dijous, 31 de març del 2022

Las Tortugas Ninja: El último Ronin núm. 4 Sangre en la nieve

Títol: Las Tortugas Ninja: El último Ronin núm. 4 Sangre en la nieve
Títol original
: Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin núm. 4 Blood in snow
Autors principals: 
Kevin Eastman, Peter Laird i Tom Waltz (Història), Tom Waltz i Kevin Eastman (Guió), Kevin Eastman (Esbossos), Esau Escorza i Isaac Escorza, Ben Bishop i Kevin Eastman (Dibuix/Tinta), Samuel Plata (Assistent de color) i Luis Antonio Delgado (Color)
Traducció per:
Bárbara Azagra Rueda
Publicat per:
ECC Ediciones, febrer de 2022
Format:
Grapa - 48 pàgines - Color
Preu:
3,50 €


A finals de febrer de 2022, ECC va posar a la venda les Tortugues Ninja per partida doble: el setè volum de la nova sèrie i el quart número d'El ultimo Ronin. Després de la lectura del setè volum de la sèrie nova de les Tortugues Ninja, ha tocat el torn del quart i penúltim número d'El último Ronin.

Anunciada la seva llicència el juny de 2021, aquesta sèrie limitada de les Tortugues Ninja ha otingut un gran reeiximent als Estats Units. Las Tortugas Ninja: El último Ronin es tracta d'un projecte basat en una història ideada pels creadors originals de les Tortugues, en Kevin Eastman i en Peter Laird, durant els anys vuitanta, però que mai va arribar a materialitzar-se. El guionista de la sèrie moderna, Tom Waltz, al costat dels dibuixants Esau i Isaac Escorza, i Ben Bishop, donen vida a aquesta idea antiga, en col·laboració directa amb el mateix Eastman, que duu a terme tasques de guionista, dibuixant i realització dels esbossos. Estrenada originalment l'octubre de 2020, publicant-se cada tres o quatre mesos, el setembre de 2021 va sortir el seu quart número, faltant només un número per finalitzar la sèrie, que sembla que sortirà a l'abril d'enguany.
 
En una ciutat de Nova York del futur, dominada pel Clan del Preu, sent el seu líder el darrer dels Oroku, en Hiroto, fill de la Karai i nét d'en Saki alies Shredder, només hi queda una Tortuga Ninja viva, la qual després d'un intent fracassat per acabar amb en Hiroto, acaba molt malferit. Aquesta Tortuga, el darrer dels Hamato és en Michelangelo. L'última tortuga s'ha recuperat a la seva antiga llar, on resideix la seva antiga amiga April O'Neil, juntament amb la seva filla, la jove Casey Marie Jones. Per altra banda, en Hiroto, amb la clara intenció d'acabar amb l'últim mutant Hamato i els seus companys imposa la llei marcial, provocant un daltabaix a Nova York.

Hem conegut que fa anys, en trencar-se una treva entre els Oroku i els Hamato, va comportar la mort d'en Raphael, qui es va enfrontar amb la Karai, quedant en coma. Deu anys després, en fer setze anys en Hiroto esdevé el cap del Clan, i ordena negociar la pau amb els Hamato. Però en realitat, fou una trampa molt ben orquestrada per eliminar-los, i amb en Baxter Stockman implicat en l'assumpte, per tal d'aconseguir el Fugitoide, o sigui el professor Honeycutt. Els següents en morir van ser en Leonardo i en Casey Jones, i amb els supervivents ben desolats, l'April i en Michelangelo emprendran camins diferents pensant que l'altre és mort. La tortuga viatjarà al Japó per trobar-se amb en Donatello i el mestre Splinter on han fet cap per les converses de pau.  Al present, en Mike, l'April, la Casey i membres de la resistència, planegen que abans d'atacar en Hiroto, s'ha d'atacar a en Baxter Stockman, tot utilitzant el cap del Fugitoide.

Amb un pla sobre la taula, s'ataca el quarter general d'en Baxter Stockman, el qual compta amb unes fortes defenses, i caldrà el millor de tothom per poder-les traspassar. Abans de l'assalt en Mike i l'April tindran una conversa, on la tortuga explica com va anar el seu viatge al Japó. Quan hi va arribar va anar fins al poble del Clan Hamato. Allà fou rebut i li van explicar com van morir en Donnie i l'Splinter. Fou durant les suposades converses de pau, on van ser atacats per en Hiroto i el Clan del Peu, morint amb dignitat tot lluitant durament. Sabent que ell era l'últim de la seva família emprendria el camí del ronin, fins que arribés el dia de tornar a l'acció. Tornant el present, els nostres herois, amb feines i treballs, aconsegueixen superar les defenses, i utilitzant el cap del Fugitoide aconsegueixen derrotar en Baxter Stockman. Gràcies a això en Hiroto comença perdre el control sobre la ciutat de Nova York.

En Mike, l'April, la Casey, i companyia han guanyat una important batalla, però ara toca guanyar la guerra, i l'Oroku Hiroto no ho posarà gens fàcil. La història de l'última Tortuga Ninja està a punt de concloure's.

Al final del número hi tenim la portada d'aquest número d'Esau Escorza i Isaac Escorza i Luis Antonio Degad, i tres portades alternatives a càrrec de Johnny Desjardins, Kael Ngu i InHyuk Lee.

Com he dit més amunt, el cinquè i darrer número sortirà en la seva edició original per part d'IDW el pròxim 27 d'abril, per tant, per part d'ECC encara no en tenim notícies. 

Teenage Mutant Ninja Turtles: The last Ronin #5
IDW, abril de 2022