dilluns, 21 de març del 2022

La revista 'La Segarra', premi Sikarra 2022

 Reconeix l’acció i trajectòria de l’associació impulsora de la publicació de la Baixa Segarra

Anna Albareda, com a representant de la revista 'La Segarra', recull el premi Sikarra 2022 Autor: EFES

Dissabte 19 de març, l’Associació Cultural Revista La Segarra de Santa Coloma de Queralt va rebre al Casal de Calaf l'onzè guardó del Premi Sikarra que organitzen la Fundació Jordi Cases i Llebot i L’Espitllera, Fòrum d’Estudis Segarrencs. L'acte, que va aplegar força públic, va finalitzar amb l'actuació de la cantautora Lídia Pujol.

El jurat ha considerat que la revista 'La Segarra' reflecteix la vida dels municipis de la Baixa Segarra informant de les activitats culturals, polítiques, esportives, educatives, religioses o institucionals que s’hi organitzen. A més, la línia editorial de la publicació exerceix una mirada crítica d’aquells aspectes sobre els quals entenen que cal d’incidir des de Santa Coloma de Queralt i rodalia. Tot això sense oblidar l’esforç en la salvaguarda de la memòria col·lectiva. L’Associació Cultural Revista La Segarra edita la revista des del 1979 i l’abril del 2021 va arribar al número 500 de la quarta època i enguany també se celebra el centenari de la primera etapa de la revista (1922-1923).

El premi reconeix la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra.

El guardó es una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez que reprodueix la moneda Sikarra, adquirida per l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases, documentada fa 2.300 anys i que s’exposa al Museu Comarcal de Cervera.

En la passada edició el Premi va ser per a la galeria La Cerverina d’Art, en els seus 25 anys de trajectòria al carrer Major de Cervera.

 

Font: EFES