja hi havia tingut relacions, la Terra, establint la base a Burnow Island, i iniciant l'estasi dels utroms. D'aquesta manera, es tanca aquest cercle, i ara la història se centrarà en el gran perill que suposa el Tecnòdrom, una arma molt poderosa que té com a objectiu terraformar al Terra per tal que sigui la nova llar dels Utroms, i així per evitar-ho, el Fugitoide ha aconseguit enviar un missatge a molts coneguts que té, uns d'ells són les Tortugues de camí a Nova York, i uns altres que l'han rebut és el Clan del Peu. 

 
Després d'un intens sisè volum, en aquest setè hi tenim el breu exili dels nostres herois a Northampton on han pogut recuperar-se especialment de les seves ferides mentals, però no de la manera que haguessin volgut, ja que han estat descoberts pel nou mutant del Clan del Peu, el falcó Koya. Cosa que comportarà el seu retorn precipitat a Nova York. Per altra banda, també hem aprofundit en la història d'Utrominon, el planeta d'en Krang, i la importància del tecnòdrom per la recuperació del seu poble, i el paper delicat que està jugant el Fugitoide en tot plegat.

Com sabem de portades de capítols n'hi ha més d'una, així abans de cada capítol, hi tindrem la seva portada oficial i la seva alternativa. Al final de volum, hi tenim  la portada del vuitè volum recopilatori original, de l'arc argumental de Northampton, de Sophie Campbell, i també tres portades alternatives més, una del número 29 de Michael Dialynas, una del número 31 de J.K. Woodward, i una del número 32 d'S-bis.
 
Sent la periodicitat d'aquesta sèrie bimestral, el vuitè volum sortirà a finals d'abril.